عملت لكم النهارده أكله لذيذة جدا ودى أول تجربه لى فى عالم الطهى هنا لو عجبتكم هأنزل لكم أكل كثير
أنا أكلت الأكلة دى فى الطيارة وعجبتنى جدا ودورت عليها فى كتب الطهى لحد ما لاقيتها يارب تعجبكم
المقادير
2 م ك زبده
2 م ك دقيقف
2 فنجان حليب
2 طماطم مخلية من البذر ومقطعة
ا فنجان جبنه فيتا مقطعة مكعبات
نصف كيلو جمبرى صغير
1 فلفل اخضر مقطع صغير
نصف فنجان زيتون اسود مقطع
1 م ك بقدونس مفروم
2 فص ثوم
1 م ص أوريجانو ( أكليل الجبل)
1 م ص ملح
نصف م ص فلفل اسود
وهأسيبكم دلوقتى مع صور المقادير
واليكم الطريقة
أولا نضع الزبده على النار ونضيف لها ملعقتى الدقيق ونحمصها شويه ثم نضيف الحليب ونقلب على نار هادئة حتى لا تتكتل
ونضبط الملح والفلفل وبهذا نكون عملنا الباشميل
ثم نضع شوية زبده فى طاسه على النار ونحمر فيها فصين الثوم اللى هرسناهم ثم لما يبدأ الثوم يشقر نضيف الجمبرى ونتركه يتشوح
ثم نضيف ياقى المقادير كلها على بعض ومعاهم الجمبرة والمكرونه و نصف الباشميل
نضع الخليط فى طبق بايركس بعد تذوقه وضبط الملح والفلفل ثم نضيف عليه باقى الباشميل فوق الوجه وندخله الفرن ياخذ وش
وبالهنا والشفا