منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   أطباق متنوعه من مطبخي(صور) ..... مستكة_مستكة (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=157204)

مستكة_مستكة 02-03-2008 02:49 PM

أطباق متنوعه من مطبخي(صور) ..... مستكة_مستكة
 
http://smiles.al-wed.com/smiles/60/2003.gif

http://img32.picoodle.com/img/img32/...5m_067c8cb.gif

البيتزا السريعة

المقادير

1 باكيت عجينة بيتزا جاهزة 3/4 سواء+ زيت ذرة+ كاتشب + طماطم مكعبات + فلفل اخضر بارد حلقات + زيتون اسود حلقات + جبنة رومي + اورجانو


الطريقة

1- نحضر صنيه و نرص قطع البيتزا
2- تدهن بالفرشة بالزيت
3- تدهن بالفرشة بالكاتشب
4- نرص عليها الطماطم و الفلفل البارد و الزيتون الاسود و الجبنة الرومي و رشة ارويجانو

5- تدخل فرن ساخن لمدة 15ق

http://www.66n.com/pics/hosted/m1yuz...4ikixx30ee.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/lb7tb...8212d91egr.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/weq4w...9v9xej6gps.jpg


****

صنيه الفريك و الارز باللحم


المقادير

مقادير الفريك

400 جرام فريك منقي + 1 ك ارز مصري + بصلة مفرية + زيت ذرة + مكعب مرقة دجاج + ملح و فلفل اسود + 2 م/ك صلصة طماطم

مقادير اللحم

شرائح من اللحم انا استعملت شرائح من عرق التربيانكو + زيت و زبدة + مستكة + فلفل اسود + ماء+ 1/4 صويا صوص + حبة هيل + ورق غار

الطريقة

الفريك


1- ينقي الفريك جيدا و يغسل و ينقع في ماء دافئ

http://www.66n.com/pics/hosted/v53c3...f7ef2qus1f.jpg

2-نقطع البصلة و نحمرها في الزيت حتي الزبول

http://www.66n.com/pics/hosted/mrp39...k54u753knf.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/gwu2a...11p6c6vvxh.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/uvbum...3w3v5j0aet.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/dz342...1svp6v1t3j.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/qqx27...rzmuwi1mvg.jpg

3- يصفي الفريك

http://www.66n.com/pics/hosted/4mvbm...ziqj6qm6iv.jpg

4- يوضع علي البصلة و يشوح لمدة 5 دقائق

http://www.66n.com/pics/hosted/udqtt...9nxsma7w5q.jpg

5- يغسل الارز و يصفي

http://www.66n.com/pics/hosted/o0xa6...4ywifh9van.jpg

6- يضاف الي الفريك و يشوح معه

http://www.66n.com/pics/hosted/orx89...cpz4hnxg8r.jpg

7- يضاف الماء مكعب المرقة و الصلصة و الملح و الفلفل الاسود

http://www.66n.com/pics/hosted/i3x3r...hidw5gx01l.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/a8ulc...1migta4nw4.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/4cxez...kfso845qwd.jpg

8- و يغطي القدر ويترك ليغلي ثم نوطي عليه النار مثل اعداد الارز

http://www.66n.com/pics/hosted/tun6k...mgwiv34uu3.jpg

المطلوب ان يكون 3/4 نضج

بالنسبة للحم

1- نحضر صنيه علي النار يضاف لها الزيت و الزبدة و المستكه

http://www.66n.com/pics/hosted/2cnbt...xag340u6hl.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/6j8xx...i6v52k6iu1.jpg

2- نضع 2 شريحة لحم و تحمر علي نار عالية

http://www.66n.com/pics/hosted/y4x14...cvchv1i2t7.jpg
3- و تحمر من الناحيتين

http://www.66n.com/pics/hosted/nckg9...zd7b75wdx0.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/3blsv...lkhjripvzh.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/us5yc...snwfbgvbwf.jpg

4- ترفع القطعتين في طبق جانبي

و نضع 2 قطعة اخري من اللحم

http://www.66n.com/pics/hosted/frw4x...69vkj31sol.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/54zcp...xsnkhprtel.jpg

