منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ الشيف مستكة_مستكة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=157)
-   -   اطباق رئيسية متنوعه من مستكة (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=185463)

مستكة_مستكة 29-04-2009 01:58 PM

اطباق رئيسية متنوعه من مستكة
 
http://mestekamesteka.googlepages.com/178.gif



http://www.66n.com/pics/hosted/ny292...tjajs467ji.gif


سمك بلطي مقلي مع ارز السمك بطريقة جديدة

http://mestekkaa.googlepages.com/15-...7fishmakly.jpg

المكونات


السمك حسب الرغبة حوالي كيلو و نصف منظف من الداخل و الخارج

و منقوع في ماء و دقيق لمدة 10 دقائق و يشطف جيدا و يصفي

http://mestekkaa.googlepages.com/15-...4fishmakly.jpg

التتبيلة

2م/ك كمون ناعم + 1 م/ك كزبرة جافة + 1 م/ك بابريكا ( الفلفل الحلو ) + عصير 2 ليمونة + ملح + فلفل حار و فلفل رومي بارد ( انا لا اضيف ثوم )

و تخلط

http://mestekkaa.googlepages.com/15-...2fishmakly.jpg

يتبل السمك بالخلطة بعد عمل شوق بالسمك و حشوها بنفس الخلطة

يترك ساعتين قبل القلي و يغطي بالدقيق

http://mestekkaa.googlepages.com/15-...7fishmakly.jpg

يقلي السمك في زيت غزير

http://mestekkaa.googlepages.com/15-...0fishmakly.jpg

و هذا شكله بعد القلي

http://mestekkaa.googlepages.com/15-...2fishmakly.jpg

صلصة السمك

(تقسم الي نصفين نصف لاستكمال اعداد الارز و نصف يقدم علي السمك المقلي )

المكونات

بصلة مفرية + ثوم مفري + 2 م/ك كزبرة جافة + 1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم + 6 حبات طماطم مقطعة مكعبات + 1 مكعب مرقة دجاج + 1 حبة لومي + فلفل حار +2م/ك صلصة طماطم + كزبرة خضراء


الطريقة

في قدر نضع القليل من الزيت و نضع البصل يصفر نضيف الثوم المفري يذبل

نضيف التوابل

2 م/ك كزبرة جافة + 1م/ك بابريكا + 1م/ك كمون ناعم و نشوح

ثم نضيف مكعبات الطماطم و علي نار عالية نحرك

ثم نضيف مكعب المرقة و حبة اللومي

http://mestekkaa.googlepages.com/15-...1fishmakly.jpg


و تترك مغطاه علي نار هادئة حتي تتسبك ثم يضاف لها 2 ملعقة صلصة طماطم

http://mestekkaa.googlepages.com/15-...8fishmakly.jpg

ثم نضيف الكزبرة الخضراء و نظفي عليها و تكون جاهزة

http://mestekkaa.googlepages.com/15-...9fishmakly.jpg


الارز البسمتي

ناخذ مقدار من الارز البسمتي ينقع في ماء و ملح

يصفي و يوضع في قدر به ماء مغلي مضاف له حبة هيل و ورقة غار و يسلق


http://mestekkaa.googlepages.com/15-...3fishmakly.jpg

ثم يصفي تماما من الماء

و يوضع بقدر عليه مقدار من الصلصة الجاهزة


http://mestekkaa.googlepages.com/15-...4fishmakly.jpg

و تخلط

http://mestekkaa.googlepages.com/15-...5fishmakly.jpg

و يترك علي نار هادئة جدا حتي يكتمل النضج

الطبق النهائي

http://www.hawahome.com/vb/nupload/34849_1208439199.gif


http://mestekkaa.googlepages.com/15-...0fishmakly.jpg


http://mestekkaa.googlepages.com/15-...8fishmakly.jpg

http://mestekkaa.googlepages.com/15-...6fishmakly.jpg

و بالهنا و الشفا


يتبع .........


الاطباق

طريقة عمل السوسيس ( النقانق )

http://mestekkaa.googlepages.com/09-04-2009_00089.jpg


تونة مع الارز البسمتي و سلطة البنجر

http://mestekkaa.googlepages.com/2009-03-25_00001.jpg

دجاج في الفرن بالبرتقال

http://mestoka.googlepages.com/19-04...88chibrade.jpg

Lamb Cutlets/Rib Chops with Chili and Black Olives
http://mestoka.googlepages.com/19-04...07chibrade.jpg

