منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   الش...كش..و..كه.. الشكشوكه تطلع ايه؟! (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=85296)

littelangel_11 28-04-2006 08:36 AM

الش...كش..و..كه.. الشكشوكه تطلع ايه؟!
 
CC9900الش...ك...شو...كه؟ ::15: :26:

الشكشوكه تطلع ايه! :11: :30:

:29:

المقادير:


1 كوب ارز
4 بيضات
1 بصله
2 طماطم مبشورة
2 فلفل اخضر ( اختيارى)
3 كوب ماء
قليل من الملح
قليل من الفلفل الاسمر


الطريقه:
يوضع الملح مع المائء فلى غلايه وتوضع على نار عاليه حتى الغليان ,

ثم يقع البصل الى قطع صغيره وضاف اليه السمن ويقلب على نار عاليه حتى الاصفرار ,

ثم يقطع الفلفل الاخضر ويضاف مع الطماطم اللى البصل ويضاف اليه القليل من الفلفل الاسمر
ويقلب ,
يغسل الارز بالماء ثم يضاف الى الخليط السابق ويقلب لمدة خمس دقائق ثم يضاف اليه الماء المغلى ,

ينقل الخليط على نار هادئه عندما يبدا ماء الارز بالغليان ,

يتابع الارز حتى يبدا بالنضج ,

تكسر كل بيهضه فى طبق على حدى وتضاف واحدة واحدة الى سطح الارز حتى يتماسك صفار كل بيضه يرفع من النار

ويقدم ساخنا مع سلطه خضراء .

وبالهناء والشفاء.... جربو وقلولى .

اه اه ولا تنسوا الدعاء لى .:22: .

rima 28-04-2006 03:32 PM

الف شكر

الله يعطيك العافية

وجزاك الله خيرا

bret233 28-04-2006 10:00 PM

شكرا حبيبتي شكلها لذيذه
راح اجربها

روان على 28-04-2006 10:23 PM

:22: مشكورة حبيبتى بس انا عندى طريقة تانية للشكشوكة عالطريقة المصرية
1-تجيبى حبة بصل واحدة مبشورة وتحمريها فى معلقة سمن اوزيت بس تصفر مع 2 فص توم
2-تضيفى صلصة طماطم وتسيبيها تتسبك شوية اوتضيفى 2معلقة صلصة جاهزة
3-تضيفى 2كوب ماء واتركيها حتى تغلى وضيفى الملح والفلفل الاسود والكمون
4-تاتى بالعدداللى تحتاجية من البيض على حسب عددالاسرة وتكسرى فى الصلصة اللى بتغلى بيضة بيضة واتركيها 5دقائق واغرفيها وزينيها بالبقدونس
5-اعملى بجانبها طبق ارز بالشعرية وبالهنا والشفا

فيافي نجد 28-04-2006 10:37 PM

تسلمي


بس الشك



شو




كه




فيها






ر







ز

مــريم 28-04-2006 10:39 PM

أنا الشكشوكة اللي أعملها صعبة وااايد...
أحط الطمامطم على النار حتى يجف ماؤه..
وأضيف زيت
وأكسر البيض
ورشة ملح ورشة بزار..
وأخلطه...
هههههههههههههههههههه



وبالهناء والشفاء...

sunshine545 28-04-2006 11:40 PM

احنا بفلسطين قريبة من مصر بس احنا نضع لحمة فرمة فيها يعني بنقلي البصلة الناعة و الثوم و الفلفل ثم اللحمة الفرمة ثم البندورة المقشرة المفرومة ونتركهم على النار حتى يسبكوا مثل بحرينية ولكن و بعدين نضع المقادير في صينية وثم كل بيضة على حدى و التوابل ثم ندخلها الى الفرن حتى يستوي البيض بس احنا بناكلها غماس (مع خبز) مش مع رز و سبحان الله كل واحده فينا طريقتها شكل
بس مشكورة على الطريقة فكرت مرة ان اضعها في المنتدى بس خفت ما حدا يعرفها لانه اسمها غريب تسلمي جبيبتي مشكورة

عقوداللؤلؤ 29-04-2006 01:51 AM

سبحان الله

الش







ك






شو






كة



حقتكم غريبة يحط معها رز!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

littelangel_11 29-04-2006 08:01 AM

شكرا على كل الردود استفدت كثيرا منها لانى ماكنت نتخيله ان لها اكثر من طريقه وان شاء الله هاجرب كل الطرق الخرى وابلغكم النتيجه وجزاكم الله جميعا كل خير.:17: :25:

smsh 29-04-2006 08:04 AM

:eek: :eek: :eek:

شكشوكه بالرز

:27: :27:

اول مره اعرف ان فيها رز

احنا نسويها :25:

بيض وبصل وطماطم وبهارات

واللهم صلي وسلم على سيدنا محمد:17: :17:

بنت طيبة الطيبه 29-04-2006 08:28 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة smsh
:eek: :eek: :eek:

شكشوكه بالرز

:27: :27:

اول مره اعرف ان فيها رز

احنا نسويها :25:

بيض وبصل وطماطم وبهارات

واللهم صلي وسلم على سيدنا محمد:17: :17:

:22: :22: :22:

نفس التعليق
وعلى العموم تيسلمي على الطريقة الغريبة العجيبة للشكشوكة بالنسبة لنا ..

