الفتة بالخل و الثوم - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 08-01-2006, 09:49 PM
  #1
زوجة فى الغربة
عضو نشيط
تاريخ التسجيل: Nov 2005
المشاركات: 104
زوجة فى الغربة غير متصل  
الفتة بالخل و الثوم

ارجو بمناسبة هذه الايام المفترجة المليييييييييييييييئة باللحوم و البروتين ان تدلونى على طريقة عمل(الفتة بالخل و الثوم)

اعلم انه طلب قد يبدو تافها بالنسبة للمحترفين امثالكم و لكنى
مسكيييييينه
سنه اولى مطبخ
غريييييييييبة
وحدى فى بلد غريبة بعيد عن امى و اهلى
ارجو شرح الطريقة بالتفصيييييييييييل الممل حتى لا اخطئ و انكد على الرجل فى العيد
__________________
رب لا تذرنى فردا و انت خير الوارثين
رب هب لى من لدنك ذرية طيبة انك سميع الدعاء
ربنا هب لنا من ازواجنا و ذرياتنا قرة اعين و اجعلنا للمتقين اماما

رب انى لما انزلت الى من خير فقير
قديم 08-01-2006, 11:57 PM
  #2
احلى غرام
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية احلى غرام
تاريخ التسجيل: Aug 2005
المشاركات: 1,979
احلى غرام غير متصل  
المقادير:
المقادير دي تكفي أسرة متوسطة
كيلو و نص لحم ضاني مقطع
3 أرغفة عيش لبناني أو رغيفين عيش بلدي
2 كوب رز مصري
3 فصوص توم مفرومين
بصلة متوسطة
4 معالق سمنة
شعيرية
ملح و فلفل و حبهان و مستكة و ورق لورا و قرفة و جوزة الطيب

مقادير الصلصة:
معلقتين سمنة
3 كوب عصير طماطم حمراء
معلقتين توم مفروم أو حسب الرغبة
نص كوب خل
ملح و فلفل و شطة
الطريقة:
-نسلق اللحمة مع البصلة و التوابل و نملحها بعد ما تستوي
-نحط السمنة في حلة لحد ما تقدح و نحط الشعيرية لحد ما تتحمر و بعدين نضيف قليل من التوم و نقلبه و نضيف الرز مباشرة و نقلبه حوالي 5 دقايق و نضيف عليه مرقة اللحمة لحد ما تغطي الرز و نملحه و نخليه يغلي و بعدين نهدي النار لحد ما يستوي
-نقطع العيش قطع متوسطة أو صغيرة و نحمصه في الفرن
-نأخذ كوبين من مرقة اللحم و نغليهم مع باقي الثوم
-نحط العيش في طبق التقديم ( لازم يكون عميق شوية) و بعدين نسقيه بالمرقة شوية شوية لحد ما يبتدي يلين و بعدين نحط الرز فوق العيش
-نعمل الصلصة ، نحط السمنة على النر و نضيف التوم و نقلبه لحد ما يبقى دهبي ، نرفع الحلة من على النار و نضيف الخل و بعدين نرجعها تاني لحد ما الخل يغلي ، نضيف عصير الطماطم و نخليها على النر لحد ما تتسبك كويس و نتبلها بالملح و الفلفل و الشطة
-نصب من الصلصة على وش الفتة و نرص اللحم و ممكن نحمر اللحم في السمنة قبل ما نحطه
-نقدمها ساخنة و نحط باقي الصلصة في طبق و نقدمها مع الفتة
وبالهناااااء والعافية ,,
__________________
قديم 10-01-2006, 07:45 PM
  #3
زوجة فى الغربة
عضو نشيط
تاريخ التسجيل: Nov 2005
المشاركات: 104
زوجة فى الغربة غير متصل  
جزاكى الله خيرا
وفيتى و الله
ان شاء الله هانفذها و هاقولك ع النتايج
مصرية صح؟
__________________
رب لا تذرنى فردا و انت خير الوارثين
رب هب لى من لدنك ذرية طيبة انك سميع الدعاء
ربنا هب لنا من ازواجنا و ذرياتنا قرة اعين و اجعلنا للمتقين اماما

رب انى لما انزلت الى من خير فقير
قديم 11-01-2006, 03:04 PM
  #4
احمد شوبير
من كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Dec 2003
المشاركات: 9,213
احمد شوبير غير متصل  
اختى الكريمه : زوجه فى غربه

كل عام وانتى بخير وعيد مبارك عليك

اهدى اليكى هذا الرابط لعله يفيدك

http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=72389

تحياتى وتقديرى
__________________
لا يوجد شىء اسمه صعب ، ولا يوجد شىء اسمه مستحيل ... نحن من نصنع الصعب والمستحيل
قديم 12-01-2006, 11:55 PM
  #5
زوجة فى الغربة
عضو نشيط
تاريخ التسجيل: Nov 2005
المشاركات: 104
زوجة فى الغربة غير متصل  
جزاك الله خيرا اخى احمد شوبير
__________________
رب لا تذرنى فردا و انت خير الوارثين
رب هب لى من لدنك ذرية طيبة انك سميع الدعاء
ربنا هب لنا من ازواجنا و ذرياتنا قرة اعين و اجعلنا للمتقين اماما

رب انى لما انزلت الى من خير فقير
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 09:34 PM.


images