![]() |
مكرونة بالجمبرى والصلصة البيضاء(صور)
عملت لكم النهارده أكله لذيذة جدا ودى أول تجربه لى فى عالم الطهى هنا لو عجبتكم هأنزل لكم أكل كثير
أنا أكلت الأكلة دى فى الطيارة وعجبتنى جدا ودورت عليها فى كتب الطهى لحد ما لاقيتها يارب تعجبكم المقادير 2 م ك زبده 2 م ك دقيقف 2 فنجان حليب 2 طماطم مخلية من البذر ومقطعة ا فنجان جبنه فيتا مقطعة مكعبات نصف كيلو جمبرى صغير 1 فلفل اخضر مقطع صغير نصف فنجان زيتون اسود مقطع 1 م ك بقدونس مفروم 2 فص ثوم 1 م ص أوريجانو ( أكليل الجبل) 1 م ص ملح نصف م ص فلفل اسود وهأسيبكم دلوقتى مع صور المقادير http://up3.m5zn.com/get-8-2008-mkt0uua9shz.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-7umt809spk1.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-tpgqy26eerz.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-91t4a3vs23m.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-e11lcb4mtw8.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-hbu27u29yhf.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-jhdf112jjgj.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-j3wu6io3p6d.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-k8kf9sdp9x8.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-82ofr4atabw.jpg واليكم الطريقة أولا نضع الزبده على النار ونضيف لها ملعقتى الدقيق ونحمصها شويه ثم نضيف الحليب ونقلب على نار هادئة حتى لا تتكتل ونضبط الملح والفلفل وبهذا نكون عملنا الباشميل http://up3.m5zn.com/get-8-2008-ydse3vzyicv.jpg ثم نضع شوية زبده فى طاسه على النار ونحمر فيها فصين الثوم اللى هرسناهم ثم لما يبدأ الثوم يشقر نضيف الجمبرى ونتركه يتشوح ثم نضيف ياقى المقادير كلها على بعض ومعاهم الجمبرة والمكرونه و نصف الباشميل http://up3.m5zn.com/get-8-2008-zp6xlpcoekx.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-zp6xlpcoekx.jpg نضع الخليط فى طبق بايركس بعد تذوقه وضبط الملح والفلفل ثم نضيف عليه باقى الباشميل فوق الوجه وندخله الفرن ياخذ وش http://up3.m5zn.com/get-8-2008-swov8i6if68.jpg وبالهنا والشفا http://up3.m5zn.com/get-8-2008-6j7gh2vdb3o.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-vg6jf07n4me.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-x2ujxvaq1ga.jpg http://up3.m5zn.com/get-8-2008-u8mtv41oiy2.jpg |
ما شاء الله شكلها جميل جدا
النهاردة عملت لزانيا حنزل طريقتها إن شاء الله بقولك يا حبيبتي الجمبري مع منتجات الألبان ( الحليب و الجبنة ) ما عملكيش حساسية ؟ لأني دايما ماما بتمنعني من منتجات الألبان في اليوم اللي حكاكل فيه أي أكل بحري هل ده شيء عام و لا شيء خاص فيا و انا مش عارفة الأكلة شكلها شيء لذيذ جدا ما شاء الله تسلم الأيادي و ما تحرمناش من الجمال بتاعك ده |
تسلم الأيادي عزيزتي
شكلها يشهي في أمان الله |
شكلها شهى جدا
تسلم الايادى |
اقتباس:
يسعدنى ان تكونى اول من يرد على وبالنسبه للأكل البحرى مع منتجات الألبان ما عمليش اى حساسيه ولا حاجه وحتى ابنى أكل منها وعجبته جدا فما تقلقيش واتمنى انك تجربيها وتعجبك ومنتظره اللازانيا اللذيذه من ايدك ربنا يسعدك |
اقتباس:
وأسعدنى جدا تشجيعك وان شاء الله انتظري منى المزيد |
اقتباس:
وأتمنى تجربيها وتقولى لى رأيك وخصوصا انها أكله سهله وسريعة لو عملتيها فى رمضان كل سنه وانتى طيبه |
رووووووعة ما شاء الله:22:
سلمت يدااااااكِ وبألف عافية عليكم يا رب وبإنتظار جديدكِ المتميز:23: لكِ تحيااااااااتي |
ما شاء الله روعة و تسلم ايدك..و بالف صحة و عافية عليكم
|
اقتباس:
و الازنيا قريبا إن شاء الله , بس أعدل الصور و كده و أنزلها تسلمي |
الساعة الآن 09:49 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©