5-هنا انتهينا من تحمير اللحم

http://www.66n.com/pics/hosted/vcvkn...x92rqnblsc.jpg

6- في نفس صنيه التحمير نضع ماء و الصويا صوص و ورق الغار و الحبهان و الفلفل الاسود

و يترك الخليط حتي يغلي


http://www.66n.com/pics/hosted/7v6q6...wq6v2x889j.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/sgin2...x9kl3btswb.jpg

7- نرد قطع اللحم الي الصنيه

http://www.66n.com/pics/hosted/fpiaq...5jeq9vxxe3.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/8naoe...vtzltwd63r.jpg

8- و تغطي الصنيه

http://www.66n.com/pics/hosted/zoe5c...yfkbjws21y.jpg

9- و اذا احتاجت ماء نزيد عليها

http://www.66n.com/pics/hosted/11f4s...i8pfd4v18l.jpg


10- و تترك حتي النضج

التطبيق


للاسف لم اصور التطبيق النهائي لان امي ( حفظها الله هي اللي كملت الطبخة )

لان هذا اعدادي المسائي للطبق

و في اليوم التالي

رصيت الفريك في صنيه و عليه القليل من الماء و رصت عليه من اعلي قطع اللحم و دخل الفرن لمدة نصف ساعة

و كان طعمه رائع

يتبع ......

مستكة_مستكة 02-03-2008 03:06 PM

http://smiles.al-wed.com/smiles/60/2003.gif

فراخ مشوية

فكرتها مستوحاه من هذا الرابط

مع اضافة تعديلات


دجاج مشوي بالصور .. منقول

المقادير

فرخة كاملة + زبدة + ثوم مفري + بصل مفري + بصل اخضر مفري + مكعب ماجي + فلفل اسود + 2 حبة لومي مطحونة +بهارات مشكلة + قرفة مطحونة

http://www.66n.com/pics/hosted/rb6e2...onyqs5x2eu.jpg

الطريقة

1- نذوب الزبدة علي النار و نطفي عليها و نضيف اليها الثوم المفري حتي تظهر رائحته

http://www.66n.com/pics/hosted/l36t7...3pbx15obhz.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/bo648...46x6fn4416.jpg

2- توضع البصلة العادية و البصل الاخضر المفري و البهارات في طبق

http://www.66n.com/pics/hosted/sm6zn...n0z4pcn0l6.jpg

3- و يصب عليهم الزبدة بالثوم
و كده الخليط يكون جاهز

http://www.66n.com/pics/hosted/iek75...ni2y9jl01t.jpg

4- نحضر فرخة مغسولة بالدقيق

http://www.66n.com/pics/hosted/himgc...twr67lr4ee.jpg

5- تدعك بالخلطة جيدا

http://www.66n.com/pics/hosted/pw7hk...xdpunlhhkw.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/xxb5p...xuqddn7l10.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/8wlwj...lzp74lvop9.jpg

6- و وضعتها في عمود الشوي و وضعتها في صنيه بها ماء

http://www.66n.com/pics/hosted/oa6j2...kdg478ybkc.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/jd07z...6y47guxm0m.jpg

7- و دخلت الفرن لمدة ساعة و نصف تقريبا

http://www.66n.com/pics/hosted/s231w...4d6233b510.jpg

8- و النتيجة رائعة

http://www.66n.com/pics/hosted/328r7...3p4kz24g8b.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/quvhb...unppksz1vw.jpg


يتبع

مستكة_مستكة 02-03-2008 03:13 PM

http://smiles.al-wed.com/smiles/60/2003.gif


سلطة الطحينة

المقادير
طحينة + خل + كمون + ملح + فلفل اسود+ شطة ( اختياري )+ علبة زبادي

http://www.66n.com/pics/hosted/kqxge...2a7orirg42.jpg

الطريقة

1- توضع الطحينة في طبق حوالي 2 م /ك

2- يوضع عليها القليل من الخل و الكمون و تدعك حتي تماسك

http://www.66n.com/pics/hosted/n898x...ww26jnlkny.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/5i20l...htv8y8tiq4.jpg


3- يوضع عليها الزبادي و الملح و الفلفل الاسود و الشطة و تكون جاهزة

http://www.66n.com/pics/hosted/sd7gw...07od9h937q.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/8ovqu...uoon95deoa.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/im4wb...brfnn7hr66.jpg


يتبع ...

