![]() |
مكرونة بالباشميل لعيون الأعضاء (صور)
بسم الله الرحمن الرحيم
بناء على طلب العضوة دنيا الوفا طريقه عمل مكرونة بي البشاميل ومن حسن حظها ماشاء الله :22: انو اليوم جانا ضيف وطلب منى اسوي صينة المكرونة صراحه تعبت في التصوير وتصغير الصور والتحميل جدااااا بس لعيونكم والله يهون التعب ويارب يكون موضوع مميز:25: يارب مايفصل لاب توبي فجاه لانو شاحنى خربان:24: قبل ماابدا الطبخ روقت راسي بي فنجان قهوة تركي http://img102.herosh.com/2009/12/15/639223443.jpg http://img103.herosh.com/2009/12/15/597256633.jpg المقادير مكرونة اسباكتى او اي نوع علبة ونص -جبنة موزاريلا الحشوة لحمه مفرومة-زعتر-صلصه-ملح ليمون قليل جدا-ملح صلصلة البشاميل زيت- دقيق- حليب-فلفل اسود-ملح الطريقه اول شي نسلق المكرونة http://img103.herosh.com/2009/12/15/547991824.jpg في قدر تانى نسوي اللحمه مع الصلصه والزعتر وملح الليمون او ليمونة صغير للاسف صورتها سريع وماكانت واضحه http://img103.herosh.com/2009/12/15/445484094.jpg بعد كده نبدا في تحضير صلصلة البشاميل دقيق + زيت http://img103.herosh.com/2009/12/15/467893272.jpg نخليهم يتماسكوا على النار http://img101.herosh.com/2009/12/15/960106573.jpg ثم نضيف الحليب بالتدريج اهم شي مايكلكع الحمدلله دايما اظبطها http://img102.herosh.com/2009/12/15/392730520.jpg بعد كده نضيف للصلصله ملح وفلفل اسود مع التحريك للغايه ماتتماسك http://img101.herosh.com/2009/12/15/71779377.jpg بعد ماتتماسك نبدا بي وضع المكونات في الصينيه الطبقه الاولى مكرونة http://img103.herosh.com/2009/12/15/435425787.jpg تانى طبقه اللحمه المفرومة http://img103.herosh.com/2009/12/15/34665209.jpg الطبقه 3 صلصله بشاميل قليل وبعدها طبقه مكرونة http://img103.herosh.com/2009/12/15/580326047.jpg الطبقه الاخيره صلصلة البشاميل وعليها جبنة موزاريلا http://img102.herosh.com/2009/12/15/718952578.jpg ندخلها الفرن من تحت اول وبعدين نحمرها شويه من فوق ولغايه ماتسيح الجبنة دا الشكل النهائي انا سويت صينيتين :25: http://img101.herosh.com/2009/12/15/614244951.jpg ودا صحن تبولة مقدم معها سويتوا عشان الدايت ادعولى انحف:23: لاتشوفنى ام جمانة بس:29: http://img103.herosh.com/2009/12/15/684710307.jpg انا اكلت قطعه صغيرة اعتبرتوا يوم فري وبعدها كاسة شاي اخضر اتمنى تعجبكم الطريقه يمى يم:17: |
تسلم الايادى
ست بيت شاطرة |
يسلموووو بنت مكه
انا جيعانه وشفت هالاطباق بطلع من قسم الطبخ جعت زياده على هالاطباق اللذيذه |
الصواني روعة وشكلها رهيب واكيد طعمها جنان والي مثلك يحاول يبتعد عن الطبخات الدسمه المغريه واول ما اشوف أم جمانه ابخبرها عنك وعن اكلك للقطعتين000000
|
اقتباس:
تسلمى ياعسل على مرورك خلاص باقي العريس بس:d اقتباس:
اقتباس:
شكل ومضمون والله خصوصا مع الفلف بعدين قطعه واحده مو قطعتين ونسيت اصور الحلى كمان تشيز كيك:25: تسلمى على مرورك |
تسلم ايديك يا بنوته
