
طريقه جديده للشكشوكه يا جماعه؟!!!!!!!

سلام عليكم
ياجماعه ان كنت سالتكوا قبل كده الشك ........شو......كة تطلع ايه ؟!
وماشاء الله جوبتونى باجابات كتيرة وكلنا اختلفنا هىى بيوضع عليه ارز ولا لاء
وكل بلد قالت عاداتها الى ان حصلنا على جواللى 10 طرق لعملها
النهاردة فوجئت ان فيه طريقه جديده ايه هى؟! تعالوا معايا
(شكشوكة الباذنجان):
المقادير/
1/2 كيلو باذنجان اسود
2كوب ماء لنضج الباذنجان
2 ملعقه كبيرة زيت
1 بصله
1/2 كيلو طماطم (بندورة)
ملح _فلفل
1/8كيلو فلفل اخضر
الطريقه؟
1: يقشر الباذنجان ويقطع الى مكعبات صغيرة
2: يقشر البصل ويقطع حلقات ويقطع ال فلفل الاخضر حلقات والطماطم الى قطع صغيرة
3: يشوح الباذنجان فى الزيت حتى يلين ثم تضاف باقى المقادير , ويقلبوا جيدا على النار مع اضافة قليل من
الماء تدريجيا حتى يتم نضج الخضر.
4: يصب الخليط فى صينيه او قالب فرن ويتم ادخاله فى الفرن حتى يتم احمرار الوجه ويتم تسبيكه
5: يتم تقديم هذا الطبق ساخنا وسوف يتضح انه جديدا فى مذاقه , اقتصاديا ,سهل الهضم اذ اننا تجنبنا طريقة
طهى الباذنجان بالتحمير واستخدام كميه كبيرة من المواد الدهنيه .

منقول
بصراحه يا جماعه انا اول مرة اشوف شكشوكه من غير بيض

لكن عموما قلت اقولكوا واللى يجربها
يقولنا النتيجه ايه وبالهناء والشفاء.