اطباقنا اليومية - منتدى عالم الأسرة والمجتمع
logo

الملاحظات

مطبخ المرأة اطباق رئيسية،مقبلات،سلطات،معجنات،شوربات المشاركة للنساء فقط

موضوع مغلق
أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع
قديم 08-07-2006, 02:07 AM
  #1
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
tongue3 اطباقنا اليومية

يابنات اية رايكم نعمل الملف دا عن اطباق كل بنت من البنات فى اليوم يعنى كل واحدة تكتب وصفة الطبق اللى عملتة اليوم والكل يستفاد وكمان نكون عرفنا وصفة مضمونة وانا حابدا بالطبق اللى عملتة اليوم
قديم 08-07-2006, 02:32 AM
  #2
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
انا عملت اليوم لازانيامش قادرة اقولكم قد اية كانت لذييذة
بصراحة انا اخذت الفكرة من الاخت العزيزة ريما واضفت ليها لمساتى شوفو يابنات المقادير والطريقة:

[COLOR="DarkOrange"]لازانيا اللحم[/COLOR]


_سلقت 10 شرائح من المكرونة لزانيا


_وعملت الحشوة اللى كانت عبارة عن الاتى

جبت علبة ماشروم مقطع عبوة صغيرة ،وشوحتة فى قليل من الزيت مع حبة بصل مقطع صغير وفصين توم

ثم اضفت عليهم حبة فلفل رومى مقطع صغير وحبة طماطم مقشرة ومقطعة ايضا صغير
وضعت عليهم قليل من الماء مع البهارات (كمون _فلفل اسود_ملح _كارى)القليل من كلا منهم

وتركتهم شوى ليستووا ثم اضفت عليهم حوالى نصف كيلوا و اقل منذلك قليلا لحم مفروم لانى كنت عاملة صينية متوسطة
كنت مشوحاة لوحدة برة قليلا

تركت الجميع قليلا على نار هادئة ليستوا ثم اضفت حوالى معلقة ونص من معجون الطماطم وتركتهم حتى جف الماء
وكمان ضفت عليهم حبة جبنة كيرى واللة طلعت لذيذة

_بعد كدة حضرت الباشميل الطريقة المعروفة فى التحضير
اضفت على البشاميل نص كوب من الكريمة المخفوقة (كريمة لبانى)بعد ما رفعتة من على النار وقلبتة معاهم


_احضرت صينية ودهنتها ووضعت 3 شرائح من المكرونة تحت ،ثم وزعت الحشوة ،ثم معلقتين من البشاميل ،ثم 3 شرائح اخرى والحشوة والبشاميل ثم 4 شرائح اخيرة وباقى الحشوة وباقى البشاميل المخلوط بالكريمة ،وطبعا بين كل طبقة رشيت موزاريلا ،وايضا رشيت الجبنة الموزاريلا على الوجة

_وضعت الصينية بالفرن من تحت قليلا ثم اشعلت الشواية لتاخذ اللون الحلو اللى كان سببة الكريمة وايضا الجبنة

ومش حاقولكم عالنتيجة رهيببة ياريت لو كنت اقدر اصورهالكم
بس لواحد جرب الطريقة دى يقولى راية




يلا منتظرين اطباقكم

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 09-07-2006 الساعة 01:10 PM
قديم 08-07-2006, 11:46 AM
  #3
ام بيسان
عضو نشيط
 الصورة الرمزية ام بيسان
تاريخ التسجيل: Dec 2005
المشاركات: 178
ام بيسان غير متصل  
tongue3