رنجة و تونة و ملوحه و انشوجة و خلطة البصل اخضر

http://mestoka.googlepages.com/renga_DSC02079renga.jpg

صنية لحم ضاني

http://mestoka.googlepages.com/lhma_DSC02185lahma.jpg

ملوخية الخضراء


http://mestoka.googlepages.com/molo7...192molo7ya.jpg

فراخ دبابيس مشوية مع ارز بسمتي بالخضار و سلطة خضراء

http://mestoka.googlepages.com/rice_DSC02090rice.jpg

محشي الباذنجان الابيض ( المحمر:d )

http://mestoka.googlepages.com/mahsh...ashbazngan.jpg

تيررا 29-04-2009 04:48 PM

حرررررررررررررررررررررررررررراااااااااااااااااام من كثرة ما شوفت اطباقك اليوم مستكة خلاص مانى قادرة اتحمل لسه بدات ريجيم امس واليوم خربته بالاول شفت لكى كيكة اسفنجية شهتنى والحين باسويها وبعدها ورق العنب وختمتها باحب اكلاتى السمك المقلى ايش اقولك ههههههههه الله يعطيكى العافية وينولك ماتتمنى آمين بس فيه شئ احنا نسوى السمك بعد التتبيل نضعه بالطحين ثم نقليه مادرى انتى سويتى كده ولا ايش

سالي حبيب 29-04-2009 06:21 PM

الله يسلم اديك يا مستكة
جد اكلة رائعة ومميزة
ودخلت قلبي من اوسع اوابه
بس يارب تدخل معدتي كمان
لانك فتحتي نفسي عالسمك
ماشاء الله عنك فنانة

رومانسيه عاطفيه 29-04-2009 06:35 PM

ماشاء الله عليكي مبدعه كعادتك
يسلموا الايادي

الغربه مره 29-04-2009 07:35 PM

ماشاء الله لا قوه الا بالله


ياريتني بس اعرف سر الخلطه ايه:30:

في ان بالموضوع :25:


الله يسعدك ويهنيكي ويكتب لك الخير :14:


كله على بعضه خرااااااافه،،،،، من غير ما اشوف باقي الاطباق:d

باريسا 29-04-2009 07:47 PM

الله يسلم هالايدين

سمك مقلي أكيد روعه

والرز بعد شكله شهي

مشكورة ما قصرتي

مستكة_مستكة 29-04-2009 09:50 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة تيررا (المشاركة 2140553)
حرررررررررررررررررررررررررررراااااااااااااااااام من كثرة ما شوفت اطباقك اليوم مستكة خلاص مانى قادرة اتحمل لسه بدات ريجيم امس واليوم خربته بالاول شفت لكى كيكة اسفنجية شهتنى والحين باسويها وبعدها ورق العنب وختمتها باحب اكلاتى السمك المقلى ايش اقولك ههههههههه الله يعطيكى العافية وينولك ماتتمنى آمين بس فيه شئ احنا نسوى السمك بعد التتبيل نضعه بالطحين ثم نقليه مادرى انتى سويتى كده ولا ايش

مشكورة حبيبتي اسعدني مرورك العسل


انا مسجلة الوصفات عندي منذ فترة و قلت اجمعها لكم بملف واحد


فعلا السمك يغطي بالدقيق و يقلي نسيت اكتب هذه المعلومة بالوصفة

و قمت بتعديلها



بارك الله فيك و ان شاء الله تعجبك الوصفات

مستكة_مستكة 29-04-2009 09:57 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سالي حبيب (المشاركة 2140604)
الله يسلم اديك يا مستكة
جد اكلة رائعة ومميزة
ودخلت قلبي من اوسع اوابه
بس يارب تدخل معدتي كمان
لانك فتحتي نفسي عالسمك
ماشاء الله عنك فنانة

تسلمي غاليتي


شرفني مرورك و طبعا السمك اكلة رائعة و دائما نشتهيها


و نعدها كل فترة لكن هي من اروع الاكلات


اتمني ان تعجبك الوصفة

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة رومانسيه عاطفيه (المشاركة 2140606)
ماشاء الله عليكي مبدعه كعادتك
يسلموا الايادي

مشكورة حبيبتي


بارك الله فيكي


شرفني مرورك العسل

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الغربه مره (المشاركة 2140631)
ماشاء الله لا قوه الا بلله


ياريتني بس اعرف سر الخلطه ايه:30:

في ان بلموضوع :25:


الله يسعدك وهينيكي ويكتب لك الخير :14:


كله على بعضه خرااااااافه،،،،، من غير ما اشوف باقي الاطباق:d


شرفني مرورك يا عسل


و ما في سر للخلطة :27: كله مطروح هنا

باقي النفس و الحمد الله نفسي حلو في الاكل


لاني بحب الاكل جدا :18:

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة باريسا (المشاركة 2140636)
الله يسلم هالايدين

