بسم الله الرحمن الرحيم
الجمبرى بالارز
المقادير
نص كيلو جمبرى صغير -بصلة كبيرة - 5 فصوص ثوم - 4 معالق كبيرة صلصة - 2 حزمة بقدونس - 2 حزمة كسبرة خضراء - من 2 الى 3 كوب ارز - زيت
الطريقة
نغسل الارز _ نفرم البصل _ نفرم الثوم _ نقطع البقدونس و الكسبرة الخضراء بعد غسلهم
نشوح البصلة المفرومة فى الزيت وبعدين نحط عليها الارز ونقلبهم مع بعض
نضع عليهم الصلصة ونقلب برضة كويس
نحط الماء على الارز و الملح و الفلفل و نسوية بالطريقة العادية بتاعتنا
فى حلة تانية نضع معلقة زيت و نشوح فيها الثوم المفروم و بعدين نحط علية الجمبرى المقشر و المغسول
و نشوحة تقليبتين مع الثوم و بعدين نحط الخضرة المقطعة مع الملح والفلفل و نقلب لحد ما يستوى الجمبرى
حيكون الارز استوى عندنا و طفينا علية
عند التقديم نجيب طبق غويط و نحط الاول طبقة جمبرى و بعدين نحط طبقة ارز وبعدين طبقة جمبرى و بعدين طبقة ارز و هكذا
على ان تكون اخر طبقة هى طبقة الارز و يضغط علية ثم يقلب فى طبق التقديم
و بالهنا و الشفا
منقول
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010