بسم الله الرحمن الرحيم
البامية باللحم الضان او البقري ( طريقتي )
المقادير:
4 قطع لحم ضاني او بقري
( للسلق .. بصلة + حبهان + ورق لورا + حبات فلفل اسود صحيح + ملح )
نصف كيلو من البامية الكبيرة
عدد 4 حبة طماطم ( مقشرة و مضروبة بالخلاط مع قليل من الماء )
عدد1 بصلة متوسطة
خمس فصوص الثوم + ملح + فلفل
عصير ليمون
شوية سكر
مكعب مرقة دجاج + 1 مكعب ثوم صغير
2 م / ك صلصة طماطم
عدد 1 الي 2 ملعقة سمن او زيت
الطريقة:
تسلق اللحم( طريقتي ) او تشوح بصلة و نضع قطع اللحم نية و تشوح ثم يضاف لها الماء و تترك حتي النضج مع زيادة الماء كلما احتاج الامر لكن بحرص
تغسل نقمع البامية و الكبير منها يقطع نصفين
نحضر حلة و نضع فيها البصلة المفرية و تشوح مع قليل من السمن او الزيت ختي تصفر ثم نضع عليعا عصير الطماطم و شوية سكر + مكعب مرق الدجاج و مكعب الثوم و تترك لتتسبك
ثم نضع عليها البامية ( و عليها عصير نصف ليمونة ) و تترك علي نار هادئه جدا لمدة ساعة لو ساعة و نصف ( حتي تنضج البامية ) مع القليل من مرق سلق اللحم كلما احتاج الامر
بعد تمام النضج نضع صلصة الطماطم و قطع اللحم المسلوقة و تترك لتغلي
التقلية
ثم نضع الثوم المدقوق مع الملح و الفلفل ( بدون تحمير ) و تترك لتغلي ثم تقدم بجانب الارز
** في حالة استخدام اللحم في التسبيكة تضاف علية البامية خضراء قبل تمام النضج حتي لا تنهري اللحم و لو شعرتي ان اللحم نضج قبل وضع البامية يرفع من الحلة و يضاف لها بعد نضج البامية
و يضاف عليها عند التقديم قطرات من عصير الليمون و قليل من الشطة
****
اصول التقلية ( سمن + ثوم + كزبرة ناشفة + ملح + فلفل )
تحمر في السمن .... مثل تقلية الملوخية و تضاف عند تمام النضج
يتبع
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010