سمك مقلي أكيد روعه

والرز بعد شكله شهي

مشكورة ما قصرتي


تسلمي حبيبتي


بارك الله فيكي شرفني مرورك العطر

و الرز طعمه رائع فعلا و تغيير عن المعتاد

عشق عبادي 30-04-2009 12:54 PM

ما شاء الله تبارك الرحمن

الله يجزاك كل الخير

و بإنتظار المزيد

سحب77 30-04-2009 01:52 PM

رووووعة ما شاء الله


يعطيكِ العاااااافية يا رب


تحياااااتي

Dr.NaNnu 30-04-2009 03:38 PM

تسلم ايدك يا مستكة

ونحن في انتظار المزيد

دلوعة..حسين 30-04-2009 04:17 PM

يمي يمي لذيذ على الغداء...تسلم ايدينك يا شيف مستكة..
تحياتي..

مستكة_مستكة 02-05-2009 11:41 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عشق عبادي (المشاركة 2140967)
ما شاء الله تبارك الرحمن

الله يجزاك كل الخير

و بإنتظار المزيد

مشكورة حبيبتي

شرفني مرورك العسل


و ان شاء الله هطرح المزيد كانت عندي مشكلة في موقع التحميل

ربنا يسهل

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحب77 (المشاركة 2140979)
رووووعة ما شاء الله


يعطيكِ العاااااافية يا رب


تحياااااتي

مشكورة حبيبتي


شرفني مرورك العسل

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Dr.NaNnu (المشاركة 2141025)
تسلم ايدك يا مستكة

ونحن في انتظار المزيد

تسلمي حبيبتي


بارك الله فيكي


و ان شاء الله الجديد قادم


اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة دلوعة..حسين (المشاركة 2141044)
يمي يمي لذيذ على الغداء...تسلم ايدينك يا شيف مستكة..
تحياتي..

تسلمي يا قمر


و ان شاء الله تعجبك الوصفات و تدعيلي

مستكة_مستكة 02-05-2009 02:08 PM

طريقة عمل السوسيس ( النقانق )

http://mestekkaa.googlepages.com/09-04-2009_00089.jpg

المكونات


سوسيس علي حسب عدد الاسرة + قليل من الزيت + 1 حبة طماطم مكعبات ( بدون بذور )+ 1 حبة بصل شرائح + + 1 حبة فلفل بارد شرائح + ملح + فلفل اسود


الطريقة

- نحضر طاسة نضع الزيت و قليل من الماء و نضع السوسيس مقطع حسب الرغبة و يقلب حتي تجف المياه و يجر في الزيت

( يفضل استخدام طاسة تيفال )

نضع عليه البصل شرائح و الفلفل الرومي و يشوح حتي ذبول البصل نضع الطماطم و نشوح

و يرش عليه ملح و فلفل اسود و يقدم في سندوتشات او يضاف علي طبق مكرونة مسلوقة



يتبع ....

dodi_dabdoobi 02-05-2009 02:17 PM

اااااااااااااااااااااااااااااااااااااااه باعمل ريجييييييييييييييييييم :(

والله والله والله اكيد لزييييييييييز

انا لازم اطلع من هنا احسن قبل ما الشيطان يوسوس :23::23:

تسلم ايديكي على كل حاجة جميلة يا عسل:22: سواء كتبت او ما كتبت هنا او هناك ماهو انتي نفس المستكاية في كل المواضيع لكن اول ما ادخل اي موضوع طبخ باهرب من غير رد بس المرة دي قلت خلاص اتشجعي و اكتبي ردك و اختفي بعدها :11::11::11:

ههههههههههه

مستكة_مستكة 02-05-2009 02:29 PM

تونة مع الارز البسمتي و سلطة البنجر

http://mestekkaa.googlepages.com/2009-03-25_00001.jpg

المكونات


تونة + طماطم مكعبات + بصل ايطالي ( الحلو ) + فلفل اسود + عصير ليمون + شطة مجروشة

الازر

ارز بسمتي + ماء للسلق + فص حبهان + ورق غار + 1 م/ك زيت + ملح

سلطة البنجر


ساعرضها لاحقاً في موضوع مستقل


الطريقة


1- في طبق نخلط التونة طماطم مكعبات + بصل ايطالي ( الحلو ) + فلفل اسود + عصير ليمون + شطو مجروشة

http://mestekkaa.googlepages.com/2009-03-25_00003.jpg

2- الازر


في قدر نضع مقدار من الماء و يترك ليغلي

الارز البسمتي يكون منقوع في ملح و ملح

يصف الارز و يضاف الي ماء السلق و نضف ورق غار و حبهان مطحون و ملح

يسلق الازر للاقتراب من النضج

يصفي و يشطف

و يوضع في قدر فارغ بدون اي اضافات و يوضع علي اقل شعلة و تحته الشياطه و يكون مغطي و يترك 10 دقائق تقريبا
http://mestekkaa.googlepages.com/2009-03-25_00004.jpg

