ملف طبخات لعيونكم احلى بنات - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
قديم 29-04-2006, 06:22 PM
  #1
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
هوت دوغ باي

مقدار عجينه ساندوتش المفاجآت---->ساندوتش المفاجآت
1 hot dog حلواني
1 كوب لحمه مفرومه معصجه عادي او بالبقدونس
بصله كبيره مقطعه مربعات
1/2 كوب زيتون اخضر مقطع
2 فلفل رومي مشوي و مقطعو عليه شويه زيت زيتون
1/2 كوب جبنه بارميزان
2 ملعقه كاتشاب
1 معلقه مسطرده
2 معلقه صويا صوص
ملح ، فلفل كسبره ناشفه
للوجه:صفار بيضه + لبن+فلفل اسود


شويه زيت علي النار اي نوع و نشوح البصل


بعد كده نحط السوسيس و نشوح


بعد كده اللحمه المعصجه و الزيتون



د كده نحط في كبايه الكاتشاب و المسطرده والصويا صوص و بقي الكوب ميه


بعد كده نحط التوابل و الخليط ده


نسييبه لمده 5 دقايق علي النار لغايه ما يبقي كده


بعد كده نحط الكزبره الناشفه و نقلب



دي العجينه بعد ما اتخمرت"انا حطه فيها شويه زعتر" نقسمها علي 2


نفرد نص العجينه في الصنيه و نحط الحشو


بعد كده نوززع الفلفل المشوي و بعد كده الجبنه


نفرد العجينه التانيه و نحطها عليها


نقفل الجوانب مع بعض بعد كد ندهن الوش بخليط الصفارو اللبن


خل فرن لمده 45 دقيقه 180درجها او لغايه ما تحمر و ده شكلها


قدميها مع سلطه خضراء



سمبوسك بالحمة المفرومة و الطحينة ودبس الرمان

ملعقة زيت زيتون
1 بصلة كبيييييرة مفرومة ( التكة في حلاوة الخلطة البصل الكتير)
نصف كيلو لحمة مفرومة
1 باكيت ورق سمبوسك
نصف حزمة بقدونس مفروم
2 ملعقة كبيرة دبس رمان
2 ملعقة كبيرة طحينة
ملح - فلفل - زعتر - كسبرة ناشفة


نحط الزيت علي النار و بعد ما يحمي نحط البصل و نقلب لغاية ما يدبل شوية


بعد كدة نحط الحمة و نقلب و اول ما يبتدي لونها يتغير نحط الملح + الفلفل + الزعتر و نقلب


نسيب اللحمة تعصج عادي للشكل دة


بعد ما تدخل في السوا نحط دبس الرمان + الطحينة و نقلب



بعد كدة نطفي النار و نحط البقدونس و نقلب


بعد كدة نحط الكسبرة الناشفة



نحط ورقة السمبوسك و في اولها ملعقة من الحشو و نلفها شكل المثلث



لما تقفليها حطي مية علي الطرف علشان مش تفتح في القلي


اقليها في زيت غزير لغاية ما تحمر


تقدم ودة الشكل الاخير




puff pastry rolls" بالحمة المفرومة
المقادير
400 جرام باف بيستري الجاهزة
1/4 لحمة معصجة عادي بالبصل
3 جبنة مثلثات
2 ملعقة جبن شيدر
1 ملعقة خلطة فلفل " فلفل احمر +فلفل اخضر+ثوم+زيت زيتون+التوابل تفرم مع بعض
1/4 كوب لبن+بيضة مخلوطين مع شوية فلفل اسود
الطريقة
نفرد العجينة مستطيل و تدهن بالجبنة المثلثات


نفرد اللحمة المفرومة علي العجينة


يوضع خلطة الفلفل بس مش كتير بس للطعم


نرش الجبنة الشيدر


نلف العجينة زي السينابون



نفطع العجينة ترنشات


نضعها في صينية بايركس


تدهن بخليط البيض و اللبن
نحطها في فرن 180 درجة لمدة نصف ساعة تقريبا او لغاية ما لونهم يبقي دهبي


و دي النتيجةةةةةةةةةةةة



كفته الفراخ بالبطاطس

1 فرخه كيلو مسلوقه و مخليه من العضم و الجلد
2 بطاطس متوسطه الحجم مسلوقه
3 بيض
نص كوب بقسماط
ملح-فلفل
زيت للتحمير


