بسم الله الرحمن الرحيم
بالنسبة للكبسة باللحم
المقادير
8 قطع لحم + 2 بصلة كبيرة جوانج + 1ملعقة زيت ذرة + حبهان + قرنفل + لومي + ورق لورا + 1 مكعب مرقة لحم من ماجي + عود قرفة + رشة كركم + نصف ملعقة ص بهارت كبسة ( و ممكن تستغني عنها )+ 1 حبه طماطم + 1 م صلصة طماطم + رشة شطة + رشة فلفل اسود + 2 ك ارز بسمتي تقريبا او حسب الرغبة
الطريقة
نحضر حلة نضع فيعا ملعقة الزيت و البصل الجوانح يدبل فقط و نضع قطع اللحم و تشوح حتي تنزل مياهها نضع التوابل ( كله صحيح حبهان و لورا و قرنفل و عود القرفة ) و يشوح ثم نضع ماء و تترك حتي النضج تماما مع زيادة الماء لضمان تمام النضج
ممكن نحتاج وضع ملعقة خل ابيض اثناء نضج اللحم بيديها مزازة لو معندكيش لومي
نضع حبة اللومي قرب نضج اللحم و مكعب مرقة اللحم
- اثناء ذلك بيكون الارز مغسول و منقوع حوالي 40 ق
- نقشر طماطم و نقطعها مكعبات صغيرة جدا و نتخلص من بذورها كمان و توضع علي اللحم بعد تمام النضج و نضع الصلصة و الكركم و الفلفل الاسود و الشطة
- و تترك حوالي 5 ق حتي تتسبك
- ثم نضع الازر المصفي و ممكن نزود المياه حسب حاجة الازر و يترك ليغلي ... ثم نوطي عليه تماما حتي النضج
و بالهنا و الشفا
يتبع .....
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010