ممكن طريقة كعك العيد المصري - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

حلويات حلويات بأنواعها المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 12-10-2006, 12:51 PM
  #1
رجائي
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية رجائي
تاريخ التسجيل: Mar 2006
المشاركات: 316
رجائي غير متصل  
icon49 ممكن طريقة كعك العيد المصري

السلام عليكم

مبروك عليكم العشر الأواخر

مره جربت كعك العيد عند وحده مصريه عجيب ما شاء الله عليهن المصريات خطيرات بالحلويات

حبيت أعرف طريقة كعك العيد . أريد طريقة سهلة و مقاديرها مش بالجرام بالكوب.

و أريد أعرف أنواع كعك العيد المصري و طريقة الكعك المحشي بالمربى

شكرا ً مقدما ً
قديم 14-10-2006, 02:50 PM
  #2
marwazubi
عضو نشيط
 الصورة الرمزية marwazubi
تاريخ التسجيل: Dec 2005
المشاركات: 108
marwazubi غير متصل  
tongue3 االسلام عليكم

الله يبارك فيك اختى وكل سنة وانت وكل المسلمين بخير كعك العيد المصرى حسب طريقتى وطريقة الست الوالدة الله يحفضها

كيلو دقيق عادى نصف كيلو سمن اناباستعمل الحيوانى ملعقة ونصف كبيرة خميرة الخبز ملعقة كبيرة خميرة البيكنج بودر كوب الا ربع ماء دافى 2 ملعقة سمسم يمكن الستغناء عنه

ملعقة كبيرة روح الكحك (الكعك) لو مافيش تاخدى نصف ملقة صغيرة قرنفل مطحون وزييهم جوز الطيب وملعقةصغيرة قرفة / وبالرجوع للمقادير نصف ملعقة صغيرة ملح 2 ملعقة كبار سكر


الطريقة تسخنى السمن لدرجة عاليةجدا يعن ماقبل الغليان بشوية /تحطى الخميرة بتاع الخبز مع السكر فى الماء وتسبيهم شوية مع الملح/ تحطى الدقيق فى طبق معدنى عميق معدنى وليس بلاستيك
ترشى على وش القيق السمسم والتوابل بدون خلط وبعد مايسخن السمن وبهدوء شديد وبملعقة الغرف ترشى السمن على الدقيق والتوابل والسمسم هاتفوح رائحة جميلة بس خاى بالك ابعدى عنك الاطفال

وانت كمان خلى بالك حركى الدقيق بملعقة خشبية بشويش لحد مايخطلط القيق والسمن وخليه يبرد شوية شوية بس مش كتير وبواسطة ايديك الحلوة الخالية تماما من الخواتم تدعك العجين جيدا وهده من الخطوات المهمة جدا تدعكى العجين جيدا حتى ينعم وهده الخطوة تعرف فى مصرنا الحبيب بالبس يعنى بعد ماتدعكى العجين (تبسيه) تحطى عليه الماء والخميرة بعد ماتحركيهم كويس وتعجنى جيدا

تخليها ترتاح لمدة ساعة بعد ما تغطيها بالنيلون ثم فوطة مطبخ وبعد كدة تخدى قطعة عجين بحجم كرة تنس الطاولة وتفرديها بايدك الحلوة بردوا وتحشيها براحة الحلقوم او مايعرف بالملبن

او الجوز او اللوز واخوننا فى مصر عندهم العجمية وهى حلوة تصنه من العسل واللوزساعطيك الطريقة لاحقا لو تحبى ثم تكور العجين وتنقشيها بالمناقاش وممكن تستعملى قوالب المعمول لو تحبى
تسويه فى فرن عالى نسبيا مش عالى كتير لا يتحرق منك بعد النضج ترشى بالسكر الناعم وتقدميه وبالهنا والشفا وكل سنة وانتم طيبون مع حبى
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 01:30 AM.


images