الكنافه بالقشطه
المقادير:
2/1 كيلو كنافه
كوب سمن سايحه
للقشطه:
2 كوب حليب
5 ملاعق كبيره دقيق
كوب قشطه
للقطر:
1/2 1 كوب سكر
3/4 كوب ماء
عصير ليمونه
فانيليا
الطريقه:
تحضير القطر:
نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا
نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق
ثم نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار
و نتركه ليبرد تماما
تحضير القشطه:
ندوب الدقيق في الحليب علي البارد
ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط
نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا
حتي يتجانس الخليط تماما
و تصبح القشطه جاهزه
تحضير الكنافه:
- تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح
- ندهن صينيه بالسمن
- نضع نصف مقدار الكنافه
- نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها
- نرش مقدار من السمن السايح
نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)
- نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري
- نرش مقدار جيد من السمن السايح
طريقه الخبز:
ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه
لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير
يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه
و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد
و لازم تسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك
و بالهنا و الشفا
الجمبري
المقادير
2 ملاعق زيت زيتون
كوب بصل مفروم
3 فصوص ثوم مهروس
2 ملاعق صغيرة كمون
ملعقة اوريجانو
كوب ماء
2 ملاعق خل
فلفل حار حسب الرغبة
3 ملاعق كاتشب
كيلو جمبري
ملح وفلفل اسود وبابريكا........حسب الرغبة.
الطريقة
في حلة نضع الزيت ....البصل حتى يذبل.......الثوم نشوحه شوي ....نضيف كل المواد ماعدا الجمبري والماء ...نترك الكل يتجانس مع بعض ونضيف الجمبري نتركه يتشرب التوابل ثم نضيف الماء .....نتركه على النار الى يستوي ويتشرب المرق ...
وبعد ان يستوي قدميه بالصحة مع ارز ابيض
ساندوتش المفاجآت
العجينه:
3/4 كيلو دقيق
1 كوب ماء دافي+2 ملعقه خميره صغيره+1 ملعقه سكر(مع بعض و سبيهم يتخمروا)
4 ملاعق زيت
ملح
بيض+فلفل اسود للوجه
*الحشو:
سلامي ـ جبنه شيدر ـ طماطم ـ بصل ـ فلفل رومي ـ زيتون ( كله مقطع ترنشات )
نحط مقدار الخميره + الدقيق + الملح+ الزيت و نعجن 10 او لغايه ما تبقي عجينه ملمومه و مش بتلزء
العجينه تبقي بالشكل ده
سبيها تتخمر لمده ساعه و تبقي بالشكل ده (امسحي ايديك بزيت واعمليها كورفوق بعض قبل ما تتخمر )
خدي حته من العجينه و افرديها مستطيل (ممكن تحتاجي دقيق ساعه الفرد)
في النص رصي الحشو بالترتيب ده( جبنه ـ فلفل ـ سلامي ـ بصل ـ طماطم ـ زيتون ـ جبنه)
قطعي العجينه في الجوانب بالورب بالشكل ده
حطي عجينه عجينه علي بعض زي الضفيره علشان تقفلي الساندوتش
ادهني الصنيه بالزيت و حطي الساندوتشات و ادهني الوجه بخليط البيض و لو عندك سمسم رشي عليه
دخليه الفرن لغايه ما تشتوي او الوش يحمرو يطلع بالشكل ده
قطعية و قدميه مع الشيبسيييييييي
الجبنية اللذيذة
المقادير:
2 كوب طحين أبيض
كوب جبن كاسات كيري أو كرافت أو بوك أو فيلادلفيا
م ص خميرة
ربع كوب ماء
زيت للقلي، شيرة
فستق مطحون للتزيين
الطريقة:
نخلط الخميرة مع الطحين ويعجن بالجبن ثم نضيف الماء
خلالاص خلصنا
بعد ما تصير عجينة خليها في مكان دافئ حتى يتضاعف حجمها (أنا أفتح الفرن على الدافي وبعدين أسكره أحطها داخل مغطاة)
طلعيها وافرديها على سطح مرشوش بالدقيق تكون شوي تلصق لا مشكلة خليها رقيقة
وقطعيها بقطاعة البسكويت المتوسطة أو الصغيرة الدائرية
حطيى الزيت على النار ومن يحمى شوي حطي الدوائر الصغيرة
بتشوفينها تنتفخ كأنها بوري مرة شكلها حلو...
طلعيها في مصفاة
ثم رشي عليها الشيرة الباردة وزيني بالفستق..
صينيه البرجر
المقادير
16 قطعه برجر(انا بستخدم حلواني احسن حاجه و نسبها تفك من التلج)
4 فلفل رومي مقطع ترنشات
4 بصل مقطع ترنشات
4 طماطم مقطعه مربعات
3 ليمون معصورين
كوب ماء
ملح،فلفل،زعتر،توابل عربي حسب الرغبه
نحط التوابل + عصير اللمون علي كوب الماء و نقلب
في صينيه علي النار نحط شويه زيت و نشوح البصل فيه حتي يدبل
بعدين نحط الفلفل الرومي لغايه ما يدبل
بعدين نحط الطماطم و نقلب 5 دقايق
حط كوب الميه اللي بالتوابل و اللمون علي الخضار و نقلب و تغطي حتي تغلي
بعد ما يغلي نشيل نص المقدار في طبق و نحط 8 برجر بالشكل ده
بعد كده نحط شويه من الخضار فوقه و نحط بقيه ال8 برجر بالشكل ده و نغطيه ببقيه المقدار
و نغطي الصينيه و ترك تستوي لمده ربع ساعه
و ده شكلها بعد ما استوت
تقدم مع الرز و ممكن تتاكل بالعيش
منقول
يتبع