السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
خواتي لدي سوال عندما اطبخ الرز متى اضع غطاء الدست
وكيف استطيع ان اتحكم بمقدار الماء الدي اضعة
ومتى اخفض الحرارة تحت الرز
بنات ارجوكم يا ريت الخطوات بالتفصيل الممل ههههههههههههههههه
ودا طلع عندى الرز غير ناضج هل هناك حل له
اكيد متزوجه حديثا كلنا مرينا فيها
من اول ماتضعينه على النار ضعي الغطاء عليه ولاتكثري الماء علشان تتحكمي فيه
اذا الحبه لينه شوي خلاص لاتضعي ما لان البخار يكمل طبخها
وعلشا ن يكون لذيذ في النهايه قطعي بصل حلقات طوليه وقلبيها في زيت قليل مع صنوبر اولوز وضعيها فوقه
انا هاقول لك على طريقة الرز المصري مع استعمال الرز البسماتى شوفي يا ستى اغسلى الرز البسماتى كويس وبعدين انقعية فى شوية ماء لمدة نصف ساعة وبعدين فى الجدر (الحلة ) يعنى تحطى شوية سمن مش كتير يعنى على كباية الرز المتوسطة حطى معلقة اكل سمنة ولما تذوب السمنة حطى الرز وقلبية فى السمن شوية وحطى علية الملح حسب الحاجة وقلبى كويس وبعدين حطى ماء من الحنفية لغاية ما تغطى الرز يا دوب (لا تذودى الماء بس يغطية) وخلى النار عالية وغطى الجدر وانتظرى 3-4 دقائق لغاية ما تختفى المية من الحلة وبعدين هدى النار خالص وحطى صاجة تحتة(قطعة معدن علشان النار تكون هادية جدا وقلبى الرز من وقت لاخر ولن ياخد وقت هتلقية استوى وبقى زى الفل وبالهنا والشفا.
أختي العزيزة إذا كان رز حبة طويلة فالمعيار اثنين ماء لكل معيار رز وإليك المقادير:
كوبين رز
أربعة أكواب ماء أو مرق لحم
ملعقتان كبيرتان من الزيت
ملعقة ملح
ملعقة بهار حسب الرغبة
الطريقة:
1- انقعي الرز بالماء وقليل من الملح نصف ساعة ثم اغسليه وصفيه بالمصفاة.
2- ضعي الماء أو مرق اللحم في القدر ثم أضيفي الملح والبهارات والزيت إليها.
3- بعد أن يغلي الماء أضيفي الرز.
4- اتركيه يغلي على نار متوسطة حوالي خمس دقائق أو حتى يخف الماء ويبقى القليل منه.
5- ثم غطي القدر وخففي النار تحته أدنى درجة واتركيه يتنبت على نار هادئة جدا حوالي عشر دقائق.
بإمكانك وضع قطع من الزبدة أو السمنة على وجه الرز أثناء التنبيت.