منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - ملف طبخات لعيونكم احلى بنات
عرض مشاركة واحدة
قديم 29-04-2006, 06:22 PM
  #8
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
هوت دوغ باي

مقدار عجينه ساندوتش المفاجآت---->ساندوتش المفاجآت
1 hot dog حلواني
1 كوب لحمه مفرومه معصجه عادي او بالبقدونس
بصله كبيره مقطعه مربعات
1/2 كوب زيتون اخضر مقطع
2 فلفل رومي مشوي و مقطعو عليه شويه زيت زيتون
1/2 كوب جبنه بارميزان
2 ملعقه كاتشاب
1 معلقه مسطرده
2 معلقه صويا صوص
ملح ، فلفل كسبره ناشفه
للوجه:صفار بيضه + لبن+فلفل اسود


شويه زيت علي النار اي نوع و نشوح البصل


بعد كده نحط السوسيس و نشوح


بعد كده اللحمه المعصجه و الزيتون



د كده نحط في كبايه الكاتشاب و المسطرده والصويا صوص و بقي الكوب ميه


بعد كده نحط التوابل و الخليط ده


نسييبه لمده 5 دقايق علي النار لغايه ما يبقي كده


بعد كده نحط الكزبره الناشفه و نقلب



دي العجينه بعد ما اتخمرت"انا حطه فيها شويه زعتر" نقسمها علي 2


نفرد نص العجينه في الصنيه و نحط الحشو


بعد كده نوززع الفلفل المشوي و بعد كده الجبنه


نفرد العجينه التانيه و نحطها عليها


نقفل الجوانب مع بعض بعد كد ندهن الوش بخليط الصفارو اللبن


خل فرن لمده 45 دقيقه 180درجها او لغايه ما تحمر و ده شكلها


قدميها مع سلطه خضراء



سمبوسك بالحمة المفرومة و الطحينة ودبس الرمان

ملعقة زيت زيتون
1 بصلة كبيييييرة مفرومة ( التكة في حلاوة الخلطة البصل الكتير)
نصف كيلو لحمة مفرومة
1 باكيت ورق سمبوسك
نصف حزمة بقدونس مفروم
2 ملعقة كبيرة دبس رمان
2 ملعقة كبيرة طحينة
ملح - فلفل - زعتر - كسبرة ناشفة


نحط الزيت علي النار و بعد ما يحمي نحط البصل و نقلب لغاية ما يدبل شوية


بعد كدة نحط الحمة و نقلب و اول ما يبتدي لونها يتغير نحط الملح + الفلفل + الزعتر و نقلب


نسيب اللحمة تعصج عادي للشكل دة


بعد ما تدخل في السوا نحط دبس الرمان + الطحينة و نقلب



بعد كدة نطفي النار و نحط البقدونس و نقلب


بعد كدة نحط الكسبرة الناشفة



نحط ورقة السمبوسك و في اولها ملعقة من الحشو و نلفها شكل المثلث



لما تقفليها حطي مية علي الطرف علشان مش تفتح في القلي


اقليها في زيت غزير لغاية ما تحمر


تقدم ودة الشكل الاخير




puff pastry rolls" بالحمة المفرومة
المقادير
400 جرام باف بيستري الجاهزة
1/4 لحمة معصجة عادي بالبصل
3 جبنة مثلثات
2 ملعقة جبن شيدر
1 ملعقة خلطة فلفل " فلفل احمر +فلفل اخضر+ثوم+زيت زيتون+التوابل تفرم مع بعض
1/4 كوب لبن+بيضة مخلوطين مع شوية فلفل اسود
الطريقة
نفرد العجينة مستطيل و تدهن بالجبنة المثلثات


نفرد اللحمة المفرومة علي العجينة


يوضع خلطة الفلفل بس مش كتير بس للطعم


نرش الجبنة الشيدر


نلف العجينة زي السينابون



نفطع العجينة ترنشات


نضعها في صينية بايركس


تدهن بخليط البيض و اللبن
نحطها في فرن 180 درجة لمدة نصف ساعة تقريبا او لغاية ما لونهم يبقي دهبي


و دي النتيجةةةةةةةةةةةة



كفته الفراخ بالبطاطس

1 فرخه كيلو مسلوقه و مخليه من العضم و الجلد
2 بطاطس متوسطه الحجم مسلوقه
3 بيض
نص كوب بقسماط
ملح-فلفل
زيت للتحمير


نحط الفراخ في الفرامه و نفرمها بالشكل ده


بعد كده نحط البطاطس و نضرب


بعد كده نحط البيض و الملح و الفلفل و نضرب


بعد كده نحط البقسماط و نضرب


ممكن تحتاجي شوية بقسماط زيادة مش مشكله حطي بس مش كتير لغاية ما تبقي المقدار بالشكل ده


نشكلها بالشكل الي انتي عايزاه من الشكلين دول و دحرجيهم في البقسماط


دخليها التلاجه ربع ساعه و بعدين حمريها في زيت غزير


و قدميها بالشكل ده معاها سلطه زبادي




يتبع
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )