منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - اطباقنا اليومية
عرض مشاركة واحدة
قديم 08-07-2006, 02:32 AM
  #2
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
انا عملت اليوم لازانيامش قادرة اقولكم قد اية كانت لذييذة
بصراحة انا اخذت الفكرة من الاخت العزيزة ريما واضفت ليها لمساتى شوفو يابنات المقادير والطريقة:

[COLOR="DarkOrange"]لازانيا اللحم[/COLOR]


_سلقت 10 شرائح من المكرونة لزانيا


_وعملت الحشوة اللى كانت عبارة عن الاتى

جبت علبة ماشروم مقطع عبوة صغيرة ،وشوحتة فى قليل من الزيت مع حبة بصل مقطع صغير وفصين توم

ثم اضفت عليهم حبة فلفل رومى مقطع صغير وحبة طماطم مقشرة ومقطعة ايضا صغير
وضعت عليهم قليل من الماء مع البهارات (كمون _فلفل اسود_ملح _كارى)القليل من كلا منهم

وتركتهم شوى ليستووا ثم اضفت عليهم حوالى نصف كيلوا و اقل منذلك قليلا لحم مفروم لانى كنت عاملة صينية متوسطة
كنت مشوحاة لوحدة برة قليلا

تركت الجميع قليلا على نار هادئة ليستوا ثم اضفت حوالى معلقة ونص من معجون الطماطم وتركتهم حتى جف الماء
وكمان ضفت عليهم حبة جبنة كيرى واللة طلعت لذيذة

_بعد كدة حضرت الباشميل الطريقة المعروفة فى التحضير
اضفت على البشاميل نص كوب من الكريمة المخفوقة (كريمة لبانى)بعد ما رفعتة من على النار وقلبتة معاهم


_احضرت صينية ودهنتها ووضعت 3 شرائح من المكرونة تحت ،ثم وزعت الحشوة ،ثم معلقتين من البشاميل ،ثم 3 شرائح اخرى والحشوة والبشاميل ثم 4 شرائح اخيرة وباقى الحشوة وباقى البشاميل المخلوط بالكريمة ،وطبعا بين كل طبقة رشيت موزاريلا ،وايضا رشيت الجبنة الموزاريلا على الوجة

_وضعت الصينية بالفرن من تحت قليلا ثم اشعلت الشواية لتاخذ اللون الحلو اللى كان سببة الكريمة وايضا الجبنة

ومش حاقولكم عالنتيجة رهيببة ياريت لو كنت اقدر اصورهالكم
بس لواحد جرب الطريقة دى يقولى راية




يلا منتظرين اطباقكم

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 09-07-2006 الساعة 01:10 PM