بسم الله الرحمن الرحيم
اختي الكريمة روان علي ....
فكرة ظريفة لكي يستفيد الجميع بالاكلات المجربة و المضمونة
انا عملت النهاردة
بيتزا باللحم المفروم
انا باشتري العجينة من مخبز العيش ... بتكون عجينة بيتزا جاهزة
مجرد ما اشتريها و اذهب المنزل بتكون خمرت
تجهيز الصلصة
في حلة بصلة مفرية و عليها الثوم مفري و تحمر حتي الاصفرار ثم اضيف عليها طماطم مضروبة في الخلاط
بدون قشر ....
و نضع مكعب مرقة دجاج بلدي و مكعب ثوم و مكعب توابل عربية و شوية سكر ابيض
و اتركها تتسبك.... ثم اضيف عليها 1 م/ك صلصة طماطم و اضيف فلفل اسود و اوريجانو و بهارات و قرفة و تقلب و تكون جاهزة
المحتويات
لحم مفرم معصج + طماطم مكعبات بدون بذر + فلفل اخضر مكعبات بارد + فلفل اخضر حامي حلقات + زيتون اسود مخلي مقطع + زيتون اخضر مخلي مقطع + ماشروم مشوح في زبدة و عليه ملح و فلفل + جبنة رومي مبشورة + جبن مودزريلا+ اورجانو
التجهز
1- نحضر صنيه تدهن زيت و من الجوانب
2- تفرد العجينة بالنشابة علي سطح مرشوش دقيق و تكون ( بان)
و تفرد داخل الصنية
3- يضاف عليها الصلصة و نغطيها بدون الجوانب
4- نضع اللحم المفروم و توزع جيدا
5- نضع الطماطم القطع ثم الفلفل الالوان ثم الزيتون الاخضر و الاسود ثم الماشروم ثم الجبنة الرومي ثم نرش كمية من الاوريجانو تغطي السطح
6- تدخل فرن ساخن في الرف الوسط
و تترك حوالي 45 ق تقريبا في الفرن
قبل ما تخرج من الفرن ب 10 ق نرش كمية كبيرة من الجبن المودزريلا و نرش عليها قطرات من الماء و تدخل الفرن
و تقدم بالهنا و الشفا عليا

و عليكم
طبعا انا بحبها جدا

و بنفس الطريقة بضيف تونة بس بيكون عليها بصل شرائح معصور عليه ليمون .....او بسطرمة او خضار مشوح
و ان شاء الله تعجبكم
ارق التحيات
مستكة_مستكة
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010