منتدى عالم الأسرة والمجتمع - عرض مشاركة واحدة - ¤©§][§©¤][ ملف الاكلات المصرية ... متجدد و بالصور ][¤©§][§©¤
عرض مشاركة واحدة
قديم 29-07-2006, 04:40 PM
  #57
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم









المقادير

- لسان.

- عصير ليمون.

- بصلة مبشورة.
- ملح وفلفل.

- حبهان.



الطريقة


- نغسل اللسان كويس ونقشط الطبقة الخشنة السطحيةوندعكه كويس بالملح وبعدين بالدقيق ونشطفه كويس

- نملا حلة بالماء ونضع فيها اللسان على نار هاديةلحد ما الماء يغلى براحته وبعد ما يغلى نروح راميين

الماء دة ومغيرينة بماء تانى نظيف وبارد

- نضعه بالماء النظيف تانى فى الحلة مع الملح والفلفل والبصلة والحبهان

على نار هادية ويترك لحد مايستوى

- نشيله من الماء وننزع جلده .ويااما نقدمه مع البقدونس المفروم والليمون

او باى طريقة مطلوبة .







المقادير



- لسان.

- 3 معالق سمنة.

- 2 كوب عصير طماطم.

- راس ثوم مهروسة.

- 2 معلقة كمون.

- ملح وفلفل.



الطريقة


- نسلق اللسان كما شرحناه

- نقدح السمنة ونحمر فيها اللسان ثم نضيف لهالثوم المهروس والكمون ونقلبهم كويس.

- نضيف عصير الطماطم والملح والفلفل.

- نتركهم على النار لحد مايغوا ثم نوطى النار لحد ما اللسان يستوىوممكن اذا احتاج تزودى شوية ماء تزوديله لحد مايستوى






المقادير


- لسان.

- معلقة صغيرة كركم.

- بصلة مبشورة.

- 3 معالق سمنة.

- ملح وفلفل وبهارات.

- صلصة.



الطريقة



- نسلق اللسان(سبق وشرحناه)

- نضع السمنة على النار ونشوح فيها البصلة واللسان لحد ماتصفر ثم نضع الكركم والملح والفلفل والبهارات

- نقلب لحد ما يندمج كله مع بعضه ويقدم ساخن.

منقول
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010