مستكة_مستكة 02-03-2008 03:29 PM

http://smiles.al-wed.com/smiles/60/2003.gif

الشيش طاوووق و الارز البستمي


للاسف صور الاعداد غير موجوده ........ بكررها و اضيف الصور للموضوع



الشيش طاوووق

المقادير

4 وراك مخلية و مقطعة مطعبات + بصلة مفرية + بصلة اخضر مفري + فص ثوم + ملح و فلفل اسود + رشة حبهان مطحون + لبن رايب + عصير ليمون


الطريقة


1- نفرم البصل و البصل الاخضر و الثوم و الملح و الفلفل و الحبهان

2- يضاف عليهم عصير الليمون

3- و نصيف عليهم قطع الدجاج

4- تترك في التتبيلة لمدة ساعتين علي الاقل

5- و بعد الساعتين نضيف عليهم 1 كوب لبن رايب و تترك في الثلاجة لثاني يوم

6- توضع في اسياخ خشبية و بينهم الفلفل البارد

7- و توضع علي شبك و تحتها صنيه بها ماء و تدخل الفرن

8- اخذت حوالي ساعة كاملة

9- امي ( حفظها الله ) وضعت بجانبها كبدة و قالت نشويها بالمرة ( اضاف عليها ملح و فلفل اسود و ليمون و ادخلتها في الاسياخ

10- نفتح الجريل حتي تتحمر من اعلي

http://www.66n.com/pics/hosted/xlthv...sfnyut1b3n.jpg

***

الارز البسمتي


المقادير

2ك ارز بسمتي منقوع لمدة 20ق + بصلة صغيرة مفرية + عود قرفة + ورق غار+ حبات قرنفل + حبهان صحيح + حبه لومي+ 2 م/ص كركم + 2 مكعب مرقة ماجي للارز الابيض

الطريقة

1- تحمر البصلة في الزيت
2- يضاف لها القرفة عود + القرنفل حب+ الحبهان حب + ورق الغار + حبة لومي و يشوحو
3- يضاف الكركم و يقلب حتي تظهر رائحته
4- يضاف الارز المنقوع و المصفي و يشوح
5- تضاف الماء و 2 مكعب مرقة الارز الابيض ( انا بفتتها )
6- يترك ليغلي
7- نوطي عليه النار و نضعه علي الشياطة


و هذه صورته بالعلبة اخذها علي منزلي من منز امي ( حفظها الله )


http://www.66n.com/pics/hosted/3c5jw...awi2llo60w.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/w1wlx...fgej4phw9j.jpg

مستكة_مستكة 02-03-2008 03:56 PM

http://smiles.al-wed.com/smiles/60/2003.gif

محشي الكرنب


المقادير

1 كرنبه متوسطة + ماء للسلق + ملح + رشة كمون

الحشوة

1 بصلة متوسطة مفرية + 4 حبات طماطم مبشورة + مكعب مرقة دجاج + رشة سكر + 2 ملعقة صلصة طماطم+ ملح + فلفل اسود + 1م/ص بهارات مشكلة + 1 م/ص قرفة مطحونة + 1 م/ص نعناع مجفف + رشة حبهان مطحون + 4 ك ارز مصري
+ حزمة بقدونس اخضر مفري + حزمة شبت اخضر مفري

للتسوية

واحد و نصف كوب ماء + مكعب مرقة دجاج


الطريقة

1- تقطع الكرنبه بحرص

2- تسلق في ماء مغلي به القليل من الملح و الكمون

4- تقطع شرائح و ترص لحين تجهيز الحشوة

http://www.66n.com/pics/hosted/tw5r0...23cxxcpsz0.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/wlhk0...myv7xoerl1.jpg