عزيزتى روان موضوع جميل ياريت الكل يشارك
انا النهاردة جايبة سمك مشوى من برة وحاعمل معاة رزبلجمبرى والكارى طريقتة معروفة
كمان سلطة خضراء وسلطة طحينة
ومفيش حلو لاننا خارجين بعد الغداء وحانسهر برة عند ناس معارف
ام بيسان
قديم 08-07-2006, 06:17 PM
  #4
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
مشكورة ام بيسان غلى مرورك ومشاركتك وبالعافية ان شاء الله
قديم 08-07-2006, 06:46 PM
  #5
روان على
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية روان على
تاريخ التسجيل: Apr 2006
المشاركات: 273
روان على غير متصل  
فينكم يابنات ولا احد تانى شارك اية مابتطبخوا ولا اية

عالعموم انا حأقولكم عملت اية اليوم عملت اكلة عملتها الاسبوع اللى فات وكانت لذيذة فقررت انى اعيدها وهى

مشاوى دجاج ولحم

اولا جبت فرخة متوسطة الحجم ومخلية وقطعتها صغير وتبلتها وطبعا مع الجوانح كمان

التتبيلة
حبة بصل وفصين توم كبير مفرومين ناعم ،حبة فلفل اخضر مقطع صغير اومفروم ،بشر معلقة من قشر البرتقال يخلط الجميع ثم نضيف الاتى
نص كوب زبادى مع معلقة كبيرة خل او ليمون انا استخدمت الخل وربع كوب عصيربرتقال وملح وفلفل وكارى وبابريكا

_يتبل قطع الدجاج فيها من الليل فى الثلاجة لليوم الثانى لما تطبخيها

_فى اليوم الثانى هاتى عيدان الخشب المخصصة للشيش طاووق ،والئيها اولا بقطع من الطماطم ثم من البصل ثم والفلفل الرومى ثم قطعة من الدجاج وهكذا مع تبادل وضع القطع من البصل والفلفل الرومى والطماطم ويمكن انك تضيفى الفطر
_رصى العيدان غى صينية الفرن وغطيها بالقصدير وادخليها الفرن وبعد السواء انزعى القصدير وحمرى الوجة تحت الشواية وانا وضعت فى منتصف الصينية قطعة من الفحم المشتعل من قبل وعلية قطرات منالزيت وغطية قليلا لذييذ

_بالنسبة للحم

_احضرى نص كيلو لحم مفروم وتبليهم ببصلة مبشورة مصفاة من الماء وملح وفلفل وبهارات لمدة نص ساعة فقط وممكن ماتتركيها خالص تسويها مباشرة

_هاتى 2 عصا من الخشب بجانب بعض وقومى بتشكيل الكفتة عليهم بطول العودين وهكذا حتى تنتهى من الكمية

_ضعيهم فى صينية اخرى مدهونة بقليل من الزيت دون غطاء ثم اقلبيهم على الوجة الاخر حتى يتم التسوية واعملى نفس عملية الفحم السابقة

_قدمى الشيش طاووق والكفتة علة فرش من البقدونس وحلقات الليمون والبصل بالسماق ،وحلقات الطماطم

_انا عملت جنبهم سلطة باذنجان وطحينة وطبعا مخلل الخيار

وبالهنا

التعديل الأخير تم بواسطة مستكة_مستكة ; 09-07-2006 الساعة 01:11 PM
قديم 09-07-2006, 02:23 PM
  #6
مستكة_مستكة
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية مستكة_مستكة
تاريخ التسجيل: May 2005
المشاركات: 9,448
مستكة_مستكة غير متصل  
tongue3

بسم الله الرحمن الرحيم


اختي الكريمة روان علي ....

فكرة ظريفة لكي يستفيد الجميع بالاكلات المجربة و المضمونة

انا عملت النهاردة بيتزا باللحم المفروم



انا باشتري العجينة من مخبز العيش ... بتكون عجينة بيتزا جاهزة

مجرد ما اشتريها و اذهب المنزل بتكون خمرت

تجهيز الصلصة


في حلة بصلة مفرية و عليها الثوم مفري و تحمر حتي الاصفرار ثم اضيف عليها طماطم مضروبة في الخلاط


بدون قشر ....



