منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - تاسع مواضيعنا .. مائدة ليبية + تونسية ..(صور)
عرض مشاركة واحدة
قديم 29-10-2004, 07:26 PM
  #7
LittleLulu
عضو المنتدى الفخري
 الصورة الرمزية LittleLulu
تاريخ التسجيل: Jan 2004
المشاركات: 11,241
LittleLulu غير متصل  
الحرايمى


المقادير:

- سمك كبيرة والنوع اللى نستخدمه هو الرزام الكبير والا كلب بحر
- نص بصلة مقطعة صغيرة مع فصوص ثوم
- نص كوب صغير سمن او زيت
- نصف ملعقة فلفل احمر بودرة
- ربع ملعقة كركم
- ملح حسب الرغبة
- ملعقة طعام كمون سمك
- ملعقة ونص معجون طماطم
- ماء حسب الحاجة
- قطع بطاطا مقطعة بالطول و محمرة فى الزيت
- فلفل اخضر للزينة



الطريقة:

- نشوح البصلة والثوم في السمن او الزيت ليشقروا
- ثم نضع الفلفل الاحمر والكركم و معجون الطماطم ونحركهم جيدا ونضيف الماء ونتركهم ليغلو
- فى هذه الاثناء نتبل السمك بالثوم والفلفل الاسود
- ثم نضيف السمك فى المرق و نترك الجميع الى ان تنضج الطبخة
- ثم نضيف الثوم المدقوق والكمون وقطع البطاطا المقلية ونتركهم ليغلو
- تسكب في طبق واسع ونزينه بالفلفل المقلى
- تقدم مع السلطة العربية والخبز