الجمبرى البانيه (صور) - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 26-10-2007, 08:13 PM
  #1
kokar_2001
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية kokar_2001
تاريخ التسجيل: Jun 2004
المشاركات: 1,872
kokar_2001 غير متصل  
icon14 الجمبرى البانيه (صور)




انا كنت نزلت الموضوع ده قبل كدة بس من غير صور فقلت انزله تانى بس بالصور للتوضيح و اطلب من المشرفة انها تحذف الموضوع السابق

اليكم الطريقة و المقادير

اول حاجة نجيب كيلو جمبرى مقشر و نفتح الظهر عشان ننظفه (و دى حاجة مهمة جدا فى كل انواع الجمبرى عشان انا سمعت من واحد سماك ان الكيس اللى فى ظهر الجمبرى بيجيب فشل كلوى) و نفتح الظهر بالشكل ده



و نشيل كيس الرمل بالشكل ده لحد ما نتأكد ان ظهر الجمبرى نضيف





و بعدين نحاول فتح ظهر الجمبرى اكتر لحد ما يكون شكل الجمبرى مبطط مثل صدور الفراخ المخلية بالشكل ده





و بعدين بنغسله و نتبله بالتتبيلة اللى فى الصورة و هى عبارة عن
صويا صوص حوالى 2 ملعقة كبيرة
ملعقة كبيرة كمون
2 ملعقة كبيرة بهارات سمك مخلوطة ( انا بجيبها اكياس جاهزة)
ملعقتين صغار ملح
من 6 الى 7 فصوص ثوم مدقوق
عصير ليمونة




و نتبل الجمبرى بالتتبيلة دى و نتركه حوالى ساعة ليتشرب مذاق التتبيلة

بعدين نحضر خلطة البانية و هى حوالى كوب دقيق
2 بيض + 1\2 كوب لبن + ملح + فلفل



بقسماط و نضيف عليه بعض الكمون



و بعدين نحط الجمبرى فى الدقيق و نغلفه كويس



و بعدين نحطه فى خليط البيض باللبن



ثم بالبقسماط



و نجهز الكمية كلها ثم نحمرهم فى زيت غزير و يكون جاهز



و بالهنا و الشفا و ان شاء الله تجربوه و تدعولى







الإشراف: تم تعديل العنوان


indienne
__________________
ربنا يحفظلى اولادى من كل سؤ
فَأَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ زَوْجٍ كَرِيمٍ /اللهم ارزق اخواتى بالذرية الصالحة

التعديل الأخير تم بواسطة indienne ; 17-07-2008 الساعة 11:29 AM
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 05:23 PM.


images