و نضع مكعب مرقة دجاج بلدي و مكعب ثوم و مكعب توابل عربية و شوية سكر ابيض

و اتركها تتسبك.... ثم اضيف عليها 1 م/ك صلصة طماطم و اضيف فلفل اسود و اوريجانو و بهارات و قرفة و تقلب و تكون جاهزة

المحتويات

لحم مفرم معصج + طماطم مكعبات بدون بذر + فلفل اخضر مكعبات بارد + فلفل اخضر حامي حلقات + زيتون اسود مخلي مقطع + زيتون اخضر مخلي مقطع + ماشروم مشوح في زبدة و عليه ملح و فلفل + جبنة رومي مبشورة + جبن مودزريلا+ اورجانو


التجهز


1- نحضر صنيه تدهن زيت و من الجوانب

2- تفرد العجينة بالنشابة علي سطح مرشوش دقيق و تكون ( بان)



و تفرد داخل الصنية



3- يضاف عليها الصلصة و نغطيها بدون الجوانب




4- نضع اللحم المفروم و توزع جيدا

5- نضع الطماطم القطع ثم الفلفل الالوان ثم الزيتون الاخضر و الاسود ثم الماشروم ثم الجبنة الرومي ثم نرش كمية من الاوريجانو تغطي السطح


6- تدخل فرن ساخن في الرف الوسط

و تترك حوالي 45 ق تقريبا في الفرن

قبل ما تخرج من الفرن ب 10 ق نرش كمية كبيرة من الجبن المودزريلا و نرش عليها قطرات من الماء و تدخل الفرن

و تقدم بالهنا و الشفا عليا و عليكم




طبعا انا بحبها جدا و بنفس الطريقة بضيف تونة بس بيكون عليها بصل شرائح معصور عليه ليمون .....او بسطرمة او خضار مشوح

و ان شاء الله تعجبكم

ارق التحيات


مستكة_مستكة
__________________
مبروك للمبدعات
و المشاركات في اقسام التغذية و الطبخ خلال شهر مارس 2010
قديم 09-07-2006, 04:44 PM
  #7
rima
كبار شخصيات المنتدى
تاريخ التسجيل: Aug 2003
المشاركات: 4,093
rima غير متصل  
انا اليوم عملت رولات الباذنجان هي الطريقة جبتها من موقع اجنبي وترجمتها وجربتها وطلعت روعة بس ما صورتها عشان مصورة خطوة خطوة من الشيف

نحتاج الى

4 او 5 باذنجان حسب طبختك
كوب كبير بقسماط
زيت زيتون
بصلة مفرومة صغير
جبنة مبشورة
ملعقة من ورق الاوريجانو مفروم صغير
ملح وبهار
2 بندورة مفروم بالخلاط او بالمكينة الكهربائية بس يكون ناعم
2 بيض مسلوق مفروم قطع بالطول
الطريقة

قطعي الباذنجان الى شرائح متل الصورة



ضعي القليل من الزيت في قلاة عميقة واقلي الباذنجان شوي حتى يلين شوفي شكله ولونه كيف بالصورة



بعد الانتهاء من القلي ضعيه على ورق المطبخ حتى يتشرب الزيت



ضعي نصف كمية البقسماط بمقلاة وحمريهم مع ملعقة زيت حتى يصبح لونه ذهبي



بمقلاة تانية ضعي ثلاثة ملاعق زيت واقلي فيها البصل حتى يذبل لا تخليه يحمر



بعدما يذبل البصل ضعي البقسماط فوقه وقلبي جيدا وارفعيهم عن النار



ثم اضيفي الجبنة والاوريجانو والبهار واخلطيهم



اشعلي الفرن على 190 درجة واتركيه يحمى وجيبي صينية بايركس ضعي فيها ملعقة زيت ورشي عليها قليلا من البقسماط المتبقي وهذا يمنع الباذنجان من يلزق بالصينية