بس السباغيتي ما ينفع لصينية بشميل حبيبة قلبي :) حاولي مرة ثانية تستخدمي نوع معكرونه غير للبشاميل ست بيت شطوره ربي يرزقك بالزوج الصالح يااا رب |
اقتباس:
تسلمى على مرورك يابكورة |
واااااو تسلمييييين يااااحبيبة قلبي من جدد احرجتيييني والله يعطييك الف عافيه ويرزقكك بالي تتمنينه ياارب وان شاء الله بجربها وقولك على النتيجه مشكووووووره مره ثانيه على مجهودك |
تسلم الايااادي
|
حلوه طريقتك بنت مكه بس احنا نسويها بالمكرونه البينى penne ونسلقها 3ارباع سلق واللحم المفروم ما نحط عليه صلصه ابدا بيبقى بلونه الطبيعى
وبهاراتها ملح وفلفل ورشه جوزه الطيب على وش البشامل وبعدين بنخلط نص البشامل مع المكرونه كلها الاول ونحط نص المكرونه وبعدين اللحمه وبعدين مكرونه النص الباقى واخر شى باقى البشامل وبجبنه او بدون ونحطها فى فرن حامى من تحت ربع ساعه بس ولو الوش ماكان احمر نولع الشوايه 3 دقايق وبالهنا حبيبتى وممكن لو تحبى البشامل يطلع لونه بينك حطى فيه بعد ما يخلص معلقه صلصه تلوين بس دى طريقتنا احنا المصريين يارب تعجبك |
اقتباس:
اتمنى تطبيقها وتصوريها |
ماشاء الله لاقوة الا بالله
ست بيت ممتـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــازة يا بخت الي بياخدك تسلم الايادي يا عسل |
اقتباس:
اقتباس:
اول مره اسمع انو يتحط لون:24: انا سافرت مصر كتير واكلت عند مصريين بس كانت نفس شكل مكرونتى تسلمى على المعلومات وعلى مروررررك ياعسب جربي طريقتى اللحمه بس الصلصه والزعتر اطعم:22: |
ياسلاااااااااااااام روووووووووووووعة يابنت مكة تسلم يدك ياحلوة معلش لانك اكلتى مادامها قطعة صغيرة وبعد كده اعمليها دايت الطحين مع الحليب بدون سمن ونفس الطعم وشوفى زى ماقالتلك فتوشى احنا نخلط نصف المكرونة اللى اسفل مع نص الباشميل اما الصلصة فى ناس تستخدمها وناس لا يعنى عادى عيشى حياتك وتفننى الله يرزقك بالزوج الصالح يارب
يابكور الشايب عادى ياحلوة اى نوع يمشى الحال فيه انا اعرف ناس تسويها بالمكرونة الصغيرة تخيلى لكن صراحة انا اسويها بالمكرونة البينى (الاقلام )او بالاسباجتى زى بنت مكة |
اقتباس:
اقتباس:
المره الجايه اعملها دايت بدون زيت وبحليب بدون دسم بس ترا قطعه صغيرة مع تبوله وكبة:d http://img103.herosh.com/2009/12/15/526384459.jpg نسيت احمل الصورة اول تسلمى على مرورك الله يتمملك حملك يارب على خير:15: |
شكلها جدا رائع ومشهي ...
سلمت يداك حبيبتي .. |
ماشاء الله تبارك الله ما قصرتي يالغلا ..مكرونة تبيض الوجه بالعافية عليكم يااارب .. اشتهيتها بجد مع التبولة يمي يمي ,, |
تسلم إديكي زمان ما سويتها
الله يرزقك الزوج الصالح يارب |
ما شاء الله حبيبتي
ايه الشطارة دي اول مرة اشوف مكرونة باشميل الاسباجيتي تصدقي فكرة و الله و تغييير مية مية يا قمر |
الله يعطيك العافية خيتو.
|
ما شاء الله عليك
أنا ما يضبط معي البشاميل يصير جامد مرررررررة ؟؟؟ شو المشكلة برأيك ؟ مشكورة و الله يسعدك و يجزاك خير |
تسلم الايادي يارب
وصحتين والف عافيه وان شاء الله تنحفي والله يعينكم ريجيم بالشتا بحسو صعب وانا بكرا جاييني الدور |
تسلم ايدينك حبيبتي وماشاء الله ست بيت شاطرة ...
