ملف طبخات لعيونكم احلى بنات - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 29-04-2006, 12:42 PM
  #1
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
ملف طبخات لعيونكم احلى بنات

بنات هيدا الملف فيه طبخات تخبل شوفوه وقولو رايكم
ان شاء الله يعجبكم

دجاج مشوي بالعسل والثوم
المقادير بسيطة جدا ومتوفرة
طبعا ما صورت بالخطوات لانها سهلة ما بدها شرح والصور هاي كفية لشرح المطلوب
المقادير:
دجاجة كاملة
مقادير الصوص :

شكله بكون مثل الصورة وعلى فكرة بتقدري تعملي منه مقدار كبير وتحطية في زجاجة وبالثلاجة وبستعمليه عند الحاجة


ملعقة صغيرة خل ابيض
ملعقة صغيرة سكر
2 ملعقة كبيرة صوص بندورة
ملعقة كبيرة سكر بني
ملعقة صغيرة ثوم بودرة
3 ملاعق كبيرة worcestershire صوص (اكيد بتلاقوه في قسم الصوص وخاصة القسم الهندي او في المحلات الهندية او الصينية
ملعقة كبيرة عسل
بهارات مشكلة
رشة فلفل اسود فرش
ملعقة صغيرة بصل بودرة
تخلطي مقادير الصوص كلها مع بعض وتبلي فيها الدجاجة قبل يوم وثاني يوم ضعيه في صينية وغطيها باللامنيوم فويل وانتبهي لما بترفعي الالمنيوم فويل ما تنزعي جلد الدجاجة معها وتخربي منظرها او الحل تحطي على وجه الدجاجة من ورق الزبدة وهيك ما بتلصق الدجاجة بالفويل
واذا بكم الدجاجة تطلع محمرة من غير ما تحمريها من فوق انصحكم في هاي الطناجر خصوصي للشوي روعة

ضعيها في الفرن على درجة 350 لمدة تقريبا ساعة الا ربع او حسب حجم الدجاجة

يقدم مع البطاطا البورية او المقلية وشوية رز بالبازيلاء والجزر وسلطة يونانية






كفتة الخضار واللحم

المقادير :
لحم مفروم ناعم مخلوط معه بصل وبقدونس

بطاطا
جزر
فليفلة خضراء
فليفلة حمراء
بصل احمر حلقات
زعتر بري
بهارات جاهزة تسمى مونتريال تشكن من ماركةهاوس كلب
زيت زيتون
ملح
فلفل اسود
بهارات
بهارات الكاري
بندورة مرقة لحم او دجاج
الطريقة:
نتبل اللحم بالبهارات والملح والفلفل
ونكورهم على شكل
بيضوي وضعهم في صينيه مدهونه شوية زي زيتون


نضعهم بالفرن حتى يتقلبوا وتنزل ماء اللحمة


نحضر الخضار ونقطعها كما بالصورة نضع عليها ورق من الزعتر البري


نضع عليها والبهارات الجاهزة وزيت زيتون ونقلبهم مع بعض


هذه صورة البهارات


صورة الزعتر البري


ثم نضعهم فوق اللحمة


ونضع شرحات من البندورة وعرقان من الزعتر البري


ونضع عليهم المرق ونغلفهم بالقصدير


ونضعها في الفرن حتى تستوي


وتقدم بصحة وعافية




دجاج محشي بالارز الاسمر والزبيب
المقادير :


دجاجة كامله
رز اسمرمع رز ابيض بتلاقوهم مخلوطين مع بعض في نفس الكيس اسمه
(Long-grain and Wild-rice mix)
خضار مفرزه مشكلة انا اخترت الجزر والبازيلاء والفاصولياء
بصل اخضر
زبيب
رشة كركم
رشة ملح وفلفل اسود
زبدة
بابريكا
الطريقة:
نسلق الارز لكل كاسة رز 2 كأس من الماء
نترك الارز على نار هادئه


في طنجرة ثانية ضعي شوية زيت وزبدة واضيفي الخضار وقلبي قليلا


ثم اضيفي الكركم ورشه ملح وفلفل اسود وقلبي


ثم اضيفي الزبيب وقلبي
اضيفي عروق من البصل الاخضر


وقلبي حتى يصبحوا بهذا الشكل


بعد ان ينضج الارز نضع فوقه خلطة الخضار ونحرك


حتى نحصل على الشكل التالي


نحشي به الدجاجة


ونضع الدجاجة في وعاء الشوي وندهنها بالزبدة جيدا


ثم نضع عليها ببريكا وننثر باق الارز في قاع الوعاء (لا تخافوا ما راح ينشف ..راح يطلع يهبل)
لا تنسي ان تربطي ارجل الدجاحة بالفويل كما بالصورة


وغطيها وادخليها الفرن على درجة 350 حتى تنضج الدجاجة كما بالشكل التالي


قدميها وضعي الارز على حواف الصحن وزينيها

منقول


يتبع الاطباق القادمة

كسكس بالخضار


دجاج مقلي بالخلطه السرية


اجنحة الدجاج بطعم الليمون

__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )
قديم 29-04-2006, 01:21 PM
  #2
شـجـن
عضو جديد
تاريخ التسجيل: Dec 2004
المشاركات: 5
شـجـن غير متصل  
يعطيج العافيه يارب .....وعساج عالقوه ......

الف شكر وتقدير .......


تحياتي واحترامي..

ودمتي بخير
قديم 29-04-2006, 01:34 PM
  #3
MISS EGYPT
قلب المنتدى النابض
 الصورة الرمزية MISS EGYPT
تاريخ التسجيل: Nov 2005
المشاركات: 1,452
MISS EGYPT غير متصل  
لا لا لا

ابدعتى

يعطيكى يا غاليا زى ماعطيتينا هالطبخات

باذن الله اجرب واحده منهم
قديم 29-04-2006, 02:24 PM
  #4
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
نتابع

دجاج مقلي بالخلطه السرية

المقاديرلنقع الدجاج
دجاجة مقطعة الى 8 قطع غير منزوعة الجلد طبعا
6 سن ثوم مهروس
2 كوبحليب قليل الدسم وتضعي عليها عصير نصف ليمونه
ملعقة وربع صغيره كزبره ناشفة
ملعقة وربع صغيرة كمون
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة وربع بابريكا الفلفل الاحمر المطحون
نصف ملعقة صغيرة فلفل اسود

مقادير توضع على الدجاج قبل القلي
كوب ونصف طحين متعدد الاستعمالات
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة ونصف صغيرة فلفل اسود
ملعقة نصف صغيرة كزبره مطحونه
ملعقة ونصف صغيرة كمون
ملعقة ونصف صغيرة بابريكا الفلفل الاحمر المطحون
كوب برمازان تشيز

للقلي
طنجرة عميقة
زيت للقلي
الطريقة:
نخلط مقادير نقع الدجاج مع بعض جيدا وننقع فيهم الدجاج ونتركهم ساعة على الاقل بالثلاجة


نخلط مقادير الدجاج قبل القلي مع بعض جيدا ثم نضع قطع الدجاج في الخليط


ثم في القلي


(ملاحظة مهمة )
يجب ان يكون الدجاج مغمور بالزيت اثناء القلي
كما بالصورة وتأكدي ان يكون الزيت حامي جدا قبل وضع الدجاج والا سوف يعبئ الزيت من الخلطة اللتي على الدجاج وتخسري الطعم والشكل....... لازم يكون الزيت حامي جدا
ويقم بجانب البطاطا
ويزين على ذوقك




قوارب البطاطس بالبيض

المقادير :-
------------

- 6 بطاطس كبيرة مسلوقة او ملفوفة في قصدير ومطبوخة في الفرن .
- 6 بيضات صغيرة .
- ¼ كوب زبدة او مارجرين وملعقتين اضافيتين .
- 3 ملاعق طعام كريمة حامضة sour cream .
- ½ كوب مشروم مقطع صغير .
- نصف كوب بصل اخضر مقطع صغير .
- م طعام ثوم مهروس .
- ممكن اضافة سجق مقطع صغير او القليل من لحم المفروم .
- 1 كوب جبن شيدر او موزاريلا .
- ملح وفلفل اسود .


الطريقة :-
- بعد غسيل البطاطس ينقر بالشوكة ويشوى في الفرن وممكن وضعة في المايكرويف لمدة 10 دقائق مع التقليب كل 3 دقائق .
- يترك ليبرد .


يقطع الثلث العلوي ويترك جانباً يزال لب البطاطا بعناية مع ترك كمية من اللب تبقي البطاطس ثابتة تقريباً 1 سم او اقل قليلاً .
- يترك البطاطس المحفورة جانباً , ويهرس اللب بالشوكة .