شوفو حباته

http://mestekkaa.googlepages.com/2009-03-25_00005.jpg

و يقدم مع التونة و السلطة

http://mestekkaa.googlepages.com/2009-03-25_00008.jpg

مستكة_مستكة 02-05-2009 02:35 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dodi_dabdoobi (المشاركة 2142044)
اااااااااااااااااااااااااااااااااااااااه باعمل ريجييييييييييييييييييم :(

والله والله والله اكيد لزييييييييييز

انا لازم اطلع من هنا احسن قبل ما الشيطان يوسوس :23::23:

تسلم ايديكي على كل حاجة جميلة يا عسل:22: سواء كتبت او ما كتبت هنا او هناك ماهو انتي نفس المستكاية في كل المواضيع لكن اول ما ادخل اي موضوع طبخ باهرب من غير رد بس المرة دي قلت خلاص اتشجعي و اكتبي ردك و اختفي بعدها :11::11::11:

ههههههههههه

مشكورة حبيبتي علي مرورك العسل

و التضحية الكبيرة اوي اللي عملتيها انك تدخلي موضوعاتي :25:


الله يكون بعونك علي الرجيم


معاكي حق و الله

انا برضو بعمل رجيم

و بعاني جدا

سحب77 02-05-2009 04:17 PM

وصفات رااائعة جداً:22:


تسلم الأياااادي


وبإنتظار المزيد:)


تحياتي

ماء القمر 02-05-2009 05:04 PM

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته


ماشاء الله لاقوه الا بالله رووووعه حتى الان


الله يعطيك العافيه

لك فائق احترامى

اخميمية 03-05-2009 08:26 PM

الله عليك تسلم ايدك يااحلي مستكه السمك شكله يجنن انا من عشاق السمك والرز كمان شكله روعه وطريقته حلوي تسلمي يا قمررررررررررررررر

سحابة الصحراء 04-05-2009 12:06 AM

الاطباق روعة ماشاء الله اسعدك الله

مستكة_مستكة 04-05-2009 12:09 PM

دجاج في الفرن بالبرتقال

http://mestoka.googlepages.com/19-04...88chibrade.jpg

المكونات

دجاجة وزن 1100:1200 جرام

التتبيلة


بصلة كبيرة مفرية ناعم بالخلاط + ملح + فلفل اسود + ورق غار مفتت + برش برتقالة + عصير نصف برتقالة + زعتر فرش او مجفف+ قليل من الخل + عصير ليمون

مكونات الطبقة السفلية

بطاطس حلقات + بصل حلقات + فلفل رومي حلقات

الطريقة


تتبل الدجاج بهذه الخلطة و تترك ساعتين

http://mestoka.googlepages.com/17-04...5chiounion.jpg

http://mestoka.googlepages.com/17-04...6chiounion.jpg

http://mestoka.googlepages.com/17-04...7chiounion.jpg

http://mestoka.googlepages.com/17-04...8chiounion.jpg

http://mestoka.googlepages.com/17-04...9chiounion.jpg

http://mestoka.googlepages.com/17-04...1chiounion.jpg



نحضر صنية و نضع حلقات البطاطس و البصل و الفلفل البارد و ترش بالملح و الفلفل الاسود

و نرص عليها الدجاج المتبل


و نضع عليها قطرات من زيت الزيتون و رشة زعتر

http://mestoka.googlepages.com/19-04...83chibrade.jpg

و نصف في القاع نصف كوب ماء و تغطي بروق الالومنيوم و تدخل الفرن في الرف الاوسط لمدة ساعتين


ثم نفتح عليها و تتحمر تحت الجريل

http://mestoka.googlepages.com/19-04...84chibrade.jpg

http://mestoka.googlepages.com/19-04...86chibrade.jpg

http://mestoka.googlepages.com/19-04...90chibrade.jpg

http://mestoka.googlepages.com/19-04...91chibrade.jpg

http://mestoka.googlepages.com/19-04...97chibrade.jpg

البطاطس مثل الزبدة

http://mestoka.googlepages.com/19-04...87chibrade.jpg

http://mestoka.googlepages.com/19-04...94chibrade.jpg

و تقدم بالهنا و الشفا


يتبع .....

