بسم الله الرحمن الرحيم
اختي الكريمة
بالنسبة اللحمة ...... ماما بتشتريها من الجزار طازجة و اول ما توصل البيت بالنسبة للحمة القطع بشطفها و اصفيها و اكيسها و المفروم بشطفه في مصفي ضيقة جدا و بقسمها في اكياس ايضا واضعها في الديب فريزر ...
و عند استعمالها بالنسبة للحم للقطع ... اضعها مجمدة في ماء مغلي به بصل مكعبات و حبهان و ورق لوا ( ورق غار )
و قرنقل و حبات قليلة من الفلفل الاسود كله صحيح( التوابل ) حتي لا تغمق الشوربة و الملح بعد تمام النضج
بالنسبة للمفروم ... بستعمله مجمد ايضا
بالنسبة للحم الصنية او الاسكالوب بفكها تحت الماء مباشرة ..و بتبلها علي طول ... و بعدها احفظها في الثلاجة
انا دائما لي معتقد ان ترك اللحوم او الفراخ حتي تفك من التجمد باي طريقة حتي لو في الثلاجة بيعرضها لنشاط البيكتريا ...
فبحاول اتبع الوسيلة الاقرب للصح .... و هي وضعها من الحالة المجمدة الي الحالة الذائبة فجأة
و لا اتركها ابدا في الثلاجة الا و هي متبله
ممكن وضع جزر حلقات مع اللحم اذا كان مسلوق او مفروم او صنية .. بيديها طعم الذ ثم ينشل منها عند التقديم
و يا رب اكون افدتك
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010