كنافه Rings
كنافه " بس لازم تكون لسه جايه من عند الراجل و تقوليله عايزه كنافه طويله اللي هي للاساور و البورمه"
بندق- عين جمل - سوداني
سمن سايحه
عسل" شيره"
نمسك الكنافه بالطول بالشكل ده وناخد نصف دي و نلف 3 مرات علي صوابعنا
رصي في الصينيه جنب بعض بالشكل ده
كملي لغايه ما الصينيه كلها تكمل
رصي في كل واحده بندقه ، 1/2 عين جمل ، 1/2 سودانيه
رشي علي الكافه سمنه سايحه لغايه ما تبقي كده
تدخل فرن متوسط الحراره لغايه ما تتحمر كده
نصفي باقي السمنه منها قبل ما نحط العسل
نسقيها بالعسل و تترك تتشرب
و تقدم بالشكل ده

.................................................. .................................................. ............................................
NoBake CheeseCake
500 - 600 جبنه كريمه
1 كوب كريمه
1/3 كوب سكر بودره
3 ملاعق صغيره جيلاتين بودره
1/4 كوب ماء ساخن
1 1/2 باكيت بسكويت
90 جرام زبده
باكيت جيلي+ كوب ماء ساخن
نفرم البسكويت و نسيح الزبده و نخلطهم مع بعض
نفرد البسكويت في الصينيه و نضغط عليه ويبقي بالشكل ده و ندخلها الفريزر لغايه ما نعمل خليط الجبنه
نضرب الويبنج كريم بس مش كتير ضرب خفيف
و نخلط ال 3 ملاعق جيلاتين + ال1/4 كوب ماء ساخن
نضرب الجبنه مع السكر بالمضرب لغايه ما السكر يدوب
نضييف الكريم و نضرب
نحط خليط الجيلاتين و نضرب لغايه ما كله يخلط
نحط الخليط علي البسكويت و تفرديه و يدخل الثلاجه لمده 10 - 12 ساعه
اعملي الجيلي بس بميه اقل من العادي و يدخل الثلاجه لغايه ما يجمد
بعد 12 ساعه دي النتيجه ممكن تقدميها كده مع اي صوص او مربي
او قطعي الجيلي بالسكينه مربعات صغيره و زينيها بالجيلي و الكريم بالشكل ده

.................................................. .................................................. ................................................
pineapple cake
*الكيك:
6 بيضات ، فانيليا
1 كوب سكر بودره
1 كوب دقيق ، 2 ملعقه صغيره مليانه baking powder
1/4 كوب نشا
*التزيين:
1 علبه كومبوت اناناس بالعصير اللي فيها
كريم شانتيه او دريم ويب 2 باكيت معمولين حسب الطريقه
كريز ملون او احمر بس
بندق او مكسرات محمصه و مطحونه
نحط البيض،الفانيليا ،السكرو نضرب
نضرب لغايه ما يبقي ضعف الكميه
نحط بالتدريج الدقيق ، الbaking powder ، النشا و الخلاط شغال
بعد ما الخليط يمتزج كله نحطه في صينيه مقاس 24
تدخل فرن 180 C لمده 30-40 دقيقه و عد كده نسيبها تبرد
بعد كده نقسم الكيك علي 3 مرات
نجيب 2 كيس تلاجه و نحطهم بالشكل ده علي طبق التزيين
نحط اول قطعه كيك و ندهنها بعصير الاناناس كويس علشان تبقي طريه و بعدين كريم شانتيه و بعدين وزعي قطع اناناس و بعدين شويه كريم شانتيه بسيط بالشكل ده
و نكرر العمليه تاني للكيك كلها ال3 راقات
لو الاطراف ناشفه قطعيها بالسكينه و بعدين عطبها طبقه من الكريم شانتيه بالشكل ده
قطعي الاناناس بالعرض علشان يبقي رفيع و بعد كده نصفين
ضبي الاناناس علي شكل ورده من بره ل جوه
زيني وردات بالشكل ده و الكريز و الجناب رشيها بالمكسرات
بالراحه شددي الاكياس اللي تحت الكيك بالشكل ده
و تقدم بالشكل ده

.................................................. .................................................. .................................................. .
Chocolate Round
اي عجينه عندك "انا استعملت 1/2 مقدار عجينه ال10 دقايق"
1/2 علبه nutella
3 موزه او 2 كبار
2 ملعقه بندق محمص مجروش
2 ملعقه حليب للوجه

نفرد العجينه و نفرد عليها الnutella بالشكل ده
نقطع الموز و نرصه في النص
نرش البندق عليهم
نلف العجينه زي السويسرول
و نلفها بالشكل ده
ندهنها بالحليب و نرش شويه بندق و تدخل فرن "متوسط" 180 لغايه ما تحمر
تقدم بالشكل ده

.................................................. .................................................. .................................................
يتبع