![]() |
أطباق متنوعه من مطبخي(صور) ..... مستكة_مستكة
http://smiles.al-wed.com/smiles/60/2003.gif
http://img32.picoodle.com/img/img32/...5m_067c8cb.gif البيتزا السريعة المقادير 1 باكيت عجينة بيتزا جاهزة 3/4 سواء+ زيت ذرة+ كاتشب + طماطم مكعبات + فلفل اخضر بارد حلقات + زيتون اسود حلقات + جبنة رومي + اورجانو الطريقة 1- نحضر صنيه و نرص قطع البيتزا 2- تدهن بالفرشة بالزيت 3- تدهن بالفرشة بالكاتشب 4- نرص عليها الطماطم و الفلفل البارد و الزيتون الاسود و الجبنة الرومي و رشة ارويجانو 5- تدخل فرن ساخن لمدة 15ق http://www.66n.com/pics/hosted/m1yuz...4ikixx30ee.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/lb7tb...8212d91egr.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/weq4w...9v9xej6gps.jpg **** صنيه الفريك و الارز باللحم المقادير مقادير الفريك 400 جرام فريك منقي + 1 ك ارز مصري + بصلة مفرية + زيت ذرة + مكعب مرقة دجاج + ملح و فلفل اسود + 2 م/ك صلصة طماطم مقادير اللحم شرائح من اللحم انا استعملت شرائح من عرق التربيانكو + زيت و زبدة + مستكة + فلفل اسود + ماء+ 1/4 صويا صوص + حبة هيل + ورق غار الطريقة الفريك 1- ينقي الفريك جيدا و يغسل و ينقع في ماء دافئ http://www.66n.com/pics/hosted/v53c3...f7ef2qus1f.jpg 2-نقطع البصلة و نحمرها في الزيت حتي الزبول http://www.66n.com/pics/hosted/mrp39...k54u753knf.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/gwu2a...11p6c6vvxh.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/uvbum...3w3v5j0aet.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/dz342...1svp6v1t3j.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/qqx27...rzmuwi1mvg.jpg 3- يصفي الفريك http://www.66n.com/pics/hosted/4mvbm...ziqj6qm6iv.jpg 4- يوضع علي البصلة و يشوح لمدة 5 دقائق http://www.66n.com/pics/hosted/udqtt...9nxsma7w5q.jpg 5- يغسل الارز و يصفي http://www.66n.com/pics/hosted/o0xa6...4ywifh9van.jpg 6- يضاف الي الفريك و يشوح معه http://www.66n.com/pics/hosted/orx89...cpz4hnxg8r.jpg 7- يضاف الماء مكعب المرقة و الصلصة و الملح و الفلفل الاسود http://www.66n.com/pics/hosted/i3x3r...hidw5gx01l.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/a8ulc...1migta4nw4.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/4cxez...kfso845qwd.jpg 8- و يغطي القدر ويترك ليغلي ثم نوطي عليه النار مثل اعداد الارز http://www.66n.com/pics/hosted/tun6k...mgwiv34uu3.jpg المطلوب ان يكون 3/4 نضج بالنسبة للحم 1- نحضر صنيه علي النار يضاف لها الزيت و الزبدة و المستكه http://www.66n.com/pics/hosted/2cnbt...xag340u6hl.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/6j8xx...i6v52k6iu1.jpg 2- نضع 2 شريحة لحم و تحمر علي نار عالية http://www.66n.com/pics/hosted/y4x14...cvchv1i2t7.jpg 3- و تحمر من الناحيتين http://www.66n.com/pics/hosted/nckg9...zd7b75wdx0.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/3blsv...lkhjripvzh.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/us5yc...snwfbgvbwf.jpg 4- ترفع القطعتين في طبق جانبي و نضع 2 قطعة اخري من اللحم http://www.66n.com/pics/hosted/frw4x...69vkj31sol.