و هذا شكل اتجاه النسيج عند التقطيع

http://www.66n.com/pics/hosted/n89yc...55orpz02o3.jpg


الحشوة

1- نقطع البصلة

http://www.66n.com/pics/hosted/61d1s...xxd47hc58o.jpg

2- تحمر بالزيت

http://www.66n.com/pics/hosted/3rlep...ipv85td6v6.jpg

3- يضاف عليها الطماطم المبشورة و مكعب مرقة الدجاج و السكر

http://www.66n.com/pics/hosted/7hm2c...rvdfuglozy.jpg

4- تترك علي النار حتي تتسبك

5- يوضع عليها 2 م صلصة طماطم و اول ما تغلي نطفيء عليها

http://www.66n.com/pics/hosted/xbgy5...cifsfuhs5k.jpg

6-يضاف عليها البهارات ( قرفة + بهارات مشكلة + نعناع جاف + رشة حبهان مصحون + ملح و فلفل اسود كتيييييررر احنا بنحبه كتير و بنطحنه طازج )

http://www.66n.com/pics/hosted/toogx...ft95hyoqnn.jpg

7- يضاف الارز المغسول علي التسبيكة و يقلب

http://www.66n.com/pics/hosted/2ns39...40z7i0uc82.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/pcw7o...xvkn8yinud.jpg

8- يضاف البقدونس و الشبت المفريين

http://www.66n.com/pics/hosted/xw8ho...rbgy54q7bt.jpg

9- كده الحشوة جاهزة و نبدأ بحشو الكرنب

http://www.66n.com/pics/hosted/ev7xe...hvd7fytqld.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/n1imq...scnd8m47fx.jpg

10- نضع ورقة كاملة من الكرنبه في قاع القدر قبل رص محشي الكرنب

http://www.66n.com/pics/hosted/658d4...yrame653cf.jpg


11- في حالة لو كمية الكرنب كبيرة نجهز قدر اخر مغطي بالنايلون و نرص فيه محشي الكرنب و يغطي و يوضع بالفريز و ثاني يوم اول ما يجمد يرفع من القدر و يلف بالبلاستيك و يحفظ هكذا بيكون اخذ شكل القدر و عند الحاجة لطهيه يخرج من الفريز و يفك النايلون و يوضع في نفس القدر و يطهي بس نقلل مقدار ماء الطهي

http://www.66n.com/pics/hosted/th13e...u7r7lkmt66.jpg

12- نحش الكرنب و نرصه بالقدر

http://www.66n.com/pics/hosted/lqxp3...qzr21laqxm.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/vdspf...p3sa4aqnkr.jpg

13- و يغطي السطح بشرائح من الكرنب

http://www.66n.com/pics/hosted/b0kb1...8gdtwtjlbk.jpg

و هذا القدر اللي هتوضع في الفريزر

http://www.66n.com/pics/hosted/qq923...2qk1dlsyy9.jpg


التسوية ......... غير مصورة ( لاني امي حفظها الله هي اللي سوته )

1- نغلي واحد و نصف كوب ماء و نضع عليه مكعب مرقة دجاج و اول ما يغلي يصب علي المحشي

2- و نغلي المحشي لمدة 15 ق ثم نوطي عليه و نضع الشياطة

3- حتي النضج

انتظروا صورة الطبق النهائي

مستكة_مستكة 03-03-2008 11:20 AM

صورة الطبق النهائي

http://www.66n.com/pics/hosted/f3jcr...3f12mn7jvr.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/a0u1d...19uz78m9lm.jpg

يتبع ..

