منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - [مميز] البيتزا بالفراخ المشوية من مستكة
الموضوع
:
[مميز] البيتزا بالفراخ المشوية من مستكة
عرض مشاركة واحدة
22-03-2010, 11:46 PM
#
1
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
[مميز] البيتزا بالفراخ المشوية من مستكة
العجينة و هي التي اعد بها البيتزا دائما
المقادير:
1 ونص كوب طحين كويتي
1 كوب طحين رقم 1 او اي طحين عادي
ا علبة زبادي
انا بستعمل كيس خميرة فورية
ربع كوب زيت
نص كوب لبن سائل( المراعي)
نص م ص ملح
3 م ك سكر
الطريقة ::
تخلط المقادير جميعــــــــــــــــها لين ماتتشكل لنا عجينه متماسكه ويمكن تحتاج الى رشة طحين شويه ودهن لحد ماتكون عجينه لينه ومتماسكه ادهني الوجه بشوية زيت وخليها ترتاح نص ساعه وبس وابتدي شكليها
الدجاج
الوالدة حفظها الله كانت متبلة فراخ عشان تعملها بانية بصلة ملح و فلفل و عصير ليمون و كنت في الثلاجة قبلها بالليلة كاملة
انا اخذتها و ازلت البصل كله و جبت الطاسة و دهنتها زيت و كانت سخنة جدا و وضعت الفراخ 2 شريحة بس و شوحتها ويس
و رشيت عليها عصير ليمون و ملح و فلفل اسود و زعتر ناشف
وضعت الدجاج الفيليه في قدر و وضعت فحم مشتعل و غطتها
طعمها خرافة بجد و بعد نصف ساعة فتحت عليها و قطعتها مكعبات
فردت العجينة و حطيت و دهنتها جبن لافشكيري
و وضعت الصلصة مسبكة
( بصلة + ثوم + طماطم مبشورة + مكعب مرقة )
و رشيت عليها جبن رومي
و دي حشوة التونة ( تونة مصفاه + ملح + فلفل اسود + شطة + عصير ليمون + بصل اخضر )
و رصيت الحشوة و عليها زيتون اخضر شرائح + فلفل بارد مكعبات + طماطم مكعبات بدون بذور )
و رشيت علي الوش زيت و جبن رومي مبشورة
و دخلتها الفرن و تحت في القاع حمام مائي
البيتزا بالفراخ خررررررررررررررافة
ان شاء الله تنال اعجابكم
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
http://www.66n.com/forums/showthread.php?p=2393848#post2393848
التعديل الأخير تم بواسطة عشق عبادي ; 27-03-2010 الساعة
12:43 AM
مستكة_مستكة
مشاهدة ملفه الشخصي
البحث عن المشاركات التي كتبها مستكة_مستكة