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/54zcp...xsnkhprtel.jpg 5-هنا انتهينا من تحمير اللحم http://www.66n.com/pics/hosted/vcvkn...x92rqnblsc.jpg 6- في نفس صنيه التحمير نضع ماء و الصويا صوص و ورق الغار و الحبهان و الفلفل الاسود و يترك الخليط حتي يغلي http://www.66n.com/pics/hosted/7v6q6...wq6v2x889j.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/sgin2...x9kl3btswb.jpg 7- نرد قطع اللحم الي الصنيه http://www.66n.com/pics/hosted/fpiaq...5jeq9vxxe3.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/8naoe...vtzltwd63r.jpg 8- و تغطي الصنيه http://www.66n.com/pics/hosted/zoe5c...yfkbjws21y.jpg 9- و اذا احتاجت ماء نزيد عليها http://www.66n.com/pics/hosted/11f4s...i8pfd4v18l.jpg 10- و تترك حتي النضج التطبيق للاسف لم اصور التطبيق النهائي لان امي ( حفظها الله هي اللي كملت الطبخة ) لان هذا اعدادي المسائي للطبق و في اليوم التالي رصيت الفريك في صنيه و عليه القليل من الماء و رصت عليه من اعلي قطع اللحم و دخل الفرن لمدة نصف ساعة و كان طعمه رائع يتبع ...... |
http://smiles.al-wed.com/smiles/60/2003.gif
سلطة الطحينة المقادير طحينة + خل + كمون + ملح + فلفل اسود+ شطة ( اختياري )+ علبة زبادي http://www.66n.com/pics/hosted/kqxge...2a7orirg42.jpg الطريقة 1- توضع الطحينة في طبق حوالي 2 م /ك 2- يوضع عليها القليل من الخل و الكمون و تدعك حتي تماسك http://www.66n.com/pics/hosted/n898x...ww26jnlkny.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/5i20l...htv8y8tiq4.jpg 3- يوضع عليها الزبادي و الملح و الفلفل الاسود و الشطة و تكون جاهزة http://www.66n.com/pics/hosted/sd7gw...07od9h937q.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/8ovqu...uoon95deoa.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/im4wb...brfnn7hr66.jpg يتبع ... |
http://smiles.al-wed.com/smiles/60/2003.gif
الشيش طاوووق و الارز البستمي للاسف صور الاعداد غير موجوده ........ بكررها و اضيف الصور للموضوع الشيش طاوووق المقادير 4 وراك مخلية و مقطعة مطعبات + بصلة مفرية + بصلة اخضر مفري + فص ثوم + ملح و فلفل اسود + رشة حبهان مطحون + لبن رايب + عصير ليمون الطريقة 1- نفرم البصل و البصل الاخضر و الثوم و الملح و الفلفل و الحبهان 2- يضاف عليهم عصير الليمون 3- و نصيف عليهم قطع الدجاج 4- تترك في التتبيلة لمدة ساعتين علي الاقل 5- و بعد الساعتين نضيف عليهم 1 كوب لبن رايب و تترك في الثلاجة لثاني يوم 6- توضع في اسياخ خشبية و بينهم الفلفل البارد 7- و توضع علي شبك و تحتها صنيه بها ماء و تدخل الفرن 8- اخذت حوالي ساعة كاملة 9- امي ( حفظها الله ) وضعت بجانبها كبدة و قالت نشويها بالمرة ( اضاف عليها ملح و فلفل اسود و ليمون و ادخلتها في الاسياخ 10- نفتح الجريل حتي تتحمر من اعلي http://www.66n.com/pics/hosted/xlthv...sfnyut1b3n.jpg *** الارز البسمتي المقادير 2ك ارز بسمتي منقوع لمدة 20ق + بصلة صغيرة مفرية + عود قرفة + ورق غار+ حبات قرنفل + حبهان صحيح + حبه لومي+ 2 م/ص كركم + 2 مكعب مرقة ماجي للارز الابيض الطريقة 1- تحمر البصلة في الزيت 2- يضاف لها القرفة عود + القرنفل حب+ الحبهان حب + ورق الغار + حبة لومي و يشوحو 3- يضاف الكركم و يقلب حتي تظهر رائحته 4- يضاف الارز المنقوع و المصفي و يشوح 5- تضاف الماء و 2 مكعب مرقة الارز الابيض ( انا بفتتها ) 6- يترك ليغلي 7- نوطي عليه النار و نضعه علي الشياطة و هذه صورته بالعلبة اخذها علي منزلي من منز امي ( حفظها الله ) http://www.66n.com/pics/hosted/3c5jw...awi2llo60w.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/w1wlx...fgej4phw9j.jpg |
