![]() |
مشاركة في مسابقة عيد الاضحي المبارك
http://i48.tinypic.com/243j96w.jpg
كل عام و انتم بخير احبائي في الله اول ايام عيد الفطر المبارك ساخذكم الي رحلة قصيرة مؤلمة بعض الشئ :25: يوم ممطر في الفجر http://i47.tinypic.com/r9nd6d.jpg ذهبنا الي صلاة العيد و عدنا الي الاضحية http://i47.tinypic.com/zspzb7.jpg هذا الخروف كان زائر و الاضحية الخاصة بنا كانت العجل الاسود http://i49.tinypic.com/155j3ud.jpg و بدئنا في تجهيز الاضحية قامو بربط رجليه http://i48.tinypic.com/ezixz8.jpg و بركو عليه من قوته سبحان الله http://i49.tinypic.com/w82ghx.jpg بسم الله الله اكبر قامو بذبحه http://i48.tinypic.com/2pzfgn5.jpg و تركو يصفي دمه http://i50.tinypic.com/2jalrmg.jpg الخروف الزائر http://i48.tinypic.com/2rrum95.jpg هذا مكان التقطيع و التشفيه كان اعداد للخروف الزائر http://i48.tinypic.com/2j5c780.jpg و جلسنا حتي انتهو من التقطيع و ذهبنا الي المنزل و قمنا بتجهيز اللحوم للتوزيع http://i47.tinypic.com/xgckud.jpg http://i45.tinypic.com/23v57t.jpg جرت العادة ان الافطار يكون كبد طازجة لكن بعد هذه المناظر كان صعب :24: ندخل علي وصفتنا الاساسية |
لحم مشوي
http://i49.tinypic.com/kbetdh.jpg المكونات صوص الاستيك ( فنجان ) http://i47.tinypic.com/23r670k.jpg صوص الباربيكيو ( نصف فنجان ) http://i46.tinypic.com/4g0vwh.jpg خل بلسمك ( نصف فنجان ) http://i45.tinypic.com/2vbr6vt.jpg زيت ذرة ( نصف فنجان ) صويا صوص ( 3 ملاعق طعام ) كاتشب ( 3 ملاعق طعام ) شطة سائلة ( 2 ملعقة كبيرة ) ثوم مفري + جنزبيل مفري فريش + فلفل اسود تخلط كل المكونات و تضاف اللي شرائح اللحم http://i46.tinypic.com/nbezpt.jpg كان ناقص الكاتشب و الجنزبيل وضعتهم مباشرة علي اللحم http://i46.tinypic.com/30c0ro5.jpg http://i46.tinypic.com/sll5qr.jpg و تترك في التتبيلة حوالي نصف ساعة او اكثر و تشوي علي الطاسة قطعتين ثم قطعتين حتي لا تفقد مائها http://i50.tinypic.com/rjqs8l.jpg بعد التحمير ترفع في طبق جانبي و نضع قطع اخري http://i47.tinypic.com/2eydhc2.jpg http://i47.tinypic.com/2a641v4.jpg ثم ترد كل قطع اللحم مع الصوص المتبقي في التتبيلة الي نفسي الطاسة و نوطي النار و تترك للنضج http://i50.tinypic.com/2u53wc5.jpg و تقدم بجانب بطاطس محمرة انا اشتريت البطاطس جاهزة الله المعين كان يوم صعب http://i45.tinypic.com/547tl3.jpg http://i47.tinypic.com/xmlef4.jpg كل عام و انتم بخير اتمني ان تعجبكم الوصفة كان رائعة فعلا |
ماشاء الله تبارك الله اجواء جميلة يامستكة بالرغم من التعب لكن بتكون فرحة وكمان لمة للاهل الله يديم عليكم وعلينا وعلى المسلمين الاعياد ويعيدها بالخير يارب
اما بالنسبة للوصفة فهى تحفة طبعا ورائعة بالرغم انك غيرتى عن الفطار بالكبدة والغداء بالفته عادة المصريين طبعا الجميلة اول يوم لابد من الكبدة والفتة بالف هنا ياحبيبتى وان شاء الله باجربها قريبا |
ماشاء الله تبارك الله
كنت وانا صغيرة:15: نوقف على ذبح الاضحية بس الحين ما اقدر اشوف شكلها وهي تنذبح:24: تسلم ايدك مستكه وبالعافية على قلوبكم وكل عام وانتم بخير:22: |
ماشاء الله تبارك الله
عيشتيني اجواء العيد حبيبتي وانا مشتاقة لها في غربتي لحم العجل لذيذ جدا جدا وساجربه ان شاء الله بطريقتك تسلم الايادي عزيزتي وبالف هنا وشفا |
تسلم ايدكى
تحفة اكيد يا مستكة الصور بجد مؤلمة اصلى ما بستحمليش لانى حرمت اروح بعد ماشوفت بعنيايا عجل واربع خرفان بيدبحوا امامي والخروف عايز يهرب وبيجروا وراه ويمسكوا فيه انا لو شوفت بعنيايا الاضحية او الذبيحة بتدبح امامى سوى عجل او خروف او حتى ارانب وطيور لايمكن امد ايدى اكل منها منظر الدم بيؤلمني وبيفزعني معرفيش لية احنا فطرنا بعد صلاة العيد كبدة وبطاطس كالعادة المصريين والغدا فتة بتوم والخل ولحمة مسلوقة ومتحمرة |
ما شاء الله عليكِ يا مستكة
أجواء رااااائعة بالفعل:22: والوصفة جنااااان والريحة الحلوووووة وصلت لعندي:26: سلمت يمناكِ يا الغلااااااا:d ويعطيكِ ألـ1000ـف عااااااافية يا رب تحيااااااااااااااااتي |
كل عام وأنتم بخير وسعادة وهناء وراحة بال
ماشاء الله تبارك الرحمن العيد في مصر كان راااائع وزاده روعة المطر وزاده روعة على روعة قلوب المصريين الحلوة وللأسف نسيت أصور طبخي في العيد مع اني كنت ناوية أشارك في المسابقة . بس خيرها في غيرها بإذن الله وغريبة أنا اللي أعرفه أن عيدكم لازم يكون فتة بالرز واللحمة والعيش ونفسي أشوفها ياريتني جيت عيدت معاكِ:17: تسلم ايدينك واضح ان الطبخة مشهية وبالعافية عليكم |
تسلم الأيادي يا مستكه وكل عام وانتوا بخير
بس الخاروف الزائر ليش ذبحتوه :( حرااام عليكم جاي زيارة وراجع لأهله ! عليكم بالعافية يا رب |
عيدكم مبارك وينعاد علينا وعليكم وعلى امة المسلمين ان شاء الله ..
تقبل الله منكم وجعلها في ميزان حسناتكم. وعليكم بالصحة والعافية. صراحة وصفتك جدا جميلة وشكلها مع خلطة الصوص قمة في الطعامة واللذة. وراح اجربها باذن الله.. سلمت يمينك يا حلوة. |
الساعة الآن 04:39 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©