منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   مكرونة بالجمبرى والصلصة البيضاء(صور) (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=170374)

sa33 12-08-2008 09:51 PM

مكرونة بالجمبرى والصلصة البيضاء(صور)
 
عملت لكم النهارده أكله لذيذة جدا ودى أول تجربه لى فى عالم الطهى هنا لو عجبتكم هأنزل لكم أكل كثير
أنا أكلت الأكلة دى فى الطيارة وعجبتنى جدا ودورت عليها فى كتب الطهى لحد ما لاقيتها يارب تعجبكم
المقادير
2 م ك زبده
2 م ك دقيقف
2 فنجان حليب
2 طماطم مخلية من البذر ومقطعة
ا فنجان جبنه فيتا مقطعة مكعبات
نصف كيلو جمبرى صغير
1 فلفل اخضر مقطع صغير
نصف فنجان زيتون اسود مقطع
1 م ك بقدونس مفروم
2 فص ثوم
1 م ص أوريجانو ( أكليل الجبل)
1 م ص ملح
نصف م ص فلفل اسود
وهأسيبكم دلوقتى مع صور المقادير


http://up3.m5zn.com/get-8-2008-mkt0uua9shz.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-7umt809spk1.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-tpgqy26eerz.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-91t4a3vs23m.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-e11lcb4mtw8.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-hbu27u29yhf.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-jhdf112jjgj.jpg


http://up3.m5zn.com/get-8-2008-j3wu6io3p6d.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-k8kf9sdp9x8.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-82ofr4atabw.jpg

واليكم الطريقة
أولا نضع الزبده على النار ونضيف لها ملعقتى الدقيق ونحمصها شويه ثم نضيف الحليب ونقلب على نار هادئة حتى لا تتكتل
ونضبط الملح والفلفل وبهذا نكون عملنا الباشميل

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-ydse3vzyicv.jpg

ثم نضع شوية زبده فى طاسه على النار ونحمر فيها فصين الثوم اللى هرسناهم ثم لما يبدأ الثوم يشقر نضيف الجمبرى ونتركه يتشوح
ثم نضيف ياقى المقادير كلها على بعض ومعاهم الجمبرة والمكرونه و نصف الباشميل

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-zp6xlpcoekx.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-zp6xlpcoekx.jpg

نضع الخليط فى طبق بايركس بعد تذوقه وضبط الملح والفلفل ثم نضيف عليه باقى الباشميل فوق الوجه وندخله الفرن ياخذ وش

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-swov8i6if68.jpg

وبالهنا والشفا


http://up3.m5zn.com/get-8-2008-6j7gh2vdb3o.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-vg6jf07n4me.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-x2ujxvaq1ga.jpg

http://up3.m5zn.com/get-8-2008-u8mtv41oiy2.jpg

-نوران- 12-08-2008 10:08 PM

ما شاء الله شكلها جميل جدا

النهاردة عملت لزانيا حنزل طريقتها إن شاء الله

بقولك يا حبيبتي

الجمبري مع منتجات الألبان ( الحليب و الجبنة )
ما عملكيش حساسية ؟

لأني دايما ماما بتمنعني من منتجات الألبان في اليوم اللي حكاكل فيه أي أكل بحري

هل ده شيء عام و لا شيء خاص فيا و انا مش عارفة

الأكلة شكلها شيء لذيذ جدا ما شاء الله

تسلم الأيادي

و ما تحرمناش من الجمال بتاعك ده

indienne 12-08-2008 10:11 PM

تسلم الأيادي عزيزتي

شكلها يشهي

في أمان الله

mero-m 12-08-2008 10:14 PM

شكلها شهى جدا
تسلم الايادى

sa33 12-08-2008 10:17 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة -نوران- (المشاركة 1932803)
ما شاء الله شكلها جميل جدا

النهاردة عملت لزانيا حنزل طريقتها إن شاء الله

بقولك يا حبيبتي

الجمبري مع منتجات الألبان ( الحليب و الجبنة )
ما عملكيش حساسية ؟

لأني دايما ماما بتمنعني من منتجات الألبان في اليوم اللي حكاكل فيه أي أكل بحري

هل ده شيء عام و لا شيء خاص فيا و انا مش عارفة

الأكلة شكلها شيء لذيذ جدا ما شاء الله

تسلم الأيادي

و ما تحرمناش من الجمال بتاعك ده

حبيبتى نوران الغاليه
يسعدنى ان تكونى اول من يرد على
وبالنسبه للأكل البحرى مع منتجات الألبان ما عمليش اى حساسيه ولا حاجه وحتى ابنى أكل منها وعجبته جدا فما تقلقيش واتمنى انك تجربيها وتعجبك
ومنتظره اللازانيا اللذيذه من ايدك
ربنا يسعدك

sa33 12-08-2008 10:18 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة indienne (المشاركة 1932805)
تسلم الأيادي عزيزتي

شكلها يشهي

في أمان الله

تسلمى مشرفتنا العزيزة
وأسعدنى جدا تشجيعك
وان شاء الله انتظري منى المزيد

sa33 12-08-2008 10:20 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة ****-m (المشاركة 1932809)
شكلها شهى جدا
تسلم الايادى

شكرا حبيبتى تسلمى
وأتمنى تجربيها وتقولى لى رأيك وخصوصا انها أكله سهله وسريعة لو عملتيها فى رمضان
كل سنه وانتى طيبه

سحب77 13-08-2008 12:05 AM

رووووووعة ما شاء الله:22:
سلمت يدااااااكِ
وبألف عافية عليكم يا رب
وبإنتظار جديدكِ المتميز:23:
لكِ تحيااااااااتي

cutiepie 13-08-2008 02:07 AM

ما شاء الله روعة و تسلم ايدك..و بالف صحة و عافية عليكم

-نوران- 13-08-2008 12:12 PM

اقتباس:

حبيبتى نوران الغاليه
يسعدنى ان تكونى اول من يرد على
وبالنسبه للأكل البحرى مع منتجات الألبان ما عمليش اى حساسيه ولا حاجه وحتى ابنى أكل منها وعجبته جدا فما تقلقيش واتمنى انك تجربيها وتعجبك
ومنتظره اللازانيا اللذيذه من ايدك
ربنا يسعدك
خلاص إن شاء الله أجربها لأني متوقعة انها لذيذة بإذن الله

و الازنيا قريبا إن شاء الله , بس أعدل الصور و كده و أنزلها

تسلمي


الساعة الآن 09:49 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©