منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   الكسكسى كيف اسويه؟ (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=145156)

hosam87 18-10-2007 07:58 PM

الكسكسى كيف اسويه؟
 
انا اشتريت كسكسى كيف اسويه يا اخوات
هو شكله حبيبات صفراء صغيرة ارجوكم
جاوبونى فى اسرع وقت

kokar_2001 18-10-2007 08:06 PM

حبيبتى حوطى حوالى 1\2 كوب ماء مغلى + ذرة ملح على كل كوب كسكى و حطيهم على النار حتى يتشرب الكسكى كل الماء و تجديه لين و بعد ذلك استخدميه كما تشائين اذا حبتيه حلو حطى ملعقة كبيرة زبدة الى ان تذوب و يتشربها ثم رشى عليه سكر بودرة و بعض المكسرات

و بالهنا و الشفا

بس اللى نفسى اعرفه ازاى اصلا نعمل الكسكى لانى فاكرة لما كنت صغيرة كانت تأتى سيدة كبيرة تعمل عند جدتى و تعمل الكسكى من عجينة ما و تفركه بيدها الى ان ينزل حبوب و طبعا جدتى و هذه السيدة توفاهم الله و ربنا يرحم الجميع

فيا ريت اذا حد يعرف الطريقة ابقى متشكرة جدا

indienne 18-10-2007 08:17 PM

السلام عليكم
تفظلي الرابط يمكن يساعدك
http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=143625
تحياتي

hosam87 19-10-2007 10:58 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة kokar_2001
حبيبتى حوطى حوالى 1\2 كوب ماء مغلى + ذرة ملح على كل كوب كسكى و حطيهم على النار حتى يتشرب الكسكى كل الماء و تجديه لين و بعد ذلك استخدميه كما تشائين اذا حبتيه حلو حطى ملعقة كبيرة زبدة الى ان تذوب و يتشربها ثم رشى عليه سكر بودرة و بعض المكسرات

و بالهنا و الشفا

بس اللى نفسى اعرفه ازاى اصلا نعمل الكسكى لانى فاكرة لما كنت صغيرة كانت تأتى سيدة كبيرة تعمل عند جدتى و تعمل الكسكى من عجينة ما و تفركه بيدها الى ان ينزل حبوب و طبعا جدتى و هذه السيدة توفاهم الله و ربنا يرحم الجميع

فيا ريت اذا حد يعرف الطريقة ابقى متشكرة جدا

جزاكى الله خيرا
بس عندى سؤال
احطهم فى قدر عادى
ولا لازم قدر الكسكسى
واعلى النار ولا اوطيها
يعنى زى الرز مثلا ولا ايه

يورنا 19-10-2007 12:01 PM

السلام عليكم أريد أن أخبرك أننا في تونس نطبخه كما يلي

كسكسي بلحم الخروف:

المقادير:

1 كغ لحم خروف
بصلتين
خضار حسب الموسم
2م ك طماطم معجون
1م ك فلفل أحمر مرحي
1م ص هريسة
1م ك تابل وكروية
1م ك ثوم مجروش
ملح فلفل أكحل



الطريقة:

نقلي اللحم والبصل جيدا ثم بعد ذلك نضيف كل البهارات مع إضافة قليل من الماء وبعد حوالي 10 دقائق نضيف حوالي لتر من الماء
في ذلك الحين نكون قد أحضرنا الخضار وعند غليان المرق نقوم برمي الخضار
نأخذ صينية ونرش الكسكي بالماء ونتركه إلى أن يشرب ماءه بعدها نضع فيه قليل من الزيت ونفركه بالأيدي ونضعه في الكسكاس ليتبخر فوق قدرالمرق ولا تنسي أن تتفقدي قدر المرق إذا كان كافيا ام لا
بعد أن يتبخر الكسكسي نسكبه ونضيف له قليل من الماءونفركه بالأيدي ونرجعه مرة أخرى للكسكاس ونضع فوقه رشة قرفة
عند النضج نفرك الكسكسي جيدا ونسقيه بالمرق ويترك مدة 5 دقائق ثم يوضع في طبق التقديم ونضع الخضار واللحم مع إضافة فلفل مقلي للزينة.

