بسم الله الرحمن الرحيم
غذاء اليوم
فراخ كنتاكي من اختراعي
المقادير
عدد 1 فرخة مقطعة 12 قطعة
للسلق
1 م /ص سمن + فص مستكة + مقدار من الماء + بصلة مفرية + ملح + فلفل اسود + حبهان مطحون + حبهان صحيح +ورق غار
التتبيلة بعد السلق
ملح + فلفل اسود + عصير ليمونة + بهارات الكاري ( و ممكن ماء بصل حسب الرغبة )
خليط التغطية
1 علبة اسبايسي ( الفرايد تشكين انا اشتريته حار ) + مقدار من الدقيق حوالي 1 ك + ملح + فلفل اسود + زعتر جاف + ثوم بودره + شطة مجروشة + لبن + 2 بيضة + مسحوق الكاري + بقسماط
للقلي
زيت
الطريقة
1-نحضر بصلة كبيرة و تفرم ناعم و نضع عليها ملح و فلفل اسود و حبهان مطحون و تدعك البصلة جدا و تترك لمدة ساعتين
2-نخلط قطع الفراخ بالبصلة و تترك في التتبيلة طوال الليل
3-اليوم التالي نحضر طبق و نضع فيه مقدار الدقيق و عليه الملح و الفلفل و الشطة المجروشة
4-بالنسبة للاسبايسي العبوة بها 2 كيس انا وضعت نصف كيس علي خليط الدقيق
5-ونضع 2 بيضة و اللبن و نخلط لحين الحصول علي خليط سميك نوعا
6-ثم نضع الزعتر الجاف و مسحوق الكاري و يقلب خليط الدقيق و يترك للراحة
7-نحضر حلة نضع فيها ملعقة السمن و فص المستكة و تذوب ثم نضع الماء و الحبهان و ورق الغار تسلق الفراخ ثم ترفع و توضع في صنية و يرش عليها ملح و فلفل و عصير الليمون و بهارات الكاري و ( ماء البصل حسب الرغبة ) و تدعك الفراخ و تترك 10ق
8-خليط البقساط ... في طبق نضع حوالي 1/2 ك بقسماط و عليه كيس و نصف من الاسبايسيو زعتر جاف و يقلب الخليط بالمعلقة
9-خطوات القلي .... نضع الفراخ في خليط الدقيق و تصفي قطعة الفراخ قدر الامكان و توضع في خليط البقسماط مع الضغط البسيط عليها و تقلي في زيت ساخن و تقدم ساخنة
10-النتيجة بصراحة مزهله و ممكن اضافة أي توابل تحبين
السلطة
سلطة الفاصوليا البيضاء بالبقدونس مع الخبز المحمص
مترجمة من موقع اجنبي و عملتها و النتيجة رائعة
المقادير
مقدار من الفاصوليا البيضاء حوالي 1 ك + ماء للسلق + ملح للسلق
التتبيلة
2 فص ثوم + ملح + فلفل اسود + عصير ليمونة + بقدونس مفري حزمة + زيت زيتون حوالي 1/4 ك
الخبز المحمص
خبز ابيض شامي او خبز لبناني + قليل من زيت الزيتون + اوريجانو
الطريقة
1- نعاير حوالي 1 ك فاصوليا بيضاء جافة ( او الكمية حسب الرغبه ) و تنقع في الماء طوال الليل مع تغير الماء عليها
2-تسلق الفاصوليا مع قليل من الملح
3-تصفي من ماء السلق و توضع في الكبة
4-يضاف عليها الملح و الفلفل و 2 فص ثوم و عصير الليمون و تخفق حتي تنعم
5-يضاف لها البقدونس مفري حوالي 1 حزمة و تفرم مره اخري
6-و اثناء الخفق نضع زيت الزيتون حوالي 1/4 ك حتي تصبح مثل الكريمة
7-و تقدم بحانب الخبز المحمص
الخبز المحمص
يقطع الخبز نضفين و كل نصف الي ربعين و كل ربع الي مثلثات صغيرة
يوضع في صنيه علي زيت زيتون و الاورجانو و يدعك جيد
يدخل فرن هادي جدا حتي يتحمص ببطء و لا يحترق
الحلو
ترايفل
المقادير
عدد 1 كيكة جاهزة سوسرول بالشيكولاته + عدد 2 عبوة جيلي فراولة + مقدار من الكاستر + مقدار من كريمة مخفوقة + كاكاو للتزين
الطريقة
1-نحضر طبق زجاجي و نقطع الكيكة و ترص الحقات في الطبق
2-نقوم باعداد الجيلي حسب الارشادات علي العلبة يعني العلبة الواحدة عليها 2 ك ماء و بالتالي مقدار 2 علبة 4 ك ماء ( انا عملت ثلاثة و نصف كوب فقط ) النتيجة افضل... يوضع الماء علي النار حتي يغلي يضاف عليه 2 كيس جيلي و يقلب لمدة دقائق ثم يوضع في حمام مائي حتي يبرد
3-يضاف الجيلي علي الكيك و يدخل الثلاجة حتي يتماسك تماما
4-نبدأ بتحضير الكاسترد علي حسب الارشادات لكل 2 م /ك 2 كوب لبن انا عملت 3 م /ك عليها 3 ك لبن ... نذوب مقدار 3 ملاعق في 1 ك لبن بارد ثم يضاف الخليط الي باقي اللبن و يلقب و يوضع الخليط علي النار و يحلي بالسكر حوالي من 3: 4 م /ك سكر و يذوب
5-يترك الخليط علي النار حتي يتماسك ( لابد ان تراعي الا يكون الخليط غليط القوام ) لو شعرتي انه غليط خفيفيه باللبن ثم اتركيه يغلي و بعدين طفي عليه
6-و اتركيه يبرد شوية مع التقليب المستمر حتي لا يعمل قشره علي الوجه
7-انا وضعت حلقات من الكيوي فوق الجيلي قبل ما اصب علي الكاسترد
8-صبي الكاسترد و دخلي الطبق الي الثلاجة بدون تغطيه
9- و اتركيه حتي يتماسك
10-جمليه بالكريمة و رشي علية الكاكاو المحلي و ادخليه الثلاجة مرة اخري و ممكن تجمل بالفاكهه
11-النتجية رائعة و تبيض الوش
جربوها و ادعولي
تحياتي