ملف الريجيم - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

 
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 13-05-2006, 04:25 PM
  #8
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3

بسم الله الرحمن الرحيم

بصي يا ستي بما اني عاملة رجيم دلوقتي و بعاني جدا في الاكل فأخترعت حاجات

1

بالنسبة للفراخ و اللحمة .. بسلقهم طبعا ( مضاف الليهم بصل و ورق لورا و حبهان و قرنفل و عيدان قرفة و فلفل اسود صحيح و جزر حقات و مممكن عيدان بقدونس ) ... و بحط عليم خلطة

1 م/ك صلصة طماطم + 1 م/ص مستردة + 1 م/ك دبس الرومان + رشة ملح + رشة فلفل اسود + رشة زعتر

و بقلبهم كويس و بدهن بيهم اللحم او الفراخ( بالفرشة ) و بحطهم في صنية في الفرن و اشغل الجريل و عند الاحمر اقلبهم و بحط عليهم بقدونس عن التقديم

2

بالنسبة للخضار كله ......

لو مسلوق ... بسلقه في شوربة اللحم او الفراخ بشرط تكون مبردة و متشال منها الدسم كله
و بحط مكعب ماجي خضار ... لاني بيهمني الطعم ( و بصراحة ده اللي بيخلني بتلكك في الرجيم )

لو مطبوخ ... بحط البصل مع الخضار و اسبهم يدبلوا علي نار هادئه و كل شوية ازود ميه بس كل مرة تقريبا 1م/ك لحد ما احس ان الخضار داخل في النضج بضرب طماطم مش كتير ( منزوعة الجلد ) و بحط مكعب مرقة خضار حتي يتسبك

3

بالنسبة للحم المفرومة بحط البصل علي اللحم و شوح من غير اي دهون عندما تنزل ميتها و تشربها بزود مياه و بحط مكعبات مقطعة كبير جزر و بشلها بعد نضج اللحم و بحط ورق لورا و بحط مرقة خضار

4

بالنسبة لاي صلصلة بحمر البصل بالمياه .... يشوح البصل اول ما تجف مياهه ازود مياه بس بسيطة و هكذا حتي يذبل و بعدين احط الطماطم مضوربة في الخلاط بدون بذور و بحط مكعب مرقة خضار و اي توابل ... بجد مش هتشعري بالفرق


دي تقريبا الاساسيات في نظام الطهي

بالنسبة للاكل ....

مكرونة باللحمة المفرومة و الخضار

- تسلق المكرونة بدون زيت
- اللحم المفرومة بالطريقة السابقة و بحط عليها الخضار ني حسب نوعه ( اللي باخد سواء زيادة في الاول و هكذا ...)
- و بحط الطماطم بعد قرب نضج الخضار ( و مش بحب في الرجيم زيادة الطاطم كمان مع الحر )
-و بحط الكرونةحسب مقدار الرجيم تقريبا 4 ملاعق و بحط كمية الخضار كبيرة عشات اشبع

يتبع ....
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
 

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 02:28 PM.


images