هذه أختي وصفة ثانية
المسفوف:

وجبة السحور لكل تونسي


المقادير:

500 غ كسكسي

60غ زبدة

200غ سكر ناعم

100غ بندق

100غ لوز محمص

100غ زبيب

100غ فزدق محمص

2 م ك زيت زيتون


الطريقة:

بللي الكسكسي بـ2 كوب ماء و 2 ملاعق زيت زيتون وحركيه بايديك
حطي الكسكسي في الطنجرة الي تطبخ الاكل بالبخار واتركيه يطبخ بالبخار لمدة 15 دقيقة
افرمي البندق واللوز فرم خشن
انزلي الكسكسي وصغيه في وعاء واضيفي له السكر الناعم والزبدة ممكن تضيفي شوية حليب كمان واخلطي الكل جيدا
زيني المسفوف بالمكسرات على ذوقك.

للأمانة منقول من أحد المنتديات التونسية

hosam87 19-10-2007 12:38 PM

جزاكى الله خيرا اخنى يورنا

ملَك شادي 19-10-2007 09:12 PM

اتفضلي اختي
هذا اكثر من رائع بشهادة الجميع

http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=138857

تحياتي ،،،

kokar_2001 19-10-2007 10:23 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة hosam87
جزاكى الله خيرا
بس عندى سؤال
احطهم فى قدر عادى
ولا لازم قدر الكسكسى
واعلى النار ولا اوطيها
يعنى زى الرز مثلا ولا ايه

لا فى حلة تيفال ميكونش حيلزق فيها يعنى

hosam87 20-10-2007 01:55 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة kokar_2001
لا فى حلة تيفال ميكونش حيلزق فيها يعنى

يعنى ما يعجن على ضمانتك يعنى
يعنى مش لازم اسويه على البخار
واوطى النار عليه ولا اعلى
جاوبينى بسرعة الله يخليكى

kokar_2001 20-10-2007 02:15 AM

بسرعة بسرعة اعمليه ذى المكرونة شوية ماية و زيت و ملح و اسلقيه بس لما الماية تغلى حطيه و قلبى و اطفى النار و غطى الحلة عموما جربى كوباية او 1\2 كوباية و شوفى حيطلع عامل ازاى

و ربنا يستر ان شاء الله :24:

hosam87 20-10-2007 08:42 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة kokar_2001
بسرعة بسرعة اعمليه ذى المكرونة شوية ماية و زيت و ملح و اسلقيه بس لما الماية تغلى حطيه و قلبى و اطفى النار و غطى الحلة عموما جربى كوباية او 1\2 كوباية و شوفى حيطلع عامل ازاى

و ربنا يستر ان شاء الله :24:

جزاكى الله خيرا حبيبتى كوكار
هجربه
بس ابى اعرف انتى جربتيه
ولا حد جرب وقاللك بس ابى اطمن
معلش تعبتك معاى

ملَك شادي 20-10-2007 09:18 AM

مممممممممممممم يعني ماعجبتك طريقتي ولاشو؟

hosam87 20-10-2007 11:08 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ملَك شادي
مممممممممممممم يعني ماعجبتك طريقتي ولاشو؟


:) حبيبتى مللك طريقتك جميلة
بس كنت عايزة اعرف طريقة سهلة
يعنى لو مو لازم يتحط فى الكسكاس
يكون اسهل
تحياتى لكى حبيبتى مللك

شيخة الحور/ريم 20-10-2007 11:39 AM

اسهل طريقة واضمن طريقة هي :

ترشي الكسكسي بماء دافي وتتركيه يتشرب الماي

مع قليل من الزيت و الملح

وتضعيه عل الكسكاس الى ان تصبح حبيباته رطبة و سهلة في الاكل

بس لا تتركينه وقت كثير تقريبا نص ساعة او اقل

وبعدين تطبخين المرقة (دجاج او لحم ضان ..) مع الخضار مثل وصفة اختنا التونسية

وتحطينها على الكسكسي

و بالهناء و الشفاء

ايضا كسكسي بالبصلة

وتكون المرقة فيها بصل مقلي كثير وحمص ولحم مقطع صغير وثوم

يوضع البصل على الكسكسي وثم توضع المرقة او يخلط مع بعض ويسكب من فوق الكسكسي


افضل طبخ للكسكسي في دول المغرب العربي ليبيا وتونس و الجزائر و المغرب

hosam87 20-10-2007 11:42 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة شيخة الحور/ريم
اسهل طريقة واضمن طريقة هي :

