
الرز المبوخ الليبى مع الخضار
[move=down][move=up]نفس طريقة الرز الى مع البصلة يعنى الطريقة السابقة بس بتكترى المرق شوية ولما يقترب اللحم من النضج بتحطيله خضار
الخضار هى البطاطس الكوسة القرع الاحمر جزر بادنجان مقشر فلفل اخضر حار ممكن تحطيهم كلهم وممكن تشيلى اى نوع غير مفضل بس راعى انك تحطى البطاطس والقرع الاحمر الاول وبعد 5 دقاائق تحطى الباقى وكمان تختار الاحجام المتوسطة يعنى مش كبيرة ومش صغيرة وتسمى كل حبة على اتنين ماعدى القرع الاحمر فيقطع مكعبات فى حجم قبضة اليد او اصغر شوية
وبعد النضج تحطى الرز فى طبق عميق وترشى عليه قرفة وشوية من مرق اللحم والخضار وتقلبيه بعجدين تساويه وتضعى طبقة من البصلة وتحطى القرع الاحمر فى النص وحواليه بقية الخضار واللحم وترشى طبقة تانية من البصلة ورشة خفيفة قرفة وممكن ايضا تبدلى لحم الخروف باللحم الدجاج مع مرعاة ان للحم الخروف بياخد فترة اطول حتى ينضج
يقدم عادة مع السلطة والفلفل المخلل الحار او تشكيلة من الخللات مع حبى[/move][/move]