اخلطي اللب المهروس مع الثوم واللحم المفروم او ( السجق) والمشروم والبصل الأخضر , والكريمة الحامضة جيداً.
- اضيفي الملح والفلفل .






احشي قشرة البطاطس بالخليط السابق .


ضعي البطاطس على صينية غير مدهونة .
- اجعلي فجوة في وسط الخليط السابق الذي في وسط قشرة البطاطس ويكسر فيه البيض كل بطاطسة يوضع فيه بيضة واحدة


رشي البيضة بقليل من الملح والفلفل .
- رشي عليه القليل من جبن الشيدر او الموزاريلا .


يدخل الفرن على نار متوسطة لمدة 20 – 25 دقيقة .


ملاحظة :-
- ممكن الإستعاضة عن الكريمة الحامضة بالجبن السائل والزبادي ويمكن اضافة المايونيز والماسترد .
- يمكن الإستغناء عن اللحم في حالة اكله صباحاً .


السمك المحشي

المقادير
- سمك من الأنواع الكبيرة القابلة للحشو .( العدد حسب العائلة والمناسبة )
- بصل مقطع جوانح .
- فليفلة مقطعة جوانح .
- بقدونس وكزبرة , كرات حسب الرغبة .
- ليمون اسود . مهم لأن الطعم يكون رائع به .
- خردل ( مستردة )
- زبدة او مارجرين او زيت زيتزن حسب الرغبة .
- بهارات – ثوم مطحون وآخر مفروم .
- بطاطس مقطع مربعات صغيرة نوعاً ما .
الطريقة :-
- ينقع السمك بالثوم المفروم والليمون بعد تنظيفه من القشر .


تخلط البهارات مع الزبدة والمستردة والليمون الأسود


يمسح السمك بالخلطة السابقة ولا ننسي الشقوق التي في السمك والرأس والبطن


المتبقي من الخلطة يضاف له البصل والفليفلة والكزبرة والبقدونس والكراث


يحشى بطن السمك ورأسه بالخلطة وعند امتلاء البطن , يضاف المتبقي من البصل مع البطاطس واذا احتاج الى
زيادة البهار والملح اضيفي زيادة .


يغطى بالقصدير ويترك لمدة ساعة الا ربع الى ساعة .
- يفتح القصدير ويترك الى ان ينشف قليلاً
ثم يفتح عليه من الأعلى حتى يتحمر .



يتبع
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )
قديم 29-04-2006, 03:41 PM
  #5
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
بسم الله الرحمن الرحيم

اكلات شهية فعلا .. الصور روعة و ان شاء الله اجرب منها كفته الخضار و اللحم

تنفع مع الرحيم

مشكورة حبيبتي

تحياتي
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 29-04-2006, 05:07 PM
  #6
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
الكنافه بالقشطه

المقادير:



2/1 كيلو كنافه
كوب سمن سايحه
للقشطه:
2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه
للقطر:
1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا
الطريقه:
تحضير القطر:
نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار
و نتركه ليبرد تماما


تحضير القشطه:
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط


نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا
حتي يتجانس الخليط تماما
و تصبح القشطه جاهزه


تحضير الكنافه:
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن
- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح


نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)


- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري
- نرش مقدار جيد من السمن السايح


طريقه الخبز:
ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه
لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير
يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه
و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد


و لازم تسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك

و بالهنا و الشفا




الجمبري

المقادير
2 ملاعق زيت زيتون
كوب بصل مفروم
3 فصوص ثوم مهروس
2 ملاعق صغيرة كمون
ملعقة اوريجانو
كوب ماء
2 ملاعق خل
فلفل حار حسب الرغبة
3 ملاعق كاتشب
كيلو جمبري
ملح وفلفل اسود وبابريكا........حسب الرغبة.

الطريقة
في حلة نضع الزيت ....البصل حتى يذبل.......الثوم نشوحه شوي ....نضيف كل المواد ماعدا الجمبري والماء ...نترك الكل يتجانس مع بعض ونضيف الجمبري نتركه يتشرب التوابل ثم نضيف الماء .....نتركه على النار الى يستوي ويتشرب المرق ...


