فينكم يابنات ولا احد تانى شارك اية مابتطبخوا ولا اية
عالعموم انا حأقولكم عملت اية اليوم عملت اكلة عملتها الاسبوع اللى فات وكانت لذيذة فقررت انى اعيدها وهى
مشاوى دجاج ولحم
اولا جبت فرخة متوسطة الحجم ومخلية وقطعتها صغير وتبلتها وطبعا مع الجوانح كمان
التتبيلة
حبة بصل وفصين توم كبير مفرومين ناعم ،حبة فلفل اخضر مقطع صغير اومفروم ،بشر معلقة من قشر البرتقال يخلط الجميع ثم نضيف الاتى
نص كوب زبادى مع معلقة كبيرة خل او ليمون انا استخدمت الخل وربع كوب عصيربرتقال وملح وفلفل وكارى وبابريكا
_يتبل قطع الدجاج فيها من الليل فى الثلاجة لليوم الثانى لما تطبخيها
_فى اليوم الثانى هاتى عيدان الخشب المخصصة للشيش طاووق ،والئيها اولا بقطع من الطماطم ثم من البصل ثم والفلفل الرومى ثم قطعة من الدجاج وهكذا مع تبادل وضع القطع من البصل والفلفل الرومى والطماطم ويمكن انك تضيفى الفطر
_رصى العيدان غى صينية الفرن وغطيها بالقصدير وادخليها الفرن وبعد السواء انزعى القصدير وحمرى الوجة تحت الشواية وانا وضعت فى منتصف الصينية قطعة من الفحم المشتعل من قبل وعلية قطرات منالزيت وغطية قليلا لذييذ
_بالنسبة للحم
_احضرى نص كيلو لحم مفروم وتبليهم ببصلة مبشورة مصفاة من الماء وملح وفلفل وبهارات لمدة نص ساعة فقط وممكن ماتتركيها خالص تسويها مباشرة
_هاتى 2 عصا من الخشب بجانب بعض وقومى بتشكيل الكفتة عليهم بطول العودين وهكذا حتى تنتهى من الكمية
_ضعيهم فى صينية اخرى مدهونة بقليل من الزيت دون غطاء ثم اقلبيهم على الوجة الاخر حتى يتم التسوية واعملى نفس عملية الفحم السابقة
_قدمى الشيش طاووق والكفتة علة فرش من البقدونس وحلقات الليمون والبصل بالسماق ،وحلقات الطماطم
_انا عملت جنبهم سلطة باذنجان وطحينة وطبعا مخلل الخيار
وبالهنا
التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 09-07-2006 الساعة 01:11 PM