ضعي الباذنجان على لوح او صحن كبير وابداي بحشيها بالحشوة اللي عملناها بصل وبقسماط ضعي بكل شريحة ملعقة صغيرة



ضعي فوق كل وحدة قطعة بيض



وضعي ملعقة صغيرة من خليط البندورة المفرومة ناعم



اغلقي الباذنجان واعمليها متل الرول



صفيها بصينية الفرن



ضعي ما تبقى من البندورة والبقسماط واسكبي قليلا من الزيت فوق الشرائح وضعيها بالفرن حوالي 20 دقيقة



ثم اخرجيها وقدميها ساخنة وبالهنا



لا تستهونو بهالطبق تراه فعلا لذيذ وعن تجربة جربوه وما بتندمو
__________________


لا احلل نقل اطباقي دون ذكر المصدر

(ام علي وريما شخص واحد وهو انا )
قديم 09-07-2006, 05:03 PM
  #8
maziouna
عضو متألق
تاريخ التسجيل: Sep 2005
المشاركات: 1,083
maziouna غير متصل  
صباح الخير يا حلوين

فكرتك حلوة يا روان
و باتنجان ريوم كمان حلو

انا اليوم عملت بطاطا( بطاطس) محشية باللحم المفروم و معها ارز بالخلطة

طريقة البطاطا طبعا تنقوها صغيرة و دائرية الشكل تقشر و تحفروها جيدا ( تقوروها)

تقلى لحم مفروم بالبصل فى قطعة سمن على النار و يتبل و يبهر

تحشى البطاطا باللحم المفروم

ترص فى بايركس و ما تنسوا اللى طلع من البطاطا فى الحفر تفردوة فى كعب البايركس و ممكن تخلطوة مع بصل مقطع صغير

ثم تصبى صلصة طماطم و تدخلوها الفرن لحد ما تتسبك

اما الارز

يتغسل و يتصفلى و يتحمر فى سمن ثم نضيف علية مرقة لحد ما يستوى ثم نضع علية كبد ة دجاج مسلوقة و محمرة و نزينة باللوز و الصنوبر و الزبيب بعد تحميرهم عالنار

و بس

و على فكرة انا عندى طريقة تاية للرز احلى بس اليوم عملت دى
و سامحونى لانى كسولة فى مسألة التصوير
قديم 09-07-2006, 05:17 PM
  #9
اسبريسو
كبار شخصيات المنتدى
 الصورة الرمزية اسبريسو
تاريخ التسجيل: Nov 2005
المشاركات: 7,194
اسبريسو غير متصل  
جزاكم الله خير عتلى الوصفات الرائعه

لكن للاسف انا ما
اطبخ هالايام
لان راسي
متعبني حاسه بخمول شديد فيه
ادعوا
لي
ربي
يشفيني حتى اطبخ واصور لكم
وجزيتم خيرا
__________________
اللهم إني تصدقت بعِرضي على الناس وعفوت عمن ظلمني
وأسألك في ذلك بلوغ مراتب المحسنين
ربنا هب لنا من ازواجناوذرياتناقره اعين واجعلنا للمتقين اماما
رب اجعلني مقيم الصلاه ومن ذريتي
اللهم اني اسالك لذريتي صحبه الاخيار وتوكل الاطيار
اللهم الف بين قلوبهم وبلغني فيهم غايه املي ومناي بحولك وقوتك
اللهم اسعدني ببرهم في حياتي وبدعواتهم بعد مماتي
قديم 09-07-2006, 05:40 PM
  #10
سحر الصحراء
عضو نشيط جدا
 الصورة الرمزية سحر الصحراء
تاريخ التسجيل: Jan 2004
المشاركات: 291
سحر الصحراء غير متصل  
سلمت ايداكم وشكل صينية الباذنجان رايحه تكون روعه
موضوع مغلق

مواقع النشر


ضوابط المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 10:18 AM.


images