وبعد ان يستوي قدميه بالصحة مع ارز ابيض



ساندوتش المفاجآت

العجينه:
3/4 كيلو دقيق
1 كوب ماء دافي+2 ملعقه خميره صغيره+1 ملعقه سكر(مع بعض و سبيهم يتخمروا)
4 ملاعق زيت
ملح
بيض+فلفل اسود للوجه
*الحشو:
سلامي ـ جبنه شيدر ـ طماطم ـ بصل ـ فلفل رومي ـ زيتون ( كله مقطع ترنشات )



نحط مقدار الخميره + الدقيق + الملح+ الزيت و نعجن 10 او لغايه ما تبقي عجينه ملمومه و مش بتلزء




العجينه تبقي بالشكل ده


سبيها تتخمر لمده ساعه و تبقي بالشكل ده (امسحي ايديك بزيت واعمليها كورفوق بعض قبل ما تتخمر )


خدي حته من العجينه و افرديها مستطيل (ممكن تحتاجي دقيق ساعه الفرد)


في النص رصي الحشو بالترتيب ده( جبنه ـ فلفل ـ سلامي ـ بصل ـ طماطم ـ زيتون ـ جبنه)


قطعي العجينه في الجوانب بالورب بالشكل ده


حطي عجينه عجينه علي بعض زي الضفيره علشان تقفلي الساندوتش


ادهني الصنيه بالزيت و حطي الساندوتشات و ادهني الوجه بخليط البيض و لو عندك سمسم رشي عليه


دخليه الفرن لغايه ما تشتوي او الوش يحمرو يطلع بالشكل ده


قطعية و قدميه مع الشيبسيييييييي




الجبنية اللذيذة

المقادير:
2 كوب طحين أبيض
كوب جبن كاسات كيري أو كرافت أو بوك أو فيلادلفيا
م ص خميرة
ربع كوب ماء
زيت للقلي، شيرة
فستق مطحون للتزيين

الطريقة:
نخلط الخميرة مع الطحين ويعجن بالجبن ثم نضيف الماء
خلالاص خلصنا
بعد ما تصير عجينة خليها في مكان دافئ حتى يتضاعف حجمها (أنا أفتح الفرن على الدافي وبعدين أسكره أحطها داخل مغطاة)
طلعيها وافرديها على سطح مرشوش بالدقيق تكون شوي تلصق لا مشكلة خليها رقيقة


وقطعيها بقطاعة البسكويت المتوسطة أو الصغيرة الدائرية


حطيى الزيت على النار ومن يحمى شوي حطي الدوائر الصغيرة
بتشوفينها تنتفخ كأنها بوري مرة شكلها حلو...


طلعيها في مصفاة
ثم رشي عليها الشيرة الباردة وزيني بالفستق..





صينيه البرجر

المقادير
16 قطعه برجر(انا بستخدم حلواني احسن حاجه و نسبها تفك من التلج)
4 فلفل رومي مقطع ترنشات
4 بصل مقطع ترنشات
4 طماطم مقطعه مربعات
3 ليمون معصورين
كوب ماء
ملح،فلفل،زعتر،توابل عربي حسب الرغبه


نحط التوابل + عصير اللمون علي كوب الماء و نقلب


في صينيه علي النار نحط شويه زيت و نشوح البصل فيه حتي يدبل


بعدين نحط الفلفل الرومي لغايه ما يدبل


بعدين نحط الطماطم و نقلب 5 دقايق




حط كوب الميه اللي بالتوابل و اللمون علي الخضار و نقلب و تغطي حتي تغلي



بعد ما يغلي نشيل نص المقدار في طبق و نحط 8 برجر بالشكل ده



بعد كده نحط شويه من الخضار فوقه و نحط بقيه ال8 برجر بالشكل ده و نغطيه ببقيه المقدار





و نغطي الصينيه و ترك تستوي لمده ربع ساعه


و ده شكلها بعد ما استوت


تقدم مع الرز و ممكن تتاكل بالعيش

منقول

يتبع
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )
قديم 29-04-2006, 06:22 PM
  #7
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
هوت دوغ باي

