منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - ¤©§][§©¤][ ملف الاكلات المصرية ... متجدد و بالصور ][¤©§][§©¤
عرض مشاركة واحدة
قديم 26-07-2006, 06:17 PM
  #40
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3

بسم الله الرحمن الرحيم









المقادير

6-8 بيض + 2 حزمة بقدونس + ملح + فلفل + 1 م ب ب + فلفل بارد مقطع صغير + فلفل حامي ( حسب الرغبة ) + 2 بصلة كبيرة + زيت

الطريقة

نحضر طاسة نضع فيها مقدار من الزيت و نضع عدد 2 بصلة مقطعة صغير و تشوح حتي يحمر لونها
تترك لتبرد قليلا
في طبق خارجي نضع البيض و يخفق و يضاف اليه البقدونس مفري + و الملح و الفلفل و الب ب و الفلفل الحامي و البارد
ثم نضيف البصل و يقلب المقدار كله
نسخن الفرن
نحضر صنية او طاجن يوضع علي النار ( البوتجاز ) و نضع فيه زيت يغطي القاع تقريبا بس مش كتير و يترك الزيت حتي يقدح ( خطوة مهمة جدا )
نضع الخليط السابق برفق و يترك الخليط علي النار حتي يغلي من الجوانب
يدخل الفرن لمدة 20ق و يقدم ساخنا

بالهنا و الشفا
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010