الحرايمى
المقادير:
- سمك كبيرة والنوع اللى نستخدمه هو الرزام الكبير والا كلب بحر
- نص بصلة مقطعة صغيرة مع فصوص ثوم
- نص كوب صغير سمن او زيت
- نصف ملعقة فلفل احمر بودرة
- ربع ملعقة كركم
- ملح حسب الرغبة
- ملعقة طعام كمون سمك
- ملعقة ونص معجون طماطم
- ماء حسب الحاجة
- قطع بطاطا مقطعة بالطول و محمرة فى الزيت
- فلفل اخضر للزينة
الطريقة:
- نشوح البصلة والثوم في السمن او الزيت ليشقروا
- ثم نضع الفلفل الاحمر والكركم و معجون الطماطم ونحركهم جيدا ونضيف الماء ونتركهم ليغلو
- فى هذه الاثناء نتبل السمك بالثوم والفلفل الاسود
- ثم نضيف السمك فى المرق و نترك الجميع الى ان تنضج الطبخة
- ثم نضيف الثوم المدقوق والكمون وقطع البطاطا المقلية ونتركهم ليغلو
- تسكب في طبق واسع ونزينه بالفلفل المقلى
- تقدم مع السلطة العربية والخبز