منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - اطباقنا اليومية
عرض مشاركة واحدة
قديم 09-07-2006, 02:23 PM
  #6
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3

بسم الله الرحمن الرحيم


اختي الكريمة روان علي ....

فكرة ظريفة لكي يستفيد الجميع بالاكلات المجربة و المضمونة

انا عملت النهاردة بيتزا باللحم المفروم



انا باشتري العجينة من مخبز العيش ... بتكون عجينة بيتزا جاهزة

مجرد ما اشتريها و اذهب المنزل بتكون خمرت

تجهيز الصلصة


في حلة بصلة مفرية و عليها الثوم مفري و تحمر حتي الاصفرار ثم اضيف عليها طماطم مضروبة في الخلاط


بدون قشر ....



و نضع مكعب مرقة دجاج بلدي و مكعب ثوم و مكعب توابل عربية و شوية سكر ابيض

و اتركها تتسبك.... ثم اضيف عليها 1 م/ك صلصة طماطم و اضيف فلفل اسود و اوريجانو و بهارات و قرفة و تقلب و تكون جاهزة

المحتويات

لحم مفرم معصج + طماطم مكعبات بدون بذر + فلفل اخضر مكعبات بارد + فلفل اخضر حامي حلقات + زيتون اسود مخلي مقطع + زيتون اخضر مخلي مقطع + ماشروم مشوح في زبدة و عليه ملح و فلفل + جبنة رومي مبشورة + جبن مودزريلا+ اورجانو


التجهز


1- نحضر صنيه تدهن زيت و من الجوانب

2- تفرد العجينة بالنشابة علي سطح مرشوش دقيق و تكون ( بان)



و تفرد داخل الصنية



3- يضاف عليها الصلصة و نغطيها بدون الجوانب




4- نضع اللحم المفروم و توزع جيدا

5- نضع الطماطم القطع ثم الفلفل الالوان ثم الزيتون الاخضر و الاسود ثم الماشروم ثم الجبنة الرومي ثم نرش كمية من الاوريجانو تغطي السطح


6- تدخل فرن ساخن في الرف الوسط

و تترك حوالي 45 ق تقريبا في الفرن

قبل ما تخرج من الفرن ب 10 ق نرش كمية كبيرة من الجبن المودزريلا و نرش عليها قطرات من الماء و تدخل الفرن

و تقدم بالهنا و الشفا عليا و عليكم




طبعا انا بحبها جدا و بنفس الطريقة بضيف تونة بس بيكون عليها بصل شرائح معصور عليه ليمون .....او بسطرمة او خضار مشوح

و ان شاء الله تعجبكم

ارق التحيات


مستكة_مستكة
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010