منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - بمناسبة العيد .. حلويات العيد فى مصر " شامل & محدث "
الموضوع
:
بمناسبة العيد .. حلويات العيد فى مصر " شامل & محدث "
عرض مشاركة واحدة
27-10-2005, 03:58 PM
#
7
احمد شوبير
من كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Dec 2003
المشاركات: 9,213
الجزء .................. ........الاخير
الفايش
1 كيلو دقيق
ربع كيلو سمن
1 كوب لبن حليب
1 ملعقه صغيره محلب
1 ملعقه صغيره كركم
1 ملعقه كبيره حمص مطحون
1 ملعقه كبيره خميره بيره
الطريقه
نخمر ملعقة كبيره حمص مطحون ناعم مع نصف كوب لبن دافئ لمدة 24 ساعة
نعجن الدقيق باللبن المتخمر بالحمص وعليه محلب وكركم وخميره البيره ( بعد إذابتها بملعقه صغيره سكر وربع كوب ماء)
لازم تكون العجينه يابسه جدا وناشفه
نضيف السمنه للعجينه ونكمل العجن ..
بعد أن تخمر العجينه .. نشكلها في صينية الخبز كالرغيف الفينو لكن بعرض رغيفين
نتركها تخمر تاني ونخبزها ... بعد كده نقطعها شرايح رفيعه بالعرض
نحمصها في الفرن .
... وبالهنا
بسكويت السمسم
3 كوب دقيق
ثلاث أرباع الكوب سمن
نصف كوب سكر
2 بيضه + فانيليا
2 ملعقه صغيره بيكنج بودر
عسل نحل لدهن الوجه
سمسم مغسول ومحمص لوضعه علي وجه البسكويته ..
الطريقه
نعجن بالطريقه البسيطه ..
في طبق غويط نضع الدقيق مع السكر والبيكنج بودر .. ونقلبهم باليد
نضيف عليهم السمنه ونفركها في الدقيق بأطراف الأصابع
نعجن بالبيض المربوب مع الفانيليا.. حتي نكون عجينه متماسكه وناعمه
نفردها بالنشابه ونشكلها بقطاعه مناسبه
نمسح علي وحه البسكويته بالعسل ونرش عليه السمسم
نخبز البسكويت وبالهنا و الشفا
البتيفور السريع (بالكوب )
بيضتين
كوب زبدة او سمنة
2 كوب دقيق
نص كوب سكر
نص ملعقة بيكنج بودر
معلقة صغيرة فانيليا
2 معلقة كاكاو
الطريقة :
يسيح الزبد او السمن ثم يضاف له السكر
ويترك حتى يبرد
يضاف البيض والفانيليا الى السمن وتدعك جيدا جدا
نضع البيكنج بودر على الدقيق وكذلك الكاكاو
ونخلطهم كويس ثم نضعهم على الخليط السابق
ونعجن كويس لحد ما تتكون عجينة متماسكة
نشكل البتيفور بالقمع او بالماكينة ويخبز فى فرن
متوسط الحرارة
وعيد سعيد
الغريبة (بالكوب )
3 كوب دقيق
نص كوب سكر ناعم
1 ونص كوب سمن جامد
فانيليا
الطريقة
نضرب السمن الاول لوحدة كويس
نضع علية السكر ونضربهم كويس مع بعض لحد ما يبقوا زى الكريمة و لونهم يبقى ابيض
نضع البيكنج بودر على الدقيق و نضع الدقيق شوية شوية على الخليط السابق
الى ان تتكون عندنا العجينة
نشكلها على هيئة كور صغيرة ونضع فى منتصف كل كرة اما قرنفلة تنغزيها فى العجينة مش حيبقى باين منها الا الوردة اللى فوق – او نص فستقة – او نص لوزة مقشرة – او ملبسة فضى اللى بتبقى مدورة زى الكرة و ناشفة و لونها فضى - او واحدة صنوبر
نرصص الغريبة فى الصوانى و ندخلها الفرن و خلى بالك ان لونها مش حيتغير انتى ابقى بصى عليها من تحت حتلاقيها لونها اغمق شوية و مسك نفسة كدة خلاص تخرجيها من الفرن عيد سعيد
بسكوت النشادر بالبيكنج بودر والكوب
3 كوب دقيق
نص كوب سمن ( او سمن + زيت )
نص كوب سكر
نص كوب حليب
3 بيضات
فانيليا
كيس بيكنج بودر
الطريقة
نضرب السمن والسكر جيدا
ثم نضع البيض والفانيليا ونضرب كويس
نضع البيكنج بودر على الدقيق ونضع الدقيق والحليب بالتبادل على المقدار لحد
ماتتكون عندك عجينة سهلة التشكيل
تشكليها فى المفرمة على هيئة اصابع او بماكينة البسكوت حسب رغبتك
وعيد سعيد
__________________
لا يوجد شىء اسمه صعب ، ولا يوجد شىء اسمه مستحيل ... نحن من نصنع الصعب والمستحيل
احمد شوبير
مشاهدة ملفه الشخصي
زيارة موقع العضو احمد شوبير!
البحث عن المشاركات التي كتبها احمد شوبير