مستكة_مستكة 04-05-2009 12:46 PM


Lamb Cutlets/Rib Chops with Chili and Black Olives


http://mestoka.googlepages.com/19-04...07chibrade.jpg

طبقت هذه الوصفة ثانية و اضفت زيتون اسود و اخضر

http://www.66n.com/forums/showpost.p...17&postcount=1

تشوي شرائح اللحم المتبلة

http://mestoka.googlepages.com/19-04...03chibrade.jpg

http://mestoka.googlepages.com/19-04...99chibrade.jpg

http://mestoka.googlepages.com/19-04...04chibrade.jpg

و بعد ما تتحمر علي نار عالية 2 قطعة علي حدي حتي لا تنزل ية اللحم ترفع في طبق جانبي

http://mestoka.googlepages.com/19-04...02chibrade.jpg

بعد ما نحمر الكمية كلها


ترد مرة اخري الي الطاسة و يضاف لها ما تبقي من التتبيلة و يضاف لها الزيتون الاخضر و الاسود شرائح

http://mestoka.googlepages.com/19-04...05chibrade.jpg

و تترك 10 دقائق علي النار تستوي


و نطفي عليها و تغطي لمدة 10 دقائق اخري



و قدمت معها خضار سوتيه


سلقت الكوسه في قليل من الماء و مكعب مرقة خضار و نصف جزرة

http://mestoka.googlepages.com/19-04...00chibrade.jpg

و سلقت البطاطس في قليل من الماء مع مكعب مرقة خضار و نصف جزرة

http://mestoka.googlepages.com/19-04...01chibrade.jpg

و قدمت معهم باذنجان مخلل مسلوق و متبل بالخل و الثوم و الفلفل الحار و الملح

http://mestoka.googlepages.com/19-04...08chibrade.jpg


و يقدم الطبق

http://mestoka.googlepages.com/19-04...06chibrade.jpg

http://mestoka.googlepages.com/19-04...09chibrade.jpg

http://mestoka.googlepages.com/19-04...10chibrade.jpg

http://mestoka.googlepages.com/19-04...11chibrade.jpg



يتبع .....

مستكة_مستكة 04-05-2009 01:06 PM

رنجة و تونة و ملوحه و انشوجة و خلطة البصل اخضر

http://mestoka.googlepages.com/renga_DSC02079renga.jpg

المكونات

الرنجة


عدد 2 رنجة + 2 حبة ليمون + 2م/ك خل ابيض + زيت


التونة

علبة تونة + زيت + عصير ليمون + شطة + فلفل اسود

الملوحه

زيت + ليمون


انشوجة

خلطة البصل الاخضر

بصل اخضر + بصل ايطالي حلو + فلفل حار + فلفل بارد + خل + ليمون + زيت


الطريقة


الرنجة

http://mestoka.googlepages.com/19-04...12chibrade.jpg


نفتح سمكة الرنجة

http://mestoka.googlepages.com/19-04...13chibrade.jpg

و نزيل الجلد بحرص

http://mestoka.googlepages.com/19-04...14chibrade.jpg

من القسمين و نزيل الشوك قدر الامكان

و ترص في علبة بلاستيك و يعصر عليها الليمون لكل سمكة رنجة ليمونة واحدة و قليل من الخل

و تغطي و تترك طوال الليل


و اليوم التالي يضاف اليها الزيت حسب الرغبة


http://mestoka.googlepages.com/renga_DSC02073renga.jpg


التونة

نضع عليها كل المكونات


زيت + عصير ليمون + شطة + فلفل اسود


http://mestoka.googlepages.com/renga_DSC02069renga.jpg

هذه الانشوجة لا اضيف عليها شئ

http://mestoka.googlepages.com/renga_DSC02071renga.jpg

و هذه الملوحه

اضيف عليها عصير ليمون و زيت و انا اشترتها مخلية جاهزة

http://mestoka.googlepages.com/renga_DSC02075renga.jpg

و هذه الرنجة و الملوحه

http://mestoka.googlepages.com/renga_DSC02077renga.jpg



خلطة البصل الاخضر

بصل اخضر + بصل ايطالي حلو + فلفل حار + فلفل بارد + خل + ليمون + زيت

http://mestoka.googlepages.com/renga_DSC02072renga.jpg

و طبعا لم استطيع تصوير الشكل النهائي لان الرائحة لا تقوم .....



