اقتباس:
	
	
		
			
				
					المشاركة الأصلية كتبت بواسطة كنافه كذابه
					  
				 
				مراحب ....... 
 
ابغى طريقة باشميل مضبوطة وبالمقادير.......ولكم مني دعووووووووووووووووة 
			
		 | 
	
	
 
اختي الكريمة بالنسبة للباشميل 
في طريقتين 
الاولي 
بتكون مقاديرها 
الدقيق = المادة الدهنية 
مثال 2 م/ط دقيق = 2 م/ط زبدة او سمن او زيت 
هذا هو الاساس و ممكن تضاعفي الكمية حسب الرغبة 
الخطوة الاولي 
تحمري الدقيق في المادة الدهنية شوي حتي يصفر 
و تضيفي عليه لبن مغلي 
مقدار اللبن علي حسب كمية الدقيق 
و مثال ابدئي بوضع نصف كوب لبن في حالة استخدامك ل 2 م/ط دقيق 
و لو احتاجتي لبن ثانية اضيفي 
و طول هذه الفترة يكون التلقيب مستمر علي نار متوسطة اقرب للهادئة 
بعد ما تحصلي علي القوام المطلوب و الخليط يغلي اطفي عليه 
و اضيفي ملح و فلفل ابيض 
الاضافات الاختيارية 
ممكن تضيفي بيضة نيه بعد ما الخليط يهدي شوي و تقلبي بسرعه 
ممكن تضيفي اي نوع من الجبن المبشورة 
ممكن تضيفي مع اللبن مرق لحم او دجاج او مرق سمك حسب استخدامك 
الطريقة الثانية 
في الخلاط ضعي دقيق + لبن + بيضة و اخلطي 
مثال 3 م/ط دقيق + 1 كوب لبن + بيضة 
و صفي الخليط 
و ضعي الخليط علي النار الهادئة مع التقليب المستمر 
حتي يبدأ يغلظ قوامه و زيدي من اللبن او الماء او المرق حسب الرغبة و السمك المطلوب 
و لابد ان يغلي الخليط قبل ما تطفئ عليه 
 حتي تتاكدي من سواء الدقيق 
ممكن تضيفي قطعة من الزبدة بعد ما نطفي عليه و تقلبي حتي تذوب بفعل حرارة الخليط 
المقادير حسب حاجتك 
و ممكن توصلي لمقاديرك حسب حجم الصنية 
مثال 
اردتني ان تعدي مكرونة باشميل في صنية مقاس 24 سم 
عايري مثال 3 م/ط دقيق + 3 م/ط زبدة 
و يحمر 
و نضيف 1 كوب لبن مغلي و نشوف احتياجنا و نزود بالنصف كوب في كل مرة 
و بالتالي ستحصلي علي مقدار يخص احتياجاتك و اكتبه في كشكول او ورقة تكون موجودة بمطبخك دائما
ملحوظة احب اضيفها 
كثيرا ما بنضاعف كمية الخليط ممكن يتكتل 
الحل
اطفي النار تماما و ابدئي خدي الخليط علي كميات و ضعيه في الخلاط و اضيفي عليه القليل من اللبن و الماء 
و كل مقدار تخلطيه و يفك معاكي اضيفه الي قدر جديد و هكذا و اشغلي النار ثانية و ابدئي في التقليب حتي يغلي 
 
اتمني غاليتي ان اكون افدتك