روان على 29-04-2006 11:11 PM

احنا فعلا فى مصربنعملها بدون رز فى ناسش بتاكلها برز وناس بالعيش على حسب بس حقيقى انا اكلت الشكشوكة السعودى بالرز بجد لذيذة جدا وانا دايما باعملها جربوها:22:

عبير الأحلام 29-04-2006 11:19 PM

شكشووووكة بالرز !!!!

عادات مين هيدا ؟؟؟؟

شكشووووكتنا ياروان من غيـــر رز !!!

ولا لحمــة !!!

***

آخــر تطورات الزمــن

كسبنا معلومــة زيادة

ميرسي كتير

بس ما اتخيــل اني

اسويهـــا !!

***

روان على 30-04-2006 12:58 AM

:22: عبيرحبيبتى انا بقول ان فى مصربتتعمل بدون لحمة طبعا بس فى نا بتاكل جانبها رز والاغلبية بالعيش لكن اللى بتتعمل مع الرز دى اكلة سعودية انا اكلتها فى السعودية ولذيذة

عبير الأحلام 30-04-2006 01:41 AM

هلا عيوني روان

منشان هيك انا مستغربة !!!!

لاني من السعودية :d :d

روان على 30-04-2006 01:48 AM

حقيقى مش عارفة انا اكلتها من واحدة سعودية وكمان الشيف اسامة عملها مع ست سعودية فى يوم اللة اعلم عالعموم مافى مشكلة يمكن اماكن اماكن ولا يهمك ومشكورة عالتوضيح:)

dodi_dabdoobi 02-05-2006 03:40 AM

اول مره اسمع ان الشكشوكه فيها رز؟

بعض الدول يسموها جظ مظ ؟

و هي عباره عن عجة البيض بالطماطم والبهارات فقط

بس يمكن تشابه اسماء؟؟؟؟

ناديتك هلا 02-05-2006 02:51 PM

مشكووورة اختي

نجلاء العينين 03-05-2006 01:56 PM

لا تختلفو كل بلد وإلها طريقتها .... :11:
يعني عندنا إحنا بليبيا ودول شمال أفريقيا تونس الجزائر المغرب أعتقد أن هذه هي الدول بتعملها بدون لحمة ورز مجرد طماطم صلصة وبصلة وثوم وبهارات عادية وبعدين بعد ما تستوي الصلصة بنحط عليها البيض وبيكون عيون وبتخلي ليستوي وبتحطي مع قرن فلفل حار وخبر ويا سلام .. :17: . جوعتوني.:23
:

واحة الاحزان 03-05-2006 02:08 PM

اقتباس:

لا تختلفو كل بلد وإلها طريقتها ....
يعني عندنا إحنا بليبيا ودول شمال أفريقيا تونس الجزائر المغرب أعتقد أن هذه هي الدول بتعملها بدون لحمة ورز مجرد طماطم صلصة وبصلة وثوم وبهارات عادية وبعدين بعد ما تستوي الصلصة بنحط عليها البيض وبيكون عيون وبتخلي ليستوي وبتحطي مع قرن فلفل حار وخبر ويا سلام .. . جوعتوني.:23
هذي طريقتنا المعروفه بالسعوديه..
مثلكم تماماً..بس البيض ينخلط مع المكونات
اما رز ولحمه مفرومه واضافة مويه هذي غريبه
مشكوره على الاضافات الحلوه اختي..

Fajer202 03-05-2006 02:38 PM

تسلم الايادي وجزاك الله خير الجزاء

روان على 03-05-2006 02:56 PM

نفس الطريقة فى مصر البيض العيون فى الصلصة ،لكن احيانا بيختلف من مكان لمكان

روعة رأفت 03-05-2006 02:59 PM

بالنسبة لي الشكشوكة هي
نحمر البصلة ونضيق البندورة المقشرة وحسب الطلب نضيف فلفل رومي او فلفل حار ، وفي الاخر لما يستوي الكل نضيف البيضع ونحركه ونضيف الملح والفلف الاسود ،وتغمص بالخبز البلدي ، ماعمري سمعت انها يوضع فيها ارز
وصحة وعافية

littelangel_11 03-05-2006 04:37 PM

الشكوكه
 
اولا عايزة اقولكوا ان انا وانا بكتب الموضوع لم اتخيل ابدا اكل هذةه الردود جننتونى :23:


لكن بجد بجد بجدددددددد انا متشكرة:17:


عندى مفاجاه انا من مصر طب وايه يعنى؟!:30:


اصلى كنت متعوده اعمل الشكشوكه من غير ارز بعنى صلصة طماطم وعليها ملح وفلفل اسمر وبيعدين اقلب البيض


عليها واسويها على النار ولكن قريت مرة عن الشكشوكه بالارز وجربتها وطلعت ممممممممممممم :17: لذيذة


قوى قولت اقولكوا عليها والطيبات لله:) :27:


انا امزح ياجماعه انا تحت امركوا جزانا الله واياكم خيرا والسلام ختام:18: :14:

روان على 04-05-2006 04:17 AM

انا نفس الحكاية احنا دايما بنعملها بدون رز لكن هنا بالسعودية اكلتها برز بصراحة انا مش عارفة طيب اللى برز دى كدة تبقى من عادة اى البلاد كل الناس تبرأت منها وانكروها:)

littelangel_11 04-05-2006 01:03 PM

الشكشوكه
 
بصراحه انا مش عارفه هى عادة اي بلد الظاهر والله اعلم انها مجهولة النسب:23: :27: :27: :27: :23:

dand00n 04-05-2006 01:41 PM

أول مره أسمع بهالأكله!!

شكشوكه؟؟؟؟

صحتين :d


الساعة الآن 02:18 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©