بسم الله الرحمن الرحيم
عجة البيض في الفرن
المقادير
6-8 بيض + 2 حزمة بقدونس + ملح + فلفل + 1 م ب ب + فلفل بارد مقطع صغير + فلفل حامي ( حسب الرغبة ) + 2 بصلة كبيرة + زيت
الطريقة
نحضر طاسة نضع فيها مقدار من الزيت و نضع عدد 2 بصلة مقطعة صغير و تشوح حتي يحمر لونها
تترك لتبرد قليلا
في طبق خارجي نضع البيض و يخفق و يضاف اليه البقدونس مفري + و الملح و الفلفل و الب ب و الفلفل الحامي و البارد
ثم نضيف البصل و يقلب المقدار كله
نسخن الفرن
نحضر صنية او طاجن يوضع علي النار ( البوتجاز ) و نضع فيه زيت يغطي القاع تقريبا بس مش كتير و يترك الزيت حتي يقدح ( خطوة مهمة جدا )
نضع الخليط السابق برفق و يترك الخليط علي النار حتي يغلي من الجوانب
يدخل الفرن لمدة 20ق و يقدم ساخنا
بالهنا و الشفا
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010