![]() |
الش...كش..و..كه.. الشكشوكه تطلع ايه؟!
CC9900الش...ك...شو...كه؟ ::15: :26:
الشكشوكه تطلع ايه! :11: :30: :29: المقادير: 1 كوب ارز 4 بيضات 1 بصله 2 طماطم مبشورة 2 فلفل اخضر ( اختيارى) 3 كوب ماء قليل من الملح قليل من الفلفل الاسمر الطريقه: يوضع الملح مع المائء فلى غلايه وتوضع على نار عاليه حتى الغليان , ثم يقع البصل الى قطع صغيره وضاف اليه السمن ويقلب على نار عاليه حتى الاصفرار , ثم يقطع الفلفل الاخضر ويضاف مع الطماطم اللى البصل ويضاف اليه القليل من الفلفل الاسمر ويقلب , يغسل الارز بالماء ثم يضاف الى الخليط السابق ويقلب لمدة خمس دقائق ثم يضاف اليه الماء المغلى , ينقل الخليط على نار هادئه عندما يبدا ماء الارز بالغليان , يتابع الارز حتى يبدا بالنضج , تكسر كل بيهضه فى طبق على حدى وتضاف واحدة واحدة الى سطح الارز حتى يتماسك صفار كل بيضه يرفع من النار ويقدم ساخنا مع سلطه خضراء . وبالهناء والشفاء.... جربو وقلولى . اه اه ولا تنسوا الدعاء لى .:22: . |
الف شكر
الله يعطيك العافية وجزاك الله خيرا |
شكرا حبيبتي شكلها لذيذه
راح اجربها |
:22: مشكورة حبيبتى بس انا عندى طريقة تانية للشكشوكة عالطريقة المصرية
1-تجيبى حبة بصل واحدة مبشورة وتحمريها فى معلقة سمن اوزيت بس تصفر مع 2 فص توم 2-تضيفى صلصة طماطم وتسيبيها تتسبك شوية اوتضيفى 2معلقة صلصة جاهزة 3-تضيفى 2كوب ماء واتركيها حتى تغلى وضيفى الملح والفلفل الاسود والكمون 4-تاتى بالعدداللى تحتاجية من البيض على حسب عددالاسرة وتكسرى فى الصلصة اللى بتغلى بيضة بيضة واتركيها 5دقائق واغرفيها وزينيها بالبقدونس 5-اعملى بجانبها طبق ارز بالشعرية وبالهنا والشفا |
تسلمي
بس الشك شو كه فيها ر ز |
أنا الشكشوكة اللي أعملها صعبة وااايد...
أحط الطمامطم على النار حتى يجف ماؤه.. وأضيف زيت وأكسر البيض ورشة ملح ورشة بزار.. وأخلطه... هههههههههههههههههههه وبالهناء والشفاء... |
احنا بفلسطين قريبة من مصر بس احنا نضع لحمة فرمة فيها يعني بنقلي البصلة الناعة و الثوم و الفلفل ثم اللحمة الفرمة ثم البندورة المقشرة المفرومة ونتركهم على النار حتى يسبكوا مثل بحرينية ولكن و بعدين نضع المقادير في صينية وثم كل بيضة على حدى و التوابل ثم ندخلها الى الفرن حتى يستوي البيض بس احنا بناكلها غماس (مع خبز) مش مع رز و سبحان الله كل واحده فينا طريقتها شكل
بس مشكورة على الطريقة فكرت مرة ان اضعها في المنتدى بس خفت ما حدا يعرفها لانه اسمها غريب تسلمي جبيبتي مشكورة |
سبحان الله
الش ك شو كة حقتكم غريبة يحط معها رز!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
شكرا على كل الردود استفدت كثيرا منها لانى ماكنت نتخيله ان لها اكثر من طريقه وان شاء الله هاجرب كل الطرق الخرى وابلغكم النتيجه وجزاكم الله جميعا كل خير.:17: :25:
|
:eek: :eek: :eek:
شكشوكه بالرز :27: :27: اول مره اعرف ان فيها رز احنا نسويها :25: بيض وبصل وطماطم وبهارات واللهم صلي وسلم على سيدنا محمد:17: :17: |
اقتباس:
نفس التعليق وعلى العموم تيسلمي على الطريقة الغريبة العجيبة للشكشوكة بالنسبة لنا .. |
احنا فعلا فى مصربنعملها بدون رز فى ناسش بتاكلها برز وناس بالعيش على حسب بس حقيقى انا اكلت الشكشوكة السعودى بالرز بجد لذيذة جدا وانا دايما باعملها جربوها:22:
|
شكشووووكة بالرز !!!!