يتبع

indienne 04-05-2009 01:08 PM

ما شاء الله تبارك الله

متميزة كعادتك عزيزتي

تسلم الايادي وان شاء الله احاول اطبق بعض وصفاتك

مستكة_مستكة 04-05-2009 02:15 PM

صنية لحم ضاني

http://mestoka.googlepages.com/lhma_DSC02185lahma.jpg

المكونات


فخدة صاني قطع بالعظم +1 م/ك سكر + زيت +مستكة

ورق غار + حبهان + قرفة + خل + صويا صوص + ثوم


الطريقة

في طاسة تيفال نضع الزيت و السكر و المستكة

http://mestoka.googlepages.com/lhma_DSC02177lahma.jpg

نحمر اللحم علي مراحل حتي لا تنزل ميتها

و ترفع كل قطعة في طبق جانبي

http://mestoka.googlepages.com/lhma_DSC02180lahma.jpg
و بعد انتهاء التحمير نضع قليل من الزيت و الثوم المفري

يشوح و نضف الماء و الخل حوالي 2م/ك و الصويا صوص حوالي ربع كوب و البهارات الصحيحة و تترك لتغلي

http://mestoka.googlepages.com/lhma_DSC02184lahma.jpg

و نضيف اللحم مرة اخري حتي تمام النضج
و نضيف في النهاية الملح

http://mestoka.googlepages.com/lhma_DSC02189lahma.jpg



يتبع ....

مستكة_مستكة 04-05-2009 02:29 PM

ملوخية الخضراء


http://mestoka.googlepages.com/molo7...192molo7ya.jpg

المكونات


مرق لحم او دجاج + كيلو ملوخية + حبة طماطم صحيحة + مكعب مرقة دجاج


التقلية


كسبرة جافة مطحونة + ثوم + ملح + فلفل اسود +زيت و زبدة



الطريقة


نسلق اللحم و ناخذ الشوربة

http://mestoka.googlepages.com/molo7...170molo7ya.jpg

و تصفي من البصل و يهرس البصل في المرق

http://mestoka.googlepages.com/molo7...173molo7ya.jpg

نجهز حبة طماطم و نعمل فيها فتحات بالشوكة

http://mestoka.googlepages.com/molo7...174molo7ya.jpg


و توضع في المرق مع مكعب مرقة دجاج و تترك لتغلي و نضبط الملح

http://mestoka.googlepages.com/molo7...175molo7ya.jpg

و هذه التقلية مجهزة

http://mestoka.googlepages.com/molo7...181molo7ya.jpg


ناخذ منها ربع ملعقة و توضع علي المرق

http://mestoka.googlepages.com/molo7...182molo7ya.jpg

نفرم الملوخية بعودها الرفيع لانه بيعطي لزوجة للملوخية

http://mestoka.googlepages.com/molo7...183molo7ya.jpg

نضف عليها 2 كبشة مرق ساخن و تقلب جيدا

http://mestoka.googlepages.com/molo7...186molo7ya.jpg

نبدأ بتحمير التقلية

علي نار هادئة

http://mestoka.googlepages.com/molo7...187molo7ya.jpg

ثم نزيل حبة الطماطم قبل اضافة الملوخية

http://mestoka.googlepages.com/molo7...194molo7ya.jpg

ضيف الملوخية الي المرق مع التقليب

http://mestoka.googlepages.com/molo7...188molo7ya.jpg

اول ما تغلي نطفئ عليها

http://mestoka.googlepages.com/molo7...190molo7ya.jpg

و تكون التقلية بدات تتحمر

http://mestoka.googlepages.com/molo7...191molo7ya.jpg


و الف هنا و شفا عليكم

http://mestoka.googlepages.com/molo7...193molo7ya.jpg

يتبع ....

sunshine545 04-05-2009 02:46 PM

لازم تعملي كتاب لوصفاتك

ما شاء الله كل وصفة احلى من الثانية


يسلموا ايديكي على التعب والمجهود


الله يعطيكِ القوة والعافية

مستكة_مستكة 04-05-2009 02:46 PM

فراخ دبابيس مشوية مع ارز بسمتي بالخضار و سلطة خضراء

http://mestoka.googlepages.com/rice_DSC02090rice.jpg

المكونات

فراخ دبابيس

التتبيلة

ثوم مفري + ملح + فلفل اسود + زيت زيتون + برش ليمون + عصير ليمون + اورجانو + صلصة طماطم



الارز البسمتي مسلوق

الخضار

زيت + بصل جوانج + كوسة مبشورة + جوز مبشور + فلفل بارد مقطع صغير + ملح و فلفل اسود


سلطة خضراء


الطريقة

الارز

يسلق الارز بطريقتي المعتادة و هي

ينقع الارز لمدة 20 دقيقة مع 1 م/ص ملح

نجهز قدر به ماء مغلي و نضف له الارز مصفي و فص حبهان و ورق غار و 1 م/ك زيت و يترك ليسلق و يصفي و يشطف و يرد الي قدر فارغ علي نار هادئة حتي يستوي تماما


