بسم الله الرحمن الرحيم
جراتان البطاطس ( تقدم بجانب الطعام )
المقادير
عدد 2 حبة بطاطس + 1 ك لبن تقريبا + 2 فص ثوم + ملح + فلفل + جوزة الطيب + جنبة رومي او برمجان + كريمة لباني
الطريقة
-تقشر البطاطس
-تقطع حلقات رفيعة
-نحضر حلة نضع فيها مقدار اللبن و الملح و الفلفل الابيض و رشة جوزة الطيب و يقلبوا
-تضاف البطاطس المشطوفة علي اللبن
-توضع علي النار هادئة لحين تمام النضج ... لو احتاجت لبن ممكن تضيفي
-المطلوب عند نهاية النضح لا يكون فيها لبن كثير .. حتي لا تفقد النكهة الخاصة بالتوابل
-تصفي في طبق و تهرس بسرعة يضاف اليها الجبن و قليل من الكريمة اللباني و تجمل بجانب اطباقك الرئيسية
-ملحوظة ... ممكن تشكليها بكيس الحلوني في صنية و دخليها الفرن لتكتسب الحمرة
و بالهنا و الشفا
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010