منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - بتحبي الباي تعالي درس كامل شامل ومفسر خطوة خطوة
عرض مشاركة واحدة
قديم 02-05-2006, 06:43 PM
  #2
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
باي الخوخ بالكريمه و التوت


المقادير:::

1 9انش عجينه باي غير مخبوزة
كيس خوخ مفرز و مفكك نصف كيلو,,,,او 4 خوخات متوسطه الحجم مقشرة و مقطعه
علبه لبن مكثف حالي--->سبق و شرحت كيف تسوة في البيت
200 جرام جبنه فلادلفيا و ممكن كيري
ربع كوب قشطه
2 بيضه
1 كوب توت للتزيين

الطريقه:::

سخني الفرن ل 375 فهرنهايت
اخبزي الباي لمدة 15 دقيقه و في هذة الاثناء اضربي كوب و نصف من الخوخ حتي ينعم
اضربي بالمضرب الجبنه حتي تنعم ثم ضيفي بالتدريج اللبن المكثف ثم الخوخ والبيض و القشطه ثم صبي علي الكراست
اخبزيها نصف ساعه ثم اتركيها تبرد
زينيها بالمتبقي من الخوخ و التوت و ضعيها في الثلاجه




الباي المالح



باي الفراخ بالخضار

مقادير العجينه:::

**نفس عجينه الكورس

مقادير الحشوة:::

ربع كوب لبن
علبه قشطه
3 كوب قطع دجاج مطبوخه و خاليه من العظام
1 كوب جبنه شيدر
حوالي كيلو من الخضار المشكل مثل جزر ,قرنبيط,بطاطس
بهارات حسب الرغبه

للوجه:::

بيضه مخفوقه
1 ملعقه طعام ماء

الطريقه:::

سخني الفرن ل 375 فهرنهايت
حضري العجينه كما في الكورس
ضعي نصفها في الصينيه و صبي عليها الحشوة
غطيها بالعجين بالطريقه التعجبك
امسحي الوجه بخليط البيض و الماء
اخبزيها من 60 الي 70 دقيقه او حتي تحمر
قدميها و بالهناااااا




باي الفراخ بالذرة


المقادير:::

1 9انش عجينه باي غير مخبوزة

الحشوة::
4 بيضات
كوب و نصف لبن
ثلاث ارباع كوب دجاج مطبوخ
نصف كوب ذرة
ربع كوب فافل احمر
1 كوب جبنه شيدر
2 ملعقه طعام بصل اخضر
1 ملعقه طعام دقيق
ملح فلفل بهارات حسب الرغبه

الطريقه:::

سخني الفرن ل 400 فهرنهايت
ضعي العجينه في الصينيه
اخفقي البيض و ضيفي عليه كل المكونات
صبي علي الكراست
اخبزيها من 40 الي 45 دقيقه او حتي تستوي
انتظري 10 دقائق ثم قدميها و بالهنااا




باي البلو تشيز


تنفع كمقبلات

مقادير العجينه:::

كوب و نصف دقيق
نصف كوب زبدة
من 5 الي 6 ملعقه طعام ماء مثلج

مقادير الحشوة:::

ربع كيلو جبنه فلادلفيا او كيري
ثلث كوب بلو شيز
ربع كوب ويبنج كريم
بيضه مخفوقه
ثلث كوب فافل احمر مقطع
3 ملاعق طعام صنوبر او اى مكسرات
2 ملعقه طعام بقدونس مفروم
ملح فافل بهارات حسب الرغبه

الطريقه:::

سخني الفرن ل 375 فهرنهايت
حضري العجينه و اخرميها بالشوكه و اخبزيها من17 الي 22 او حتي تحمر
اخلكي نوعين الجبنه مع بعض حتي تصير مثل الكريمه و ضيفي الويبنج كريم و البيضه و البهارات
صبي علي الكراست و انثري عليها الفلفل الاحمر و البقدونس و الصنوبر
اخبزيها من 20 الي 25 دقيقه او حتي تستوي الحشوة
اتركيها 20 دقيقه قبل التقديم
تحفظ في الثلاجه





باي ستيك اللحم بالجبنه السويسريه



المقادير:::

1 9انش عجينه باي غير مخبوزة
1 كوب جبنه سويسري مبشورة
1 كوب لحم ستيك مطبوخ و مقطع مكعبات
2 بصل اخضر
1 كوب 12 اونس لبن
3 بيضه
ربع كوب دقيق
ملح فافل اسود بهارات

الطريقه:::

سخني الفرن ل 350 فهرنهايت
انثري نصف كوب جبنه و اللحم و البصل علي الكراست
اخلطي اللبن مع البيض و الدقيق و الملح و الفلفل و البهارات و صبي علي الكراست
انثري بقيه الجبن علي الوجه
اخبزيها من 45 الي 50 دقيقه او حتي تستوي
اتركيا 10 دقلئق قبل التقديم


منقول

يتبع
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )