اقتباس:
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة nadasteel
تسلم الايادى
يعنى اية سيراب
كريمةجبيتهامن عند العطار 2 كيلو مع 2 كيلولبنوضربيتها بالمضرب ودخلتيها التلاجة ياترىبعدما مااتكثفت وضعتيها على نار تانى يوم يعنى حولتيها لسائل ةمرة اخري
150 غرام كريمةخفق
انا معنديش ميزان عيشان اعرف هى كم غرام اعمل اية ساعتها
|
بسم الله الرحمن الرحيم
مشكورة اختي الكريمة علي مرور الطيب العطر
بالنسبة لاستفسارك
الكورن سيرب ... هو سائل شفاف قوامه مثل العسل يباع في محلات تزيين الحلويات ( و يسي ايضا سكر الجلوكوز )
و ممكن استبداله بالعسل الابيض
***
بالنسبة للكريم شانتيه
احب ان اوضح لكي انني اشتري الكريمة من عند المحال المختصة بتزيين الحلويات
اي اشتري الكريم شانيه البودر ( مثل الدريم ويب ) بالكليو
و الكمية المستخدمة في الكيك هي 2 كوب من الكريمة البودر مضاف لها 2 كوب من اللبن الحليب البارد
تخفق ( هي نفسها الدريم ويب ) حتي تتضاعف و تدخل الثلاجة لحين استخدامها في التزيين
و لا توضع علي النار
***
اختي الكريم بالنسبة لمقادير الحشوات
الجناش و الموس
استخدام الكريمة اللباني يكون بالمللي و ليس بالجرام كما هو مكتوب في الوصفة لانها سوائل
عند شرائك الكريمة اللباني من السوبر ماركت اشتري 500 مللي و قسميها
او
في عبوات اقل من كده اعتقد 200مللي اشريها و خدي 3/4 الكمية
ممكن لو مش عندك كوب المعيار .. شوفي لو عندك ببرون اطفال او لو عندك معيار زجاجة( زجاجات الببسي الصغيرة او العصير ) او معيار في الخلاط الكهربائي
لتحددي الكمية
انا استعملت الكميات بالضبط كما هي مكتوبة
و اي اسفسار انا تحت الامر
تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010