مستكة_مستكة 03-03-2008 11:59 AM

http://smiles.al-wed.com/smiles/60/2003.gif


تارت البطاطا مع صوص الكراميل

و هو تطبيقي .. و انا اخذته من احدي مجلات الطبخ

المقادير


4 ك بطاطا مهروسة + 4 بيض + 1 ك سكر بني +1 و ½ م/ص قرفه +1م/ص جنزبيل + 1 م /ص جوزة الطيب+ ½ ك لبن

http://www.66n.com/pics/hosted/2k87q...saqpte6e8d.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/nqwkb...tfl7s9hexb.jpg


صورة البطاطا

http://www.flowersdirect.co.il/var/1...eet_potato.gif
صوص الكراميل

1 و1/2 ك سكر بني +2 م/ك دقيق + 1 ك ماء + 2 م /ك زبدة +2م/ك كريمة فرش +2 باكو فانيليا


( هذا الصوص لم اعده و اكتفيت بصوص الكراميل الجاهز )


الطريقة

1- اغسلي البطاطا جيدا ثم اسلقيها .. صفيها من ماء السلق جيدا و قشريها و ارتكيها جانبا حتي تنشف تماما ثم اهرسيها

( انا شويت البطاطا في الفرن و قشرتها )

2- اضربي البيض مع السكر في العجان استمري في الخفق لمدة 15 ق او حتي يتضاعف و تحصلين علي قوام كريمي

( انا عندما شويت البطاطا كانت 3 كوب فقط فقللت من المقدار الاساسي )

( استعملت 3 بيض و اضفت عليهم كيس فانيليا ( اضافتي ) + 3/4 ك سكر بين )



http://www.66n.com/pics/hosted/f7rwl...9taqh8qh0b.jpg


http://www.66n.com/pics/hosted/i1f30...leds3umtba.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/lth7f...zuujs8x5no.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/6l78z...sazbdyxnbs.jpg


3- اضيفي البطاطا المهروسه و القرفة و الزنجبيل و جوزة الطيب الي خليط البيض المخفوق و استمري في التقليب

( انا اضفت التوابل ( بدون الجنزبيل ) علي البطاطا و خفقتها وحدها قبل خلطها بالبيض المخفوق )


http://www.66n.com/pics/hosted/f15m6...bn8kfafrak.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/y9o00...l2u09yopfs.jpg



4- اضيفي اللبن بالتدريج حسب قوام الخليط البطاطا لتصبح متماسكه و لا تتحول الي سائل

http://www.66n.com/pics/hosted/4o7ai...lmlrdkobkx.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/pmxsb...ssq6lv48vj.jpg


5- ضعي الخليط في صنيه مدهونة بقليل من السمن .. ادخليها الفرن علي درجة حرارة 350 لمدة 40 ق

( انا وضعت عين الجمل بالقاع و اضفت عليه الخليط )

http://www.66n.com/pics/hosted/4w5f8...wv8gpig4oa.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/hrkos...1hqwl016rn.jpg


6- يمكنك تزينها بعين الجمل او البيكان

http://www.66n.com/pics/hosted/bx1mj...m9s534nsbp.jpg

الصوص

1- في وعاء اخلطي السكر و الدقيق جيدا ثم اضيفي الماء و ضعيهم علي نار هادئه مع الاستمرار في التقليب لمدة 5 ق او حتي تظهر فقاقيع . اذا كان الخليط سميك اضيفي القليل من الماء بالتدريج

2- ارفعي الوعاء من علي النار ثم اضيفي الزبدة و الكريمة و الفانيليا و قلبي جيدا

3- ضعي الصوص في طبق جانبي بجوار تارت البطاطا حتي ياخذ افراد اسرتك ما يحتاجونه منه

( انا قلبيتها و اضفت عليها صوص الكراميل الجاهز و هي ساخنة )

http://www.66n.com/pics/hosted/zgvgt...yju7cre0tj.jpg

و بالهنا و الشفا

و اتمني ان تعجبكم اطباقي


تحياتي

sunshine545 08-03-2008 05:41 PM

الله الله يا مستكة

يسلموا ايديكي

indienne 08-03-2008 05:46 PM

ماشاء الله تبارك الله
اطباق شهيه وقمه في الاتقان
تسلم الايادي يارب وبانتظار مزيدك المتجدد
تحياتي

jeans 08-03-2008 06:22 PM

رووووووووووووووووعه

ماشاء الله لاقوة الا بالله


الساعة الآن 11:01 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©