نحط الفراخ في الفرامه و نفرمها بالشكل ده


بعد كده نحط البطاطس و نضرب


بعد كده نحط البيض و الملح و الفلفل و نضرب


بعد كده نحط البقسماط و نضرب


ممكن تحتاجي شوية بقسماط زيادة مش مشكله حطي بس مش كتير لغاية ما تبقي المقدار بالشكل ده


نشكلها بالشكل الي انتي عايزاه من الشكلين دول و دحرجيهم في البقسماط


دخليها التلاجه ربع ساعه و بعدين حمريها في زيت غزير


و قدميها بالشكل ده معاها سلطه زبادي




يتبع
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )
قديم 29-04-2006, 06:44 PM
  #2
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
سلطه خضراء بالجبنه

5 طماطم مقطعه صغير
5 خيار مقطع صغير
1/2 خس
4 جزر " مبشور"
1/2 علبه جبنه بيضا
3 عصير ليمون
1/4 كوب زيت زيتون
1 ملعقه مايونيز
ملح،فلفل،زعتر،سماق


في وعاء كبير نحط الخضار علي بعض و نبشر الجزر و نحطه عليه


في برطمان نحط الزيت + عصير الليمون + المايونيز +الملح+الفلفل+الزعتر+السماق


و نرج البرطمان جامد لغايه ما يبقي كده


قبل التقديم نقطع الجبنه مربعات و نحطها عليا و نقلب


و نقدمها و معاها عيش محمص...طعمها حلو اوي




شيش طاووق
1 كيلو صدور فراخ مقطعه مربعات كبيره
2 طماطم كبيره مقطعه مربعات
1 بصله كبيره مقطعه مربعات
2 فلفل رومي مقطع مربعات
*التتبيله:
علبه لبن رايب 250 جرام او 2 علبه زبادي
1/4 كوب زيت
ملعقه دبس رمان او صويا صوص كبيره
2 ملعقه صلصه صغيره
ليمونه
ملعقه ملح
ملعقه بابريكا
ملعقه زعتر
ربع ملعقه بودره ثوم
نص ملعقه فلفل اسود
عيش Tortilla لتقديم او لبناني
اسياخ خشب منقوعه في ماء ( علشان مش تتحرق في الشوي)



نحط مقادير التتبيله في طبق غويط و نخلطهم مع بعض



نحط الفراخ في التتبيله و توضع في الثلاجه لمده ساعتين


بعد كده بالترتيب في السييخ: بصل ، فراخ ، طماطم ، فراخ ، فلفل ، طماطم ، فراخ ، بصل بالشكل الواضح


توضع الاسياخ علي الشوايه و تقلب من حين لحين و نرش الفراخ بالتتبيله الفضله اثناء الشوي


ده شكلها بعد الشوي تقدم بالشكل ده مع سلطه طحينه و العيش




crispy strips

صدور فراخ مخليه
بقسماط
corn flakes الساده
بابريكا
*التتبيله:
3 بصلات صغيره او واحده متوسطه
2 ملعقه دقيق
بيضه
ليمونه
ملح ، فلفل ، سماق ، زعتر ، بودره ثوم"بسيط"


نقطع الصدور كل صدر الي 3 بالطول او 4 بالشكل ده


يفرم مقادير التتبيله مع بعض


و نحطها علي الفراخ لمده نص ساعه


نضع علي بعض البقسماط و corn flakes و البابريكا"الcorn flakes يكون اكتر من البقسماط 2 الي 1 مثلا"


نغطي الفراخ بخليط البقسماط و تترك في الثلاجه لمده نص ساعه


تحمر و تقدم بالشكل ده



Chicken, sausage and potato Bake
1/2 كيلو صدور فراخ مقطعه ترنشات متوسطه
5 سوسيس حلواني مقطع ترنشات
2 بطاطس كبيره مسلوقه مقطعه مربعات
بصله متوسطه مفرومه
كوب كبير جبنه شيدر مبشوره
كوب كبير كريمه لباني
بودره ثوم او ملعقه ثوم مفرومه
ملح ، فلفل ، زعتر ، شطه