الخضار

نحضر طاسة نضفي الزيت يشوح علي نار عالية نضيف الكوسة ( تجفف بعد البشر بفوطة نظيفة ) و تشوح علي نار عالية حتي لا تنفقد السوائل

و نضيف الجزر المبشوة و الفلفل البارد و يشوح الخليط جيدا و نضف ملح و فلفل

و يكون جاهز


http://mestoka.googlepages.com/rice_DSC02091rice.jpg

http://mestoka.googlepages.com/rice_DSC02094rice.jpg

الدبابيس

التتبيلة

ثوم مفري + ملح + فلفل اسود + زيت زيتون + برش ليمون + عصير ليمون + اورجانو + صلصة طماطم

تخلط بها الدبابيس و تترك طوال الليل

و تشوي اليوم التالي

http://mestoka.googlepages.com/rice_DSC02092rice.jpg


http://mestoka.googlepages.com/rice_DSC02093rice.jpg

الطبق النهائي

http://mestoka.googlepages.com/rice_DSC02096rice.jpg

يتبع .....

مستكة_مستكة 04-05-2009 03:29 PM

اخر اطباقي


محشي الباذنجان الابيض ( المحمر:d )


http://mestoka.googlepages.com/mahsh...ashbazngan.jpg

المكونات

كيلو و نصف باذنجان ابيض

الخلطة

الصلصة : حبة بصل كبيرة + 6 حبة طماطم مبشورة + 2 مكعب مرجة دجاج + 2م/ك سكر + 2م/ك صلصة طماطم

الحشوة :كوب و نصف ارز مصري مغسول + 1 حزمة بقدونس مفري + 1حزمة شبت مفري + نعناع مجفف حوالي 2 م/ك + 1م/ك بهارت بهارات مشكلة + 1م/ك قرفة ناعمة + ملح و فلفل اسود كبيرة


الطريقة


الصلصة

في قدر نضع البصلة المفرية و عليها قليل من الزيت و تحمر حتي يصبح لونها ذهبي

http://mestoka.googlepages.com/mahsh...ashbazngan.jpg

يضاف اليها عصير الطماطم و 2 مكعب مرقة دجاج و 1 م/ك سكر و تترك تتسبك

http://mestoka.googlepages.com/mahsh...ashbazngan.jpg

http://mestoka.googlepages.com/mahsh...ashbazngan.jpg


بعد ما تتسبك نضيف عليها صلصة الطماطم و تترك لتغلي و نطفئ عليها

البخار كان شديد



http://mestoka.googlepages.com/mahsh...ashbazngan.jpg

نضع عليها التوابل

1حزمة بقدونس مفري + 1 حزمة شبت مفري + 2 م/ك نعناع مجفف حوالي + 1م/ك بهارت بهارات مشكلة + 1م/ك قرفة ناعمة + ملح و فلفل اسود


http://mestoka.googlepages.com/mahsh...ashbazngan.jpg

بالنسبة للباذنجان

في حالة حفظة


يغسل الباذنجان عند الشراء و يجفف جدا

و يقور و لا يشطف و يحفظ في الفريزر

في قدر حتي يكون واخد شكل افقي

و ياخذ بعد ذلك يحشي بالحشوة


هنا جهز الباذنجان و قورته

http://mestoka.googlepages.com/mahsh...ashbazngan.jpg

و يحشي بالحشوة و يترك مقدار عقلة اصبع و نصف فارغ بداخل الباذنجان


يرص في قدر

و نجهز الماء

في قدر صغير نضع ماء حوالي 1 كوب و معاه مكعب مرقة دجاج و يترك ليغلي و يصب علي المحشي

http://mestoka.googlepages.com/mahsh...ashbazngan.jpg

http://mestoka.googlepages.com/mahsh...ashbazngan.jpg

و يوضع علي سطحه طبق ليكمره ( انا اضع طبق صغير في قاع القدر استنالس حتي يرفع الباذنجان و لا يلامس قعر القدر )

http://mestoka.googlepages.com/mahsh...ashbazngan.jpg

ويغطي و يترك علي نار عالية لمدة 10 دقائق يغلي

و نطوي النار تماما و نضع الشياطة

و يترك للنضج تماما

http://mestoka.googlepages.com/mahsh...ashbazngan.jpg


اكلتي المفضلة هنا

اني اخذ الباذنجان بعد ما يبرد احمره في زيت


من اجمل الاكلات في حياتي
http://mestoka.googlepages.com/mahsh...ashbazngan.jpg

http://mestoka.googlepages.com/mahsh...ashbazngan.jpg


تمت الحمد الله


ان شاء الله الاطباق تحوز اعجابكم

دعواتكم حبيباتي

ماء القمر 04-05-2009 03:38 PM

:22:



