منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - تورتة الشيكولاته بالكريمة من مستكة
عرض مشاركة واحدة
قديم 14-01-2010, 08:51 PM
  #1
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
تورتة الشيكولاته بالكريمة من مستكة







تورته الشيكولاته بالكريمة الحمراء




نبدأ بقصة الكيكة

دائما كنت اعد الكيك المزين بالكريمة بالكيك الاسفنجي

و هو ليه مواصفات خاصة كما نعلم

و طرحت اخت غالية لي فكرة رائعة

و هي استخدام نوع من الكيك و هي جربته في اعداد كيك بالكريمة

و قلت لنفسي اجرب الطريقة و انا كنت اعتمدها عندي من فترة و سبق ان طرحتها بالمنتدي

و هي علي هذا الرابط

http://www.66n.com/forums/showthread.php?p=2003874#post2003874

الفرق

في هذه الكيك ان البيض كان بشاير و صغير استخدمت 4 بيضات

لكن لو البيض بالحجم الطبيعي نستخدم 3 بيضات

اخذت 1 ملعقة كبيرة من الدقيق و استبدلتها ب 1 ملعقة كبيرة كاكاو خام

تعديل

استبدلت الزيت بملعقة زبدة متماسكة و ضعتها علي اللبن و هو بيغلي و ذابت معه انا اضيف اللبن ساخن

و رشة ملح علي الدقيق


و اعددت الكيك في صنية رقم 24 و اعددت 2 مقدار

يعني اعددت 2 كيكة بنفس المقاس

و قسمت كل كيكة الي نصفين و اصبحت 4 طبقات

الحشوة

كريم شانيه مخفوق مضاف له جبن كيري

و مقسم نصفين

نصف مضاف له لون احمر


و نصف مضاف له شيكولاته خام مذوبة في حمام مائي


و بدات التجهيز

اول طبقة وضعت عليها القليل من صوص الشيكولاته الهرشي

و اضفت كريمة حمرا

و طبقة اخري من الكيك و صوص هرشي و اضفت كريمة الشيكولاته

و هكذا

حتي انتهت الطبقات و اضفت علي الكيك كريمة شيكولاته و من الجوانب

و اضفت علي سطح الكيك جناش الشيكولاته اشتريته جاهز

و جملت السطح و الجوانب بالكريمة الحمراء و شرائح اللوز

النتيجة افضل من الكيك الاسنفنجي الف مرة

طرية و متماسكة و هشة

و كانت النتيجة خرررررررررررررافة بجد

























__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010

التعديل الأخير تم بواسطة indienne ; 15-01-2010 الساعة 01:26 PM