اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة littelangel_11
حبيبتى ام خالد سلم ايدك
بس الحقيقه فى مصر فيه طريقه مختلفة انا بعملها وبتكون هايله
باعمل كل حاجه لوحدها
يعنى احمر عدس اصفر فى شوية سمنه و بعدين اضيف ارز بعد غسيله واحمرهم مع بعض
ثم اضيف ماء يغطي وجهه ويضاف اليه قليل ملح بس لا يكون مملح
وبعدين اسلق مكرونه لوحدها واسلق عدس اسمر ( بجبه ) فى ماء وزيت من غير ملح حتى ينضج
واقطع بصل حلقات واحمره ثم اضرب 4 حبات طماطم بالخلاط واضعهم فى اناء على النار مع قليل
من السمن ومعهم قليل من الفلفل والملح ومن الممكن ان ينقع حمص فى ماء لمدة ساعه و يغلى مثل العدس
ويضاف الى صلصة الطماطم
ويقدم مع السلطه الخضراء
ولا تنسون دقة الكشرى تتكون من ماء يضاف اليه خل وليمون وثوم مفرى وكمون شويه بشويه حتى
تضبط .
وبالهنا والشفا
تحياتى لك
|
مشكووورا اختي ليتل
اناعارفه ومتاكده انه مستحيل اضبط الكشري مثل المصريين
صراحه لكم نفس حلو في الكشري
ياليت تسوينه وتصورينه لي
اتمنى اضبط مثلكم
لان المصريين هم اللي يسوونه على اصووله
__________________
اللهم إني تصدقت بعِرضي على الناس وعفوت عمن ظلمني
وأسألك في ذلك بلوغ مراتب المحسنين
ربنا هب لنا من ازواجناوذرياتناقره اعين واجعلنا للمتقين اماما
رب اجعلني مقيم الصلاه ومن ذريتي
اللهم اني اسالك لذريتي صحبه الاخيار وتوكل الاطيار
اللهم الف بين قلوبهم وبلغني فيهم غايه املي ومناي بحولك وقوتك
اللهم اسعدني ببرهم في حياتي وبدعواتهم بعد مماتي