مقدار عجينه ساندوتش المفاجآت---->ساندوتش المفاجآت
1 hot dog حلواني
1 كوب لحمه مفرومه معصجه عادي او بالبقدونس
بصله كبيره مقطعه مربعات
1/2 كوب زيتون اخضر مقطع
2 فلفل رومي مشوي و مقطعو عليه شويه زيت زيتون
1/2 كوب جبنه بارميزان
2 ملعقه كاتشاب
1 معلقه مسطرده
2 معلقه صويا صوص
ملح ، فلفل كسبره ناشفه
للوجه:صفار بيضه + لبن+فلفل اسود


شويه زيت علي النار اي نوع و نشوح البصل


بعد كده نحط السوسيس و نشوح


بعد كده اللحمه المعصجه و الزيتون



د كده نحط في كبايه الكاتشاب و المسطرده والصويا صوص و بقي الكوب ميه


بعد كده نحط التوابل و الخليط ده


نسييبه لمده 5 دقايق علي النار لغايه ما يبقي كده


بعد كده نحط الكزبره الناشفه و نقلب



دي العجينه بعد ما اتخمرت"انا حطه فيها شويه زعتر" نقسمها علي 2


نفرد نص العجينه في الصنيه و نحط الحشو


بعد كده نوززع الفلفل المشوي و بعد كده الجبنه


نفرد العجينه التانيه و نحطها عليها


نقفل الجوانب مع بعض بعد كد ندهن الوش بخليط الصفارو اللبن


خل فرن لمده 45 دقيقه 180درجها او لغايه ما تحمر و ده شكلها


قدميها مع سلطه خضراء



سمبوسك بالحمة المفرومة و الطحينة ودبس الرمان

ملعقة زيت زيتون
1 بصلة كبيييييرة مفرومة ( التكة في حلاوة الخلطة البصل الكتير)
نصف كيلو لحمة مفرومة
1 باكيت ورق سمبوسك
نصف حزمة بقدونس مفروم
2 ملعقة كبيرة دبس رمان
2 ملعقة كبيرة طحينة
ملح - فلفل - زعتر - كسبرة ناشفة


نحط الزيت علي النار و بعد ما يحمي نحط البصل و نقلب لغاية ما يدبل شوية


بعد كدة نحط الحمة و نقلب و اول ما يبتدي لونها يتغير نحط الملح + الفلفل + الزعتر و نقلب


نسيب اللحمة تعصج عادي للشكل دة


بعد ما تدخل في السوا نحط دبس الرمان + الطحينة و نقلب



بعد كدة نطفي النار و نحط البقدونس و نقلب


بعد كدة نحط الكسبرة الناشفة



نحط ورقة السمبوسك و في اولها ملعقة من الحشو و نلفها شكل المثلث



لما تقفليها حطي مية علي الطرف علشان مش تفتح في القلي


اقليها في زيت غزير لغاية ما تحمر


تقدم ودة الشكل الاخير




puff pastry rolls" بالحمة المفرومة
المقادير
400 جرام باف بيستري الجاهزة
1/4 لحمة معصجة عادي بالبصل
3 جبنة مثلثات
2 ملعقة جبن شيدر
1 ملعقة خلطة فلفل " فلفل احمر +فلفل اخضر+ثوم+زيت زيتون+التوابل تفرم مع بعض
1/4 كوب لبن+بيضة مخلوطين مع شوية فلفل اسود
الطريقة
نفرد العجينة مستطيل و تدهن بالجبنة المثلثات


نفرد اللحمة المفرومة علي العجينة


يوضع خلطة الفلفل بس مش كتير بس للطعم


نرش الجبنة الشيدر


نلف العجينة زي السينابون



نفطع العجينة ترنشات


نضعها في صينية بايركس


تدهن بخليط البيض و اللبن
نحطها في فرن 180 درجة لمدة نصف ساعة تقريبا او لغاية ما لونهم يبقي دهبي


و دي النتيجةةةةةةةةةةةة



كفته الفراخ بالبطاطس

1 فرخه كيلو مسلوقه و مخليه من العضم و الجلد
2 بطاطس متوسطه الحجم مسلوقه
3 بيض
نص كوب بقسماط
ملح-فلفل
زيت للتحمير


نحط الفراخ في الفرامه و نفرمها بالشكل ده


بعد كده نحط البطاطس و نضرب


بعد كده نحط البيض و الملح و الفلفل و نضرب


بعد كده نحط البقسماط و نضرب


ممكن تحتاجي شوية بقسماط زيادة مش مشكله حطي بس مش كتير لغاية ما تبقي المقدار بالشكل ده