نتبل الفراخ بملح و فلفل و شويه شطه صغيره


علي النار نحط زيت و نسيبه يسخن


نحط الفراخ و نشوح لغايه ما لونها يتغير و بعد كده نحط البصل ، بودره الثوم و الزعتر و نقلب


نحط السوسيس و نشوح لمده 10 دقايق


نحط المقدار في فخار الفرن


نرص فوقيها البطاطس و نرش عليها شويه فلفل اسود بالشكل ده


نحط عليها الكريمه و نرش الجبنه الشيدر عليها و تدخل فرن لغايه ما تستوي حوالي 45 ل ساعه


و تطلع بالشكل ده


و تقدم مع الرز



يتبع
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )
قديم 29-04-2006, 08:11 PM
  #3
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
شاورمه فراخ بالبطاطس

4 بطاطس مسلوقين 3/4 سلقه و مبشورين (ابشري واحده واحده قبل الاستخدام علي طول
دقيق
زيت
شاورمه فراخ:
شوحي شويه بصل مقطع ترنشات في شويه زيت ، حطي1/2 كيلو صدور فراخ مقطعه صغير شوحيها لغايه ما لونها يتغير و بعد كده حطي ملح،فلفل،سماق،زعتر و سويها ممكن تحتاج شويه ميه ، بعد ما تستوي تكوني مقطعه طماطم صغير و شويه بقدونس و تقبلي و اطفي النار


ابشري 1 بطاطس و رشي عليها شويه دقيق بالشكل ده


في طاسه تيفال علي نار متوسطه حطي شويه زيت و حطي شويه بطاطس


شليها من علي النار وحطي شويه شاورمه بس مش علي الاطراف بالشكل ده


و غطيها بالبطاطس بالشكل ده


اضغطي علي الحواف بالشكل ده علشان نلزء الجوانب كلها


و حطيها علي النار تاني و كل شويه حركي الطاسه علشان قرص البطاطس يفك من تحت


اقلبيها في طبق و حطي زيت تاني في الطاسه و حطي القرص علي الناحيه التانيه علشان ياخد لون...و كري العمليه لغايه ما المقدار يخلص انا عملي 4 قرص


بعد ما تستوي قطعيها و قدميها بالشكل ده مع سلطه خضرا او طحينه




تارت الجبنه

1 كوب دقيق
1/2 كوب زبده جامده مقطعه مربعات
1/4 كوب ميه ساقعه
ذره ملح-ملعقه زعتر
300 جرام جبنه رومي مبشوره
1 كوب لبن
2 بيضه-فلفل اسود


في العجانه نحط الدقيق + الذبده + الملح و الزعتر


تعجن لغايه ما تبقي زي الرمل


العجانه شغاله نزود الميه لغايه ما تعمل عجينه


نفرد العجينه في الصنيه


ترش مقدار الجبنه الرومي علي العجينه


نخلط البيض واللبن والفلفل مع بعض


نحطهم علي الجبنه و يبقي بالشكل ده


تدخل الفرن لمده 45 دقيقه او لغايه ما تتحمر بالشكل ده و نخرجها "يممممممم يمم ريحتها نجنن"


تترك حتى تبرد شوي و تقطع و تقدم



ارز بالخلطه2

كوب رز ابيض مغسول
نص كوب زبيب
نص كوب بندق مقطع نص
نص كوب كبده مقطعه صغيره في حجم البندقه متبله في( فلفل و ليمون كتييير)
ملح ( حسب الرغبه)
ملعقه فلفل اسود
ملعقه زعتر
ملعقه توابل عربي
4 ملاعق سمن كبيره
3 كوب ماء


علي النار نضع 2 ملعقه سمن و نحمر البندق لغايه ما يلون


وبعد كده نشيله و في نفس السمن نحمر الزبيب " معلش الزبيب كبير الحجم فا باه حجم عين الجمل


نفس الطريقه مع الكبده


في حله علي النار نضع 2 ملعقه السمن و نحط الرز المغسول


نحمر الرز لغايه ما يبقي اللون ذهبي


بعد كده نحط البندق و الزبيب و الكبده و التوابل و نقلب


بعد كده نحط الميه و نسوي زي الرز العادي


و يقدم بالشكل ده



يتبع
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )
موضوع مغلق

مواقع النشر

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 08:23 AM.


images