بسم الله الرحمن الرحيم
الحواوشي على الطريقة المصرية
المقادير:
1 كيلو لحم مفروم خشن + 2 بصلة كبيرة+ ملح و فلفل اسود + بهارات لحم + عصير نصف ليمونة
الاضافات
زيت او سمن + سماق + 3 حبات طماطم(مقطعة مكعبات صغيرة جداً)+ 3 حبة فلفل أخضر (بارد) + فلفل أخضر حار (حسب الرغبة)+حزمةبقدونس+خبزمصري(بلدي)
الطريقة
تفرم البصلة ناعمة و يضاف اليها الملح و الفلفل و البهارات و عصير الليمون و تقلب
تخلط مع اللحم المفروم جيدا و تترك قبلها بيوم في الثلاجة
نجهز ارغفة العيش ( بلدي او شامي ) و تفتح مثل الساندوتش ليس للنهاية

و تحشي باللحم المفروم و نبطط اللحم باليد ليكون مستوي
يضاف رشة من السماق و نضع القليل من الطماطم و الفلفل الحامي و البارد و نضغط علي باليد من الخارج
نحضر
ورق زبدة و ندهن الرغيف بالزيت او السمن من الناحيتن بفرشة و يرش علية سماق ( اضافاتي )
و يلف بورق الزبدة و يغلق باحكام و نبلل الرغيف الملفوف
بورق الزبدة ( حتي لا يحرق ورق الزبدة في الفرن ) يبلل من الناحيتن و يوضع في صنية و يدخل الفرن لمدة ساعة تقريبا
صاحبة الصور استخدمت ورق الفويل انا لم اجربه
و يقدم ساخن بالهنا و الشفا
الصور منقول
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010