http://smiles.al-wed.com/smiles/60/2003.gif
محشي الكرنب المقادير 1 كرنبه متوسطة + ماء للسلق + ملح + رشة كمون الحشوة 1 بصلة متوسطة مفرية + 4 حبات طماطم مبشورة + مكعب مرقة دجاج + رشة سكر + 2 ملعقة صلصة طماطم+ ملح + فلفل اسود + 1م/ص بهارات مشكلة + 1 م/ص قرفة مطحونة + 1 م/ص نعناع مجفف + رشة حبهان مطحون + 4 ك ارز مصري + حزمة بقدونس اخضر مفري + حزمة شبت اخضر مفري للتسوية واحد و نصف كوب ماء + مكعب مرقة دجاج الطريقة 1- تقطع الكرنبه بحرص 2- تسلق في ماء مغلي به القليل من الملح و الكمون 4- تقطع شرائح و ترص لحين تجهيز الحشوة http://www.66n.com/pics/hosted/tw5r0...23cxxcpsz0.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/wlhk0...myv7xoerl1.jpg و هذا شكل اتجاه النسيج عند التقطيع http://www.66n.com/pics/hosted/n89yc...55orpz02o3.jpg الحشوة 1- نقطع البصلة http://www.66n.com/pics/hosted/61d1s...xxd47hc58o.jpg 2- تحمر بالزيت http://www.66n.com/pics/hosted/3rlep...ipv85td6v6.jpg 3- يضاف عليها الطماطم المبشورة و مكعب مرقة الدجاج و السكر http://www.66n.com/pics/hosted/7hm2c...rvdfuglozy.jpg 4- تترك علي النار حتي تتسبك 5- يوضع عليها 2 م صلصة طماطم و اول ما تغلي نطفيء عليها http://www.66n.com/pics/hosted/xbgy5...cifsfuhs5k.jpg 6-يضاف عليها البهارات ( قرفة + بهارات مشكلة + نعناع جاف + رشة حبهان مصحون + ملح و فلفل اسود كتيييييررر احنا بنحبه كتير و بنطحنه طازج ) http://www.66n.com/pics/hosted/toogx...ft95hyoqnn.jpg 7- يضاف الارز المغسول علي التسبيكة و يقلب http://www.66n.com/pics/hosted/2ns39...40z7i0uc82.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/pcw7o...xvkn8yinud.jpg 8- يضاف البقدونس و الشبت المفريين http://www.66n.com/pics/hosted/xw8ho...rbgy54q7bt.jpg 9- كده الحشوة جاهزة و نبدأ بحشو الكرنب http://www.66n.com/pics/hosted/ev7xe...hvd7fytqld.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/n1imq...scnd8m47fx.jpg 10- نضع ورقة كاملة من الكرنبه في قاع القدر قبل رص محشي الكرنب http://www.66n.com/pics/hosted/658d4...yrame653cf.jpg 11- في حالة لو كمية الكرنب كبيرة نجهز قدر اخر مغطي بالنايلون و نرص فيه محشي الكرنب و يغطي و يوضع بالفريز و ثاني يوم اول ما يجمد يرفع من القدر و يلف بالبلاستيك و يحفظ هكذا بيكون اخذ شكل القدر و عند الحاجة لطهيه يخرج من الفريز و يفك النايلون و يوضع في نفس القدر و يطهي بس نقلل مقدار ماء الطهي http://www.66n.com/pics/hosted/th13e...u7r7lkmt66.jpg 12- نحش الكرنب و نرصه بالقدر http://www.66n.com/pics/hosted/lqxp3...qzr21laqxm.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/vdspf...p3sa4aqnkr.jpg 13- و يغطي السطح بشرائح من الكرنب http://www.66n.com/pics/hosted/b0kb1...8gdtwtjlbk.jpg و هذا القدر اللي هتوضع في الفريزر http://www.66n.com/pics/hosted/qq923...2qk1dlsyy9.jpg التسوية ......... غير مصورة ( لاني امي حفظها الله هي اللي سوته ) 1- نغلي واحد و نصف كوب ماء و نضع عليه مكعب مرقة دجاج و اول ما يغلي يصب علي المحشي 2- و نغلي المحشي لمدة 15 ق ثم نوطي عليه و نضع الشياطة 3- حتي النضج انتظروا صورة الطبق النهائي |
صورة الطبق النهائي