نشكلها بالشكل الي انتي عايزاه من الشكلين دول و دحرجيهم في البقسماط


دخليها التلاجه ربع ساعه و بعدين حمريها في زيت غزير


و قدميها بالشكل ده معاها سلطه زبادي




يتبع
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )
قديم 29-04-2006, 06:44 PM
  #8
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
سلطه خضراء بالجبنه

5 طماطم مقطعه صغير
5 خيار مقطع صغير
1/2 خس
4 جزر " مبشور"
1/2 علبه جبنه بيضا
3 عصير ليمون
1/4 كوب زيت زيتون
1 ملعقه مايونيز
ملح،فلفل،زعتر،سماق


في وعاء كبير نحط الخضار علي بعض و نبشر الجزر و نحطه عليه


في برطمان نحط الزيت + عصير الليمون + المايونيز +الملح+الفلفل+الزعتر+السماق


و نرج البرطمان جامد لغايه ما يبقي كده


قبل التقديم نقطع الجبنه مربعات و نحطها عليا و نقلب


و نقدمها و معاها عيش محمص...طعمها حلو اوي




شيش طاووق
1 كيلو صدور فراخ مقطعه مربعات كبيره
2 طماطم كبيره مقطعه مربعات
1 بصله كبيره مقطعه مربعات
2 فلفل رومي مقطع مربعات
*التتبيله:
علبه لبن رايب 250 جرام او 2 علبه زبادي
1/4 كوب زيت
ملعقه دبس رمان او صويا صوص كبيره
2 ملعقه صلصه صغيره
ليمونه
ملعقه ملح
ملعقه بابريكا
ملعقه زعتر
ربع ملعقه بودره ثوم
نص ملعقه فلفل اسود
عيش Tortilla لتقديم او لبناني
اسياخ خشب منقوعه في ماء ( علشان مش تتحرق في الشوي)



نحط مقادير التتبيله في طبق غويط و نخلطهم مع بعض



نحط الفراخ في التتبيله و توضع في الثلاجه لمده ساعتين


بعد كده بالترتيب في السييخ: بصل ، فراخ ، طماطم ، فراخ ، فلفل ، طماطم ، فراخ ، بصل بالشكل الواضح


توضع الاسياخ علي الشوايه و تقلب من حين لحين و نرش الفراخ بالتتبيله الفضله اثناء الشوي


ده شكلها بعد الشوي تقدم بالشكل ده مع سلطه طحينه و العيش




crispy strips

صدور فراخ مخليه
بقسماط
corn flakes الساده
بابريكا
*التتبيله:
3 بصلات صغيره او واحده متوسطه
2 ملعقه دقيق
بيضه
ليمونه
ملح ، فلفل ، سماق ، زعتر ، بودره ثوم"بسيط"


نقطع الصدور كل صدر الي 3 بالطول او 4 بالشكل ده


يفرم مقادير التتبيله مع بعض


و نحطها علي الفراخ لمده نص ساعه


نضع علي بعض البقسماط و corn flakes و البابريكا"الcorn flakes يكون اكتر من البقسماط 2 الي 1 مثلا"


نغطي الفراخ بخليط البقسماط و تترك في الثلاجه لمده نص ساعه


تحمر و تقدم بالشكل ده



Chicken, sausage and potato Bake
1/2 كيلو صدور فراخ مقطعه ترنشات متوسطه
5 سوسيس حلواني مقطع ترنشات
2 بطاطس كبيره مسلوقه مقطعه مربعات
بصله متوسطه مفرومه
كوب كبير جبنه شيدر مبشوره
كوب كبير كريمه لباني
بودره ثوم او ملعقه ثوم مفرومه
ملح ، فلفل ، زعتر ، شطه


نتبل الفراخ بملح و فلفل و شويه شطه صغيره


علي النار نحط زيت و نسيبه يسخن


نحط الفراخ و نشوح لغايه ما لونها يتغير و بعد كده نحط البصل ، بودره الثوم و الزعتر و نقلب


نحط السوسيس و نشوح لمده 10 دقايق


نحط المقدار في فخار الفرن


نرص فوقيها البطاطس و نرش عليها شويه فلفل اسود بالشكل ده


نحط عليها الكريمه و نرش الجبنه الشيدر عليها و تدخل فرن لغايه ما تستوي حوالي 45 ل ساعه