انا اسويها بالمكرونه البني مااحبها بالاسباكتي والحمه او الدجاج احط فيها بس ملح وفلفل اسود واكثر البصل واذا ابي احيانا احط معجون طماطم وطريقتي بعد مرة تشهي ... وياسلام لماتجيكي الباشميل سايحه ومع الجبن .... تجنن |
اقتباس:
عشوق جامد تقصدى بيها ثقيل ولا مكلكع لو ثقيل يكون محتاج حليب ولو مكلكع او فيه كتل يعنى يبقى طبعا ماسويتيه مظبوط لو عملتيه بالسمن زى بنت مكة يبقى بعد ماتشوحى الطحين بالسمن ارفعيه من على النار وضعى الحليب مع الخفق المستمر بالمضرب السلك اليدوى حتى مايكون فيه ولا كتله ورجعيه على النار مع استمرار الخفق وان شاء الله بيظبط معك وفى طريقة اسهل للى مابيظبط معهم وهى انك تذوبى الطحين فى الحليب ايضا بالمضرب اليدوى وممكن تضيفى له سمن او لا طبعا كله على البارد وبعدين تضعيه على النار مع التقليب حتى يجهز تماما |
يسلمو ايديكي بنت مكة
أهم شي الرواااااااااااااااااق بالقهوة أول شي :22: |
بنووووتة...شوهالبشاميل...بجنن...بموت عالاكلة(مش ملاحظين بموت عكل الاكل:29::29:)....اناممكن اعملها بدجاج بدل المفرومة..وآخر مرة عملتها رشيت زعتر اخضر من فوق مع الموزوريلا...شوفي كيف بتصير الريحة والطعمة...رووووعة:23::23:....
يسلمو ايديك يامعدلة:17::17: |
اقتباس:
اقتباس:
تسلمى على مرورك اقتباس:
تسلمى على مرورك |
اقتباس:
اقتباس:
|
اقتباس:
لو جامده قصدك يمكن الدقيق زايد ولو مكلكع لازم تستخدمى الخفاقه وتضيفي الحليب شويه شويه جربي تسلمى على مرورك وان شاء الله دى المرة تظبط معاكى اقتباس:
اقتباس:
جربي تضيفي صلصه وقليل ليمون وزعتر طعمها غير تسلمى على مرورك |
اقتباس:
من جد اهم شي القهووة <<<<ادمااااان:25: تسلمى على مرورك اقتباس:
انا لو عملتها بالدجاج اقطعو صغير واقطع فلفل رومى صغير واضيف ملح وفلفل وزعتر وصلصله وقليل موية وعلى النار دقايق كمان تطلع خطيرة جربي وصفتى تسلمى مرورك |
اقتباس:
شلون سوبتي الــ تركش كوفي ... قولي لي بالتقصيل الممل!!(غوزي مو قهوه!!:d) |
سلمت يداااااكِ يا عسل
وبالعاااااافية عليكم بإنتظار باقي أطباقكِ المتميزة تحياااااااتي |
اقتباس:
على العموم راح اقولك دى ركوة لفنجان واحد انا استخدم بن بارنيز (بالهيل او البندق يمى )بس يزود الوزن الافضل الساده اشترى البن واسوى وقت مااحتاج طبعا احط مويه في الركوة مقدار فنجان وسكر حسب رغبتك لغاية مايدوب وطبعا نار هاديه جدا وبعدين اضيف ملعقه ونص بن واذا ابغاها اثقل احط ملعقتين وتتقلب شويه وخليها على النار لغاية ماتبدا تبا تغلي اطفي النار عشان لا يروح الوجه على البوتجاز:22: وبالهنا والشفاء اهم شي الوجه انتبهى عليه جربي وقولليلى ايش صار:27: |
ماشفت شي
الا صورتين برغم معروفه وطريقه حلوه لكن احب استفيد من غيري مثلك ياقمر وفقك الله لكل خير |
بس ترا قطعه صغيرة مع تبوله وكبة:d
ههههههه اخبرها قطعة مكرونه وتبوله كلمالهم يزيدون:11: وبالعافيه عليك مره وحده ماتضر بالاسبوع ،، سلمت يمناك بنت مكه بس عندي سؤال صغيرون مم اذا المكرونه بالباشميل ماتستخدم فيها الاسباغيتي وشهو النوع اللي ينفع معها لأني سيم بنت مكه مااتعامل الا بالاسباغيتي :25:؟ |
اقتباس:
تسلمى على مرورك ياعسل حاولى تانى يمكن تفتح الصور معاكى:d اقتباس:
عادي استخدمى الا يعجبك كلها مكرونة تسلمى على مرورك |
الساعة الآن 01:14 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©