عادات مين هيدا ؟؟؟؟ شكشووووكتنا ياروان من غيـــر رز !!! ولا لحمــة !!! *** آخــر تطورات الزمــن كسبنا معلومــة زيادة ميرسي كتير بس ما اتخيــل اني اسويهـــا !! *** |
:22: عبيرحبيبتى انا بقول ان فى مصربتتعمل بدون لحمة طبعا بس فى نا بتاكل جانبها رز والاغلبية بالعيش لكن اللى بتتعمل مع الرز دى اكلة سعودية انا اكلتها فى السعودية ولذيذة
|
هلا عيوني روان
منشان هيك انا مستغربة !!!! لاني من السعودية :d :d |
حقيقى مش عارفة انا اكلتها من واحدة سعودية وكمان الشيف اسامة عملها مع ست سعودية فى يوم اللة اعلم عالعموم مافى مشكلة يمكن اماكن اماكن ولا يهمك ومشكورة عالتوضيح:)
|
اول مره اسمع ان الشكشوكه فيها رز؟
بعض الدول يسموها جظ مظ ؟ و هي عباره عن عجة البيض بالطماطم والبهارات فقط بس يمكن تشابه اسماء؟؟؟؟ |
مشكووورة اختي
|
لا تختلفو كل بلد وإلها طريقتها .... :11: :يعني عندنا إحنا بليبيا ودول شمال أفريقيا تونس الجزائر المغرب أعتقد أن هذه هي الدول بتعملها بدون لحمة ورز مجرد طماطم صلصة وبصلة وثوم وبهارات عادية وبعدين بعد ما تستوي الصلصة بنحط عليها البيض وبيكون عيون وبتخلي ليستوي وبتحطي مع قرن فلفل حار وخبر ويا سلام .. :17: . جوعتوني.:23 |
اقتباس:
مثلكم تماماً..بس البيض ينخلط مع المكونات اما رز ولحمه مفرومه واضافة مويه هذي غريبه مشكوره على الاضافات الحلوه اختي.. |
تسلم الايادي وجزاك الله خير الجزاء
|
نفس الطريقة فى مصر البيض العيون فى الصلصة ،لكن احيانا بيختلف من مكان لمكان
|
بالنسبة لي الشكشوكة هي
نحمر البصلة ونضيق البندورة المقشرة وحسب الطلب نضيف فلفل رومي او فلفل حار ، وفي الاخر لما يستوي الكل نضيف البيضع ونحركه ونضيف الملح والفلف الاسود ،وتغمص بالخبز البلدي ، ماعمري سمعت انها يوضع فيها ارز وصحة وعافية |
الشكوكه
اولا عايزة اقولكوا ان انا وانا بكتب الموضوع لم اتخيل ابدا اكل هذةه الردود جننتونى :23:
لكن بجد بجد بجدددددددد انا متشكرة:17: عندى مفاجاه انا من مصر طب وايه يعنى؟!:30: اصلى كنت متعوده اعمل الشكشوكه من غير ارز بعنى صلصة طماطم وعليها ملح وفلفل اسمر وبيعدين اقلب البيض عليها واسويها على النار ولكن قريت مرة عن الشكشوكه بالارز وجربتها وطلعت ممممممممممممم :17: لذيذة قوى قولت اقولكوا عليها والطيبات لله:) :27: انا امزح ياجماعه انا تحت امركوا جزانا الله واياكم خيرا والسلام ختام:18: :14: |
انا نفس الحكاية احنا دايما بنعملها بدون رز لكن هنا بالسعودية اكلتها برز بصراحة انا مش عارفة طيب اللى برز دى كدة تبقى من عادة اى البلاد كل الناس تبرأت منها وانكروها:)
|
الشكشوكه
بصراحه انا مش عارفه هى عادة اي بلد الظاهر والله اعلم انها مجهولة النسب:23: :27: :27: :27: :23:
|
أول مره أسمع بهالأكله!!
شكشوكه؟؟؟؟ صحتين :d |
الساعة الآن 02:18 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©