اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أم مايد حسن
أختي مستكة لو سمحتي ممكن تعطيني وصفة الدجاج المحشي مع الأرز؟ وتسلمين على الأكلات الحلوه
|
بسم الله الرحمن الرحيم
مشكورة حبيبتي علي مروك الطيب العطر
طريقة الدجاج المحشي بالارز
المقادير
دجاجة تزن 1.5 كيلو بجلدها و منظفة
3 ك ارز مصري او حسب عدد الاسرة + بصلة كبيرة+ سمن + ملح + فلفل + مكعب بهات الارز الابيض من ماجي ( حسب الرغبة )
كبد و قوانص + مكعبات من البطاطس و حبات من البسلة ( حسب الرغبة )
الطريقة
- نحضر حلة نضع فيها السمن حتي يقدح
- نقطع البصلة مكعبات صغيرة و تتبل بملح بسيط و فلفل الاسود و تدعك و تضاف علي الارز المغسول و المصفي و يخلطوا جيدا
- يضاف الارز و البصلة علي السمن و يقلبوا لمدة 2 ق
- نضع مقدار قليل من الماء و مكعب الارز الابيض ( حسب الرغبة ممكن تكتفي بالملح ) و يترك ليغلي ثم نوطي النار ( مثل الارز العادي )
النتيجة المطلوبة ان يكون الارز نصف سواء.... و ممكن تزود الماء كلما احتاج بس بنسب قليلة جدا
بالنسبة للفرخة
في طريقتين
الطريقة الاولي ..دسمة شوية و الطعم بيكون رهيب
في صنية نضع سمن او زبدة ويضاف اليه فص حبهان و مستكة و عود قرفة ( او حسب الرغبة ) و يترك ليقدح
تدعك الفرخة بالملح و الفلفل و اي بهارات تفضلين و تحمر و هي نية من جميع الجهات حتي تحمر ( و تكون علي نار عالية حتي لا تزل مياهها ) و تترك لتبرد ثم تحشي بالارز
الطريقة الثانية
تدعك الفرخة و هي نية بالملح و الفلفل و تحشي بالارز من الداخل و بين الجلد و اللحم ( انا شخصيا افضل الا احشيها من الداخل( الارز بينهري بالداخل

) و اكتفي بما بين الجلد و اللحم من جميع الجهات و بحرص حتي لا تقطي الجلد
نحضر صنية تبطن بورق الفويل و يكون زيادة من الجوانب
نضع مقدار من الارز و نضع الكبد و القوانص ( انا افضل اني اشوحهم في سمن او زيت و قليل من الماء قبل وضعهم في الارز .... لاني افضل ضمان تمام النضج

)
و نضع مكعبات من البطاطس النية و البسلة ( نصف مسلوقة ) و نضع الفرخة و تغطي باحكام بورق الفويل و تدخل الفرن بدون اضافة اي سوائل
و تترك تقريبا ساعة و نصف و ممكن تختبريها و عند تمام النضج افتحي عليها و شغلي الجريل و ادهنيها بملعقة من صلصلة الطماطم المضاف لها بسيط من الملح و الفلفل و رشة من زيت الزيتون و ممكن تري علي الفرخة حبة البركة ( اسراري في الطبخ

)
و تتركيها حتي يحمر الوجه
و بالهنا و الشفا
و اي استفسار انا تحت الامر
ارق التحيات
مستكة_مستكة
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010