ملف لاشهى الحلويات .............متجدد و بالصور - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

حلويات حلويات بأنواعها المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 04-04-2006, 03:52 PM
  #1
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
ملف لاشهى الحلويات .............متجدد و بالصور

السلام عليكم
طبعا كلنا بعد الاكل منحب نحلي عشان هيك جايبتلكم شوية حليات بتشهي ان شاء تعجبكم
يالا بسم الله

بقلاوه ملفوفه
علبه جلاش
مكسرات مشكله حسب الرغبه
سمن سايحه
عسل"اللي هوا الشيره"

نفرد ورقه جلاش و ندهنها بالسمنه و بعدين نحط عليها ورقه تانيه و ندهنها بالسمنه برده


نحط المكسرات علي طرف الجلاش بالشكل ده


نلف الجلاش بالشكل ده



بعد كده كلمه غريبه "نكشكش" الجلاش علشان تنفع نحطها في الصينيه


نحط ملعقه سمن في الصينيه و نحط الجلاش بالشكل ده لغايه كل الجلاش باشكل ده



نرش عليها 2 ملعقه سمن و تدخل فرن لمده 45 دقيقه او لغايه ما تحمرالوجه


بعد ما تطلع من الفرن نحط عليها الشيره"العسل


و تقدم بالشكل ده

.................................................. .................................................. ................................................

ارز باللبن:
لرنيم
1 كوب ارز
2 1/2 كوب حليب
2 كوب سكر بودره
1/2 كوب جوز هند
ماء ورد
قرفه- مكسرات


ينقع الارز في ماء لمده ساعه
- علي النار نضع الرز و 4 اكواب ماء و تترك تغلي حتي الرز يستوي
- ثم نضع السكر و نقلب


- ثم نضع اللبن و جوز الهند و نقلب


ثم نضع ماء الورد و نقلب حتي يثقل


-و ده الشكل بعد ما يستوي


يوضع في طبق التقديم و يرش عليه المكسرات او القرفه و يقدم

.................................................. .................................................. .................................................. .

تورته الكنافه

1/4 كيلو كنافه
4 ملعقه سمن
2 ملعقه زيت
1/2 لتر كريمه
كوب ماء مدوب فيه سكر"علي البارد"
2 مانجه مقطعه مربعات صغيره
صينيه اللي هي بتتفتح من الجنب زي بتاعه الcheese cake علشا حنستعمل الring بس
التانج ده مش تبع الوصفه



علي النار نحط معلقه سمن مع معلقه زيت " شوفي انتي المقاس اللي عايزاه انا عملت مقاس 20 "
نحط كنافه بالشكل ده و يترك يتحمر



نشيل الكنافه و نحط معلقه سمن مع معلقه زيت و نقلب الكنافه علشان تتحمر من الوجهين


و نكرر الخطوه دي مره تاني علي اساس يبقي عندنا 2 دايره كنافه و تترك حتي تبرد تماما

نضرب الكريمه مع 2 ملعقه سكر حتي تجمد"السكر يوضع في اخر ضربه"


يوضع في طبق التقديم الring بتاع الصينيه و نحط اول قرص كنافه و نرش عليه شويه ميه بسكر بس مش كتير و بعديها نفرد كريمه و عليها مانجه و بعديها قرص الكنافه التاني و نضغط بالراحه و نرش عليه شويه ميه بسكر






تزين بالكريمه و المانجا و مكسرات حسب الرغبه وتترك في الثلاجه لمده ساعتين


بعد ساعتين نشيل الring و تقدم بالشكل ده

.................................................. .................................................. ...................................

يتبع
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 12:54 AM.


images