http://www.66n.com/pics/hosted/f3jcr...3f12mn7jvr.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/a0u1d...19uz78m9lm.jpg يتبع .. |
http://smiles.al-wed.com/smiles/60/2003.gif
تارت البطاطا مع صوص الكراميل و هو تطبيقي .. و انا اخذته من احدي مجلات الطبخ المقادير 4 ك بطاطا مهروسة + 4 بيض + 1 ك سكر بني +1 و ½ م/ص قرفه +1م/ص جنزبيل + 1 م /ص جوزة الطيب+ ½ ك لبن http://www.66n.com/pics/hosted/2k87q...saqpte6e8d.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/nqwkb...tfl7s9hexb.jpg صورة البطاطا http://www.flowersdirect.co.il/var/1...eet_potato.gif صوص الكراميل 1 و1/2 ك سكر بني +2 م/ك دقيق + 1 ك ماء + 2 م /ك زبدة +2م/ك كريمة فرش +2 باكو فانيليا ( هذا الصوص لم اعده و اكتفيت بصوص الكراميل الجاهز ) الطريقة 1- اغسلي البطاطا جيدا ثم اسلقيها .. صفيها من ماء السلق جيدا و قشريها و ارتكيها جانبا حتي تنشف تماما ثم اهرسيها ( انا شويت البطاطا في الفرن و قشرتها ) 2- اضربي البيض مع السكر في العجان استمري في الخفق لمدة 15 ق او حتي يتضاعف و تحصلين علي قوام كريمي ( انا عندما شويت البطاطا كانت 3 كوب فقط فقللت من المقدار الاساسي ) ( استعملت 3 بيض و اضفت عليهم كيس فانيليا ( اضافتي ) + 3/4 ك سكر بين ) http://www.66n.com/pics/hosted/f7rwl...9taqh8qh0b.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/i1f30...leds3umtba.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/lth7f...zuujs8x5no.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/6l78z...sazbdyxnbs.jpg 3- اضيفي البطاطا المهروسه و القرفة و الزنجبيل و جوزة الطيب الي خليط البيض المخفوق و استمري في التقليب ( انا اضفت التوابل ( بدون الجنزبيل ) علي البطاطا و خفقتها وحدها قبل خلطها بالبيض المخفوق ) http://www.66n.com/pics/hosted/f15m6...bn8kfafrak.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/y9o00...l2u09yopfs.jpg 4- اضيفي اللبن بالتدريج حسب قوام الخليط البطاطا لتصبح متماسكه و لا تتحول الي سائل http://www.66n.com/pics/hosted/4o7ai...lmlrdkobkx.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/pmxsb...ssq6lv48vj.jpg 5- ضعي الخليط في صنيه مدهونة بقليل من السمن .. ادخليها الفرن علي درجة حرارة 350 لمدة 40 ق ( انا وضعت عين الجمل بالقاع و اضفت عليه الخليط ) http://www.66n.com/pics/hosted/4w5f8...wv8gpig4oa.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/hrkos...1hqwl016rn.jpg 6- يمكنك تزينها بعين الجمل او البيكان http://www.66n.com/pics/hosted/bx1mj...m9s534nsbp.jpg الصوص 1- في وعاء اخلطي السكر و الدقيق جيدا ثم اضيفي الماء و ضعيهم علي نار هادئه مع الاستمرار في التقليب لمدة 5 ق او حتي تظهر فقاقيع . اذا كان الخليط سميك اضيفي القليل من الماء بالتدريج 2- ارفعي الوعاء من علي النار ثم اضيفي الزبدة و الكريمة و الفانيليا و قلبي جيدا 3- ضعي الصوص في طبق جانبي بجوار تارت البطاطا حتي ياخذ افراد اسرتك ما يحتاجونه منه ( انا قلبيتها و اضفت عليها صوص الكراميل الجاهز و هي ساخنة ) http://www.66n.com/pics/hosted/zgvgt...yju7cre0tj.jpg و بالهنا و الشفا و اتمني ان تعجبكم اطباقي تحياتي |
الله الله يا مستكة
يسلموا ايديكي |
ماشاء الله تبارك الله
اطباق شهيه وقمه في الاتقان تسلم الايادي يارب وبانتظار مزيدك المتجدد تحياتي |
رووووووووووووووووعه
ماشاء الله لاقوة الا بالله |
الساعة الآن 11:01 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©