اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة روان على
انا عملت اليوم يابنات بط محشى بالارز والزبيب والصنوبر
مع المكرونة
_اول شئ سلقت البطة فى الماء مع اضافة ورق اللورا وحب الهيل والقرنفل وعيدان القرفة والملح والفلفل وتركتها على النار حوالى ساعة طبعا على حسب حجمها بس طبعا كانت لسة عايزة
|
شوية على النار لكن حاقولكم سبب انى ماخلتها
_بعد كدة
خلطة الارز_الحشو)
_بصلة مفرومة ناعم وتحمريها فى الزيت حتى يصفر لونها
_فى قدر اخر قومى بتحمير الرز اولا على النار مع الزيت او السمن ليصفر لونة ايضامع وضع علية القليل من الكركم او الزعفران او الكارى اى شئ يعطى لون انا استخدمت قليل من الكركم
_ثم اخلطى الرز مع البصلة وضعى عليهم معلقة من الزبيب والصنوبر واضيفى عليهم مرقة البطة حتى يستوى الارز تماما مع تبهيرة طبعا بالقرفة الناعمة وقليل من الملح عشان متبلة البطة من قبل
_احشى البطة بالخلطة واغلقى الفتحة باللخلة تبعت الاسنان ثم ضعى البطة فى صينية مع قليل من المرقة وغطيها بالقصديروضعيها فى الفرن لمدة نص ساعة انبه مرة تانية اننا بنسلق البطة اولا وقبل ما تستوى تماما بارفعها واحشيها واكمل سواها فى الفرن مع عشان الارز ياخد من طعمة
_ثم بعد التسوية التامةانزع القصدير وادهنى البطة بصلصة الطماطم المخلوطة مع قليل من الخل والزبادى حوالى معلقة وقليل من الكارى وطبعا زيت زيتون او زيت ذرة وتدخل الفرن ملرة اخرى ولكن تحت اشواية
_ثم تخرج وتزين بالبقدونس وحلقات الطماطم والفلفل وتقدم مع طبق من المكرونة
اية رايكم يابنات
طبعا الطعم رررررررررهيب:14: