منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - باكورة مواضيعنا . . المائدة الرمضانية المصرية . .(صور)
عرض مشاركة واحدة
قديم 14-10-2004, 07:44 AM
  #47
لمى 24
شمعة المنتدى التى لاتنطفئ
تاريخ التسجيل: Aug 2004
المشاركات: 1,507
لمى 24 غير متصل  
الحبشتكنــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــات

الحبشتكنــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــات


طريقه رقم 1
المقادير

المقادير حسب عدد الافراد
مقدار من الفول الاسكندرانى (( سبق ذكره ))

نصف كميه الفول مقالى شعبيه ماعدا الكوسه والباذنجان العروس (( شرحها فى الاسفل ))

بيض مسلوق ومقطع حلقات بالقطاعه

طعميه مقليه دوائر ضغيره

كميه من المخللات مقطعه صغير

خبز حبوب كامله مش شامى كل رغيف مقسم نصفين اذا كان حجمه صغير


طريقه التحضير

نخلط جميع المكونات على بعضها
( الفول الاسكندرانى على المقالى على المخلل على الطعميه على البيض )

ممكن يقدم فى طبق وممكن نعمل منه سندويتشات بحشو انصاف الخبز وعند التقديم تسخن السندويتشات فى الفرن الكهربائى او الميكروويف

وبالف هنا وعافيه

طريقه اخرى لعمل الحبشتكنات

المقادير

مقدار من الفول بالطماطم
مقدرار من المسقعه الشعبيه بدون لحم طبعا
بيض مسلوق ومقطع حلقات

التحضير

نخلط على المقادير وبالف هنا






المقالى الشعبيه


قرنبيط مقطع زهرات صغيره او متوسطه مسلوق نصف سلق على البخار او فى الماء المغلى المضاف له القليل من الملح والكمون الحب وقطعه خبزه
عجينه تغطيه القرنبيط (( بيضه ملح وفلفل وقرفه ناعمه وبابريكا وكزبره وكمون ودقيق )) نخلط كل المقادير الى ان تتكون عجينه سايله الى حد ما


كوسه مقطعه اصابع او دوائر
بطاطس صغيره فى حجم الليمون الصغير مسلوقه ومقشره ان وجدت اومتوسطه ومقطعه حلقات سميكه او رفيعه حسب الرغبه بعد السلق طبعا


باذنجان مقطع دوائر سميكه
باذنجان اسود عروس
فلفل قرون صغيره او رومى مقطع شرائح سميكه بالطول


مقادير تتبيله الباذنجان والفلفل
( ثوم مدقوق وفلفل احضر مفروم وطماطمه صغيره مفرومه كمون كزبره فلفل احمر حار ملح وخل وليمون وزيت ) تخلط كل المقادير وتدق جيدا


طريقه التحضير

اولا نقلى شرائح الفلفل او القرون الى ان يذبل ونخرجهم

نتبل البطاطس والكوسه بالملح والفلفل والدقيق والكزبره والكمون ثم نقليهم فى الزيت ونخرجهم على ورق ماص لزيت

ثم نقلى الباذنجان العروس والباذنجان الرومى الدوائر ونخرجهم على ورق ماص

ونفتح الباذنجان العروس بالسكين من النصف ونحشيه بالتتبيله السابقه وكذلك نتبل دوائر الباذنجان الرومى والفلفل الاخضر

ملحوظه (( يمكن بدل قلى الباذنجان العروس نسلقه فى ماء ونصفيه ونفتحه ونحشيه ونحفظه فى علبه بلاستيك وناخذ منه )) هوا يشبه المكدوس عندكم شويه

واخيرا نغطى زهرات القرنبيط بالعجين ثم نقليها فى الزيت الى ان يشقر لونها ونخرجها على ورق ماص

فى طبق تقديم كبير نضع القرنبيط فى جنب والباذنجان النوعين فى جنب والفلفل فى جنب والبطاطس والكوسه فى جنب وكمان نضع معاهم طعميه
__________________
اذا أردت أن يكفيك الله ماأهمك فقل سبع مرات
حسبى الله لااله الاهو عليه توكلت وهو رب العرش العظيم