منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - ملف لاشهى الحلويات .............متجدد و بالصور
عرض مشاركة واحدة
قديم 04-04-2006, 04:33 PM
  #2
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
كنافه Rings

كنافه " بس لازم تكون لسه جايه من عند الراجل و تقوليله عايزه كنافه طويله اللي هي للاساور و البورمه"
بندق- عين جمل - سوداني
سمن سايحه
عسل" شيره"


نمسك الكنافه بالطول بالشكل ده وناخد نصف دي و نلف 3 مرات علي صوابعنا



رصي في الصينيه جنب بعض بالشكل ده


كملي لغايه ما الصينيه كلها تكمل


رصي في كل واحده بندقه ، 1/2 عين جمل ، 1/2 سودانيه


رشي علي الكافه سمنه سايحه لغايه ما تبقي كده


تدخل فرن متوسط الحراره لغايه ما تتحمر كده


نصفي باقي السمنه منها قبل ما نحط العسل


نسقيها بالعسل و تترك تتشرب


و تقدم بالشكل ده

.................................................. .................................................. ............................................

NoBake CheeseCake

500 - 600 جبنه كريمه
1 كوب كريمه
1/3 كوب سكر بودره
3 ملاعق صغيره جيلاتين بودره
1/4 كوب ماء ساخن
1 1/2 باكيت بسكويت
90 جرام زبده
باكيت جيلي+ كوب ماء ساخن


نفرم البسكويت و نسيح الزبده و نخلطهم مع بعض


نفرد البسكويت في الصينيه و نضغط عليه ويبقي بالشكل ده و ندخلها الفريزر لغايه ما نعمل خليط الجبنه


نضرب الويبنج كريم بس مش كتير ضرب خفيف


و نخلط ال 3 ملاعق جيلاتين + ال1/4 كوب ماء ساخن


نضرب الجبنه مع السكر بالمضرب لغايه ما السكر يدوب



نضييف الكريم و نضرب
نحط خليط الجيلاتين و نضرب لغايه ما كله يخلط


نحط الخليط علي البسكويت و تفرديه و يدخل الثلاجه لمده 10 - 12 ساعه


اعملي الجيلي بس بميه اقل من العادي و يدخل الثلاجه لغايه ما يجمد


بعد 12 ساعه دي النتيجه ممكن تقدميها كده مع اي صوص او مربي


او قطعي الجيلي بالسكينه مربعات صغيره و زينيها بالجيلي و الكريم بالشكل ده

.................................................. .................................................. ................................................

pineapple cake

*الكيك:
6 بيضات ، فانيليا
1 كوب سكر بودره
1 كوب دقيق ، 2 ملعقه صغيره مليانه baking powder
1/4 كوب نشا

*التزيين:
1 علبه كومبوت اناناس بالعصير اللي فيها
كريم شانتيه او دريم ويب 2 باكيت معمولين حسب الطريقه
كريز ملون او احمر بس
بندق او مكسرات محمصه و مطحونه



نحط البيض،الفانيليا ،السكرو نضرب


نضرب لغايه ما يبقي ضعف الكميه



نحط بالتدريج الدقيق ، الbaking powder ، النشا و الخلاط شغال


بعد ما الخليط يمتزج كله نحطه في صينيه مقاس 24
تدخل فرن 180 C لمده 30-40 دقيقه و عد كده نسيبها تبرد


بعد كده نقسم الكيك علي 3 مرات


نجيب 2 كيس تلاجه و نحطهم بالشكل ده علي طبق التزيين


نحط اول قطعه كيك و ندهنها بعصير الاناناس كويس علشان تبقي طريه و بعدين كريم شانتيه و بعدين وزعي قطع اناناس و بعدين شويه كريم شانتيه بسيط بالشكل ده





و نكرر العمليه تاني للكيك كلها ال3 راقات
لو الاطراف ناشفه قطعيها بالسكينه و بعدين عطبها طبقه من الكريم شانتيه بالشكل ده


قطعي الاناناس بالعرض علشان يبقي رفيع و بعد كده نصفين


ضبي الاناناس علي شكل ورده من بره ل جوه


زيني وردات بالشكل ده و الكريز و الجناب رشيها بالمكسرات


بالراحه شددي الاكياس اللي تحت الكيك بالشكل ده
و تقدم بالشكل ده

.................................................. .................................................. .................................................. .

Chocolate Round
اي عجينه عندك "انا استعملت 1/2 مقدار عجينه ال10 دقايق"
1/2 علبه nutella
3 موزه او 2 كبار
2 ملعقه بندق محمص مجروش
2 ملعقه حليب للوجه

نفرد العجينه و نفرد عليها الnutella بالشكل ده


نقطع الموز و نرصه في النص


نرش البندق عليهم

نلف العجينه زي السويسرول


و نلفها بالشكل ده


ندهنها بالحليب و نرش شويه بندق و تدخل فرن "متوسط" 180 لغايه ما تحمر


تقدم بالشكل ده

.................................................. .................................................. .................................................

يتبع
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )