الكفتة الليبية
المقادير:
نصف كيلو لحم مفروم
ربطة معدنوس مفرومة
راسان بصل مفرومات
خبز مرحية
ثومه مفريات
فلفل احمر+شوية حرارت+قليل من كمون الحوت+شويه فلفل اكحل+ ملح
دقيق شويه من خميرة البيكنج بودرة بيضة
زيت للقلي
الطريقة:
- نخلط اللحم مع المعد ونس والبصل والبيضة والبهارات ونخلط قويس
- ثم نضيف الخبرة المرحية ةوالخميرة وان كانت رطبة نزيد له شويه من الخبز المرحية ثم نشكل علي هيئة كرات وتغمس في الدقيق نظغت شويه عليه براحة اليد لتأخذ شكل الكفتة
- تقلي في الزيت الغزير وتصفي في مصفاة اوتوضع على ورق ثم ترتب في صحن مع الطماطم والخيار التقديم