ترشي الكسكسي بماء دافي وتتركيه يتشرب الماي

مع قليل من الزيت و الملح

وتضعيه عل الكسكاس الى ان تصبح حبيباته رطبة و سهلة في الاكل

بس لا تتركينه وقت كثير تقريبا نص ساعة او اقل

وبعدين تطبخين المرقة (دجاج او لحم ضان ..) مع الخضار مثل وصفة اختنا التونسية

وتحطينها على الكسكسي

و بالهناء و الشفاء

ايضا كسكسي بالبصلة

وتكون المرقة فيها بصل مقلي كثير وحمص ولحم مقطع صغير وثوم

يوضع البصل على الكسكسي وثم توضع المرقة او يخلط مع بعض ويسكب من فوق الكسكسي


افضل طبخ للكسكسي في دول المغرب العربي ليبيا وتونس و الجزائر و المغرب


جزاكى الله خيرا اختى
ومشكورة على ردك

kokar_2001 20-10-2007 03:36 PM

انا عملته بنفسى و طلع حلو و هو كان فى علبة كرتون النوع اللى جبته كان فرنساوى مش عارفة هو اللى عندك ولا لأ بس احنا عندنا فى مصر بناكله حلو مع السكر البودرة و الزبدة و ممكن مكسرات فانا سويته و بعدين حطيتله زبدة و قلبته و سكر بودرة

و يا حبيبتى انا فى الخدمة لاى سؤال انا تحت امرك

hosam87 20-10-2007 06:16 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة kokar_2001
انا عملته بنفسى و طلع حلو و هو كان فى علبة كرتون النوع اللى جبته كان فرنساوى مش عارفة هو اللى عندك ولا لأ بس احنا عندنا فى مصر بناكله حلو مع السكر البودرة و الزبدة و ممكن مكسرات فانا سويته و بعدين حطيتله زبدة و قلبته و سكر بودرة

و يا حبيبتى انا فى الخدمة لاى سؤال انا تحت امرك


جزاكى الله خيرا حبيبتى كوكار
ويارب يطلع حلو
على فكرة انا من مصر بردو
حياكى الله حبيبتى

kokar_2001 20-10-2007 09:56 PM

اهلا اهلا ببنت بلدى

عموما انا فى الخدمة فى اى حاجة تحتاجيها

ملَك شادي 21-10-2007 01:17 PM

حبيبتي سهلة كتير عملها في الكسكاس
انا ماعندي وحدة
بس جبت حلة
وحطيت عليها مصفايةمناسبة ومابتطلع بخار من الجوانب
وبتستوي بسرعة
وطريقتي من اطيب الطرق جربيها ماراح تندمي
ماحد بياكلو عندي الا بنجن عليه

massa 21-10-2007 01:51 PM

اعطكي الكسكس الجزائري
- قليل من الزيت +لحم او دجاج "انا افضله بالدجاج" على نار هادئة حتى يتحمر اللحم بعدها ضيفي بصلة مهروشة+ و اتركيها تذبل ثم ضيفي 1 طماطم كبيرة حمراء اهرشيها +كاس صغير من الماء ختى لا تلصق .بعد 15 دقيقة ضيفي الماء حسب الرغبة "للتمريق"بعد غلي الماء ضيقي الحضار اللي تبغيها و من الافضل( جزر +لفت +كوسة" قرعة") + كمشة حمص واتركيها على النار.
- من جهة خذي الكسكسي بلليه بالماو و قليل من الزيت و اتركيه يجف ثم حطيه يفور لمدة )لكي تعرفي انه خلص لقد فالر المدة المناسبة ضعي يدك فوق الطعام اذا لصق بايدك فالوقت لم يحن بعد و اذ لم تلصق حبيبات الكسكسي انزعيه و بخيه بالماء مرة ثانية و اتركيه يجف و عاودي فوريه بنفس الطريقة بعد الفوار ادهنيه بالزبدة او زيت الزيتون ثم اسقية بالمرق بعد طهو الالخضار و شهية طيبة.انصحك انك تعمليه و الله يشهي.

مستكة_مستكة 21-10-2007 02:54 PM

صراحة انا اشتري الكسكسي جاهز


او جاف و طريقة الاعداد بتكون خلف العلبه


و دائما نعده حلو بالسمن البلدي و المكسرات و جوز الهند


كان نفسي افديك



و علي العموم ساشتريه اليوم و اقول لكي طريقة الاعدلد المكتوب في خلف العلبه


تحياتي

hosam87 22-10-2007 02:02 PM

بانتظار ردك اختى مستكة


الساعة الآن 05:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©