منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - تورتة الشيكولاته بالكريمة من مستكة
الموضوع
:
تورتة الشيكولاته بالكريمة من مستكة
عرض مشاركة واحدة
14-01-2010, 08:51 PM
#
1
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
تورتة الشيكولاته بالكريمة من مستكة
تورته الشيكولاته بالكريمة الحمراء
نبدأ بقصة الكيكة
دائما كنت اعد الكيك المزين بالكريمة بالكيك الاسفنجي
و هو ليه مواصفات خاصة كما نعلم
و طرحت اخت غالية لي فكرة رائعة
و هي استخدام نوع من الكيك و هي جربته في اعداد كيك بالكريمة
و قلت لنفسي اجرب الطريقة و انا كنت اعتمدها عندي من فترة و سبق ان طرحتها بالمنتدي
و هي علي هذا الرابط
http://www.66n.com/forums/showthread.php?p=2003874#post2003874
الفرق
في هذه الكيك ان البيض كان بشاير و صغير استخدمت 4 بيضات
لكن لو البيض بالحجم الطبيعي نستخدم 3 بيضات
اخذت 1 ملعقة كبيرة من الدقيق و استبدلتها ب 1 ملعقة كبيرة كاكاو خام
تعديل
استبدلت الزيت بملعقة زبدة متماسكة و ضعتها علي اللبن و هو بيغلي و ذابت معه
انا اضيف اللبن ساخن
و رشة ملح علي الدقيق
و اعددت الكيك في صنية رقم 24 و اعددت 2 مقدار
يعني اعددت 2 كيكة بنفس المقاس
و قسمت كل كيكة الي نصفين و اصبحت 4 طبقات
الحشوة
كريم شانيه مخفوق مضاف له جبن كيري
و مقسم نصفين
نصف مضاف له لون احمر
و نصف مضاف له شيكولاته خام مذوبة في حمام مائي
و بدات التجهيز
اول طبقة وضعت عليها القليل من صوص الشيكولاته الهرشي
و اضفت كريمة حمرا
و طبقة اخري من الكيك و صوص هرشي و اضفت كريمة الشيكولاته
و هكذا
حتي انتهت الطبقات و اضفت علي الكيك كريمة شيكولاته و من الجوانب
و اضفت علي سطح الكيك جناش الشيكولاته اشتريته جاهز
و جملت السطح و الجوانب بالكريمة الحمراء و شرائح اللوز
النتيجة افضل من الكيك الاسنفنجي الف مرة
طرية و متماسكة و هشة
و كانت النتيجة خرررررررررررررافة بجد
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
http://www.66n.com/forums/showthread.php?p=2393848#post2393848
التعديل الأخير تم بواسطة indienne ; 15-01-2010 الساعة
01:26 PM
مستكة_مستكة
مشاهدة ملفه الشخصي
البحث عن المشاركات التي كتبها مستكة_مستكة