ماشاء الله تبارك الرحمن


سلمت يداك


:14: عقبال ملف الحلويات

مستكة_مستكة 04-05-2009 03:58 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحب77 (المشاركة 2142112)
وصفات رااائعة جداً:22:


تسلم الأياااادي


وبإنتظار المزيد:)


تحياتي

مشكورة حبيبتي


شرفني مرورك يا قمر


اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ماء القمر (المشاركة 2142132)
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته


ماشاء الله لاقوه الا بالله رووووعه حتى الان


الله يعطيك العافيه

لك فائق احترامى

مشكورة حبيبتي

من بعض ما عندكم يا جميلة


بارك الله فيكي

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة اخميمية (المشاركة 2142930)
الله عليك تسلم ايدك يااحلي مستكه السمك شكله يجنن انا من عشاق السمك والرز كمان شكله روعه وطريقته حلوي تسلمي يا قمررررررررررررررر

تسلمي اي عسل

و ان شاء الله تستفيدي من الوصفات

دعواتك


اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة سحابة الصحراء (المشاركة 2143075)
الاطباق روعة ماشاء الله اسعدك الله

ربي يحفظك حبيبتي


مشكورة علي مرورك العطر


اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة indienne (المشاركة 2143414)
ما شاء الله تبارك الله

متميزة كعادتك عزيزتي

تسلم الايادي وان شاء الله احاول اطبق بعض وصفاتك


اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة sunshine545 (المشاركة 2143448)
لازم تعملي كتاب لوصفاتك

ما شاء الله كل وصفة احلى من الثانية


يسلموا ايديكي على التعب والمجهود


الله يعطيكِ القوة والعافية

مشكورة حبيبتي الغالية علي تشجيعك

و بفكر اعمل كتاب :25::25: بس اخاف الناس تدعي عليا من كتر ما هيتخنو



اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ماء القمر (المشاركة 2143473)
:22:



ماشاء الله تبارك الرحمن


سلمت يداك


:14: عقبال ملف الحلويات


مشكورة حبيبتي


و ان شاء الل اجمع وصفات للحلويات و اطرحها بملف منفصل


بارك الله فيكي

مستكة_مستكة 04-05-2009 04:03 PM

اعذروني اخواتي احيانا بعض الصور لا تظهر


و لكنها ستظهر قريبا

عاشقة الطفولة 04-05-2009 07:00 PM

ما شاء الله
اطباق متنوعة فعلا و شهية
تنوع الالوان فيها اعطاها شكل اروع
تسلم الايادي يا فنانتنا

مستكة_مستكة 06-05-2009 10:17 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة عاشقة الطفولة (المشاركة 2143604)
ما شاء الله
اطباق متنوعة فعلا و شهية
تنوع الالوان فيها اعطاها شكل اروع
تسلم الايايد يا فنانتنا

بارك الله فيكي غاليتي


شرفني مرورك العسل


ان شاء الله تستفيدي من الاطباق

و مشكورة علي كلامك العسل يا عسل

indienne 06-05-2009 02:42 PM

ما شاء الله تبارك الله

بارك الله فيك وفي جهودك وصفات رائعة ومميزة

ويثبت الموضوع لتعم الفائده

cutiepie 06-05-2009 09:34 PM

ما شاء الله تبارك الرحمن من جد مبدعة..و اطباق تفتح النفس ...

تسلم ايدك يا قمر ..واكيد تعبك مارح يضيع..رح تشوفي التطبيقات جاية بالطريق

مستكة_مستكة 07-05-2009 12:29 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة indienne (المشاركة 2144787)
ما شاء الله تبارك الله

بارك الله فيك وفي جهودك وصفات رائعة ومميزة

ويثبت الموضوع لتعم الفائده

مشكورة حبيبتي علي الثبيت و الشعار


بارك الله فيكم غاليتي

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة cutiepie (المشاركة 2145004)
ما شاء الله تبارك الرحمن من جد مبدعة..و اطباق تفتح النفس ...

تسلم ايدك يا قمر ..واكيد تعبك مارح يضيع..رح تشوفي التطبيقات جاية بالطريق

مشكورة حبيبتي علي مرورك العسل


و ان شاء الله تسفيدي من الوصفات و نشوف اطباقك قريبا

indienne 13-05-2009 11:39 PM

يحرر من التثبيت

وبانتظار جديدك المميز دائما

جلينار 14-05-2009 02:29 PM

وااااااااو ماشاء الله عليكي مستكه

تسلم ايديكي


الساعة الآن 11:08 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©