و تطلع بالشكل ده


و تقدم مع الرز



يتبع
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )
قديم 29-04-2006, 06:47 PM
  #9
رقة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية رقة
تاريخ التسجيل: Apr 2005
المشاركات: 6,337
رقة غير متصل  
اشكرك عزيزتى rima

بارك الله لك وجزاك خير الجزاء

على هذا المجهود الرائع

كل اكلة احلى من التانية

لك ارق التحيات

رقة
__________________



** اللهم اهدى لى نفسى وزوجى واولادى واهلى والمسلمين والمسلمات وفرج كربتنا واقضى حاجتنا **

اللهم أمين



نسعد بزيارتكم : فى ركن الثقــافة الزوجيــة


هل تريد ان تعرف اين تذهب مشاركاتك .. اضغط هنا
قديم 29-04-2006, 08:11 PM
  #10
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
شاورمه فراخ بالبطاطس

4 بطاطس مسلوقين 3/4 سلقه و مبشورين (ابشري واحده واحده قبل الاستخدام علي طول
دقيق
زيت
شاورمه فراخ:
شوحي شويه بصل مقطع ترنشات في شويه زيت ، حطي1/2 كيلو صدور فراخ مقطعه صغير شوحيها لغايه ما لونها يتغير و بعد كده حطي ملح،فلفل،سماق،زعتر و سويها ممكن تحتاج شويه ميه ، بعد ما تستوي تكوني مقطعه طماطم صغير و شويه بقدونس و تقبلي و اطفي النار


ابشري 1 بطاطس و رشي عليها شويه دقيق بالشكل ده


في طاسه تيفال علي نار متوسطه حطي شويه زيت و حطي شويه بطاطس


شليها من علي النار وحطي شويه شاورمه بس مش علي الاطراف بالشكل ده


و غطيها بالبطاطس بالشكل ده


اضغطي علي الحواف بالشكل ده علشان نلزء الجوانب كلها


و حطيها علي النار تاني و كل شويه حركي الطاسه علشان قرص البطاطس يفك من تحت


اقلبيها في طبق و حطي زيت تاني في الطاسه و حطي القرص علي الناحيه التانيه علشان ياخد لون...و كري العمليه لغايه ما المقدار يخلص انا عملي 4 قرص


بعد ما تستوي قطعيها و قدميها بالشكل ده مع سلطه خضرا او طحينه




تارت الجبنه

1 كوب دقيق
1/2 كوب زبده جامده مقطعه مربعات
1/4 كوب ميه ساقعه
ذره ملح-ملعقه زعتر
300 جرام جبنه رومي مبشوره
1 كوب لبن
2 بيضه-فلفل اسود


في العجانه نحط الدقيق + الذبده + الملح و الزعتر


تعجن لغايه ما تبقي زي الرمل


العجانه شغاله نزود الميه لغايه ما تعمل عجينه


نفرد العجينه في الصنيه


ترش مقدار الجبنه الرومي علي العجينه


نخلط البيض واللبن والفلفل مع بعض


نحطهم علي الجبنه و يبقي بالشكل ده


تدخل الفرن لمده 45 دقيقه او لغايه ما تتحمر بالشكل ده و نخرجها "يممممممم يمم ريحتها نجنن"


تترك حتى تبرد شوي و تقطع و تقدم



ارز بالخلطه2

كوب رز ابيض مغسول
نص كوب زبيب
نص كوب بندق مقطع نص
نص كوب كبده مقطعه صغيره في حجم البندقه متبله في( فلفل و ليمون كتييير)
ملح ( حسب الرغبه)
ملعقه فلفل اسود
ملعقه زعتر
ملعقه توابل عربي
4 ملاعق سمن كبيره
3 كوب ماء


علي النار نضع 2 ملعقه سمن و نحمر البندق لغايه ما يلون


وبعد كده نشيله و في نفس السمن نحمر الزبيب " معلش الزبيب كبير الحجم فا باه حجم عين الجمل


نفس الطريقه مع الكبده


في حله علي النار نضع 2 ملعقه السمن و نحط الرز المغسول


نحمر الرز لغايه ما يبقي اللون ذهبي


بعد كده نحط البندق و الزبيب و الكبده و التوابل و نقلب


بعد كده نحط الميه و نسوي زي الرز العادي


و يقدم بالشكل ده



يتبع
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 10:25 AM.


images