الملوخية المصريــــــة
المقاديــر :-
* 3اكواب مرقة
*1ك ملوخية خضراء
*10 فصوص توم كبير
* ملح
* -كزبرة جافة -ملعقة
* زيت او سمن
ملاحظة
ممكن الاستعانة بالمرقة التى تفضلوها {دجاج-لحم-بط-ارانب}
على حسب الدوق الشخصى.
الطريقة
- بعد غسل
الملوخية وتقطيفها تقطع بالمخرطة حتى تصبح ناعمة جدافى بعض البلدان
يقطعوها مثل سلطة الكرنب
- بعد غلى المرقة نضيف
الملوخية وبمجرد ان تغلى دقيقة نرفعها من النار .لاتضعى
الغطاء على الاناء حتى لاتهبط
الملوخية .
- نفرم الثوم مع الملح والكزبرة الجافة ناعما ثم نحمرهم فى السمن او الزيت حتى يصبح
لونها دهبى .
- نضيف التوم المحمر على
الملوخية ونضع الغطاء.
- رهيبة
الملوخية مع الارز الابيض.
-فى بعض البلاد صعب تواجد
الملوخية الخضراء ولكن ممكن ان نستخدم
الملوخية المجمدة
ولكن سنستخدم كوب او كوب ونصف مرقة لان الاكياس المجمدة غالبا ما تكون اقل من
النصف كيلو.
- اخيرا اتمنى ان تعجبكم
الملوخية المصرية وتكلوها وتدعولى مش تدعوا على.
بالهنا والشفا