منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   مشاركة في مسابقة عيد الاضحي المبارك (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=197431)

مستكة_مستكة 28-11-2009 11:39 AM

مشاركة في مسابقة عيد الاضحي المبارك
 
http://i48.tinypic.com/243j96w.jpg


كل عام و انتم بخير احبائي في الله

اول ايام عيد الفطر المبارك

ساخذكم الي رحلة قصيرة مؤلمة بعض الشئ :25:

يوم ممطر في الفجر


http://i47.tinypic.com/r9nd6d.jpg

ذهبنا الي صلاة العيد

و عدنا الي الاضحية

http://i47.tinypic.com/zspzb7.jpg

هذا الخروف كان زائر و الاضحية الخاصة بنا كانت العجل الاسود

http://i49.tinypic.com/155j3ud.jpg

و بدئنا في تجهيز الاضحية


قامو بربط رجليه

http://i48.tinypic.com/ezixz8.jpg


و بركو عليه من قوته سبحان الله

http://i49.tinypic.com/w82ghx.jpg

بسم الله الله اكبر قامو بذبحه

http://i48.tinypic.com/2pzfgn5.jpg


و تركو يصفي دمه

http://i50.tinypic.com/2jalrmg.jpg

الخروف الزائر

http://i48.tinypic.com/2rrum95.jpg

هذا مكان التقطيع و التشفيه كان اعداد للخروف الزائر

http://i48.tinypic.com/2j5c780.jpg

و جلسنا حتي انتهو من التقطيع

و ذهبنا الي المنزل و قمنا بتجهيز اللحوم للتوزيع

http://i47.tinypic.com/xgckud.jpg


http://i45.tinypic.com/23v57t.jpg

جرت العادة ان الافطار يكون كبد طازجة

لكن بعد هذه المناظر كان صعب :24:

ندخل علي وصفتنا الاساسية

مستكة_مستكة 28-11-2009 11:59 AM

لحم مشوي

http://i49.tinypic.com/kbetdh.jpg

المكونات

صوص الاستيك ( فنجان )

http://i47.tinypic.com/23r670k.jpg


صوص الباربيكيو ( نصف فنجان )


http://i46.tinypic.com/4g0vwh.jpg

خل بلسمك ( نصف فنجان )


http://i45.tinypic.com/2vbr6vt.jpg


زيت ذرة ( نصف فنجان )


صويا صوص ( 3 ملاعق طعام )


كاتشب ( 3 ملاعق طعام )


شطة سائلة ( 2 ملعقة كبيرة )



ثوم مفري + جنزبيل مفري فريش + فلفل اسود


تخلط كل المكونات و تضاف اللي شرائح اللحم

http://i46.tinypic.com/nbezpt.jpg

كان ناقص الكاتشب و الجنزبيل وضعتهم مباشرة علي اللحم

http://i46.tinypic.com/30c0ro5.jpg



http://i46.tinypic.com/sll5qr.jpg

و تترك في التتبيلة حوالي نصف ساعة او اكثر

و تشوي علي الطاسة قطعتين ثم قطعتين حتي لا تفقد مائها

http://i50.tinypic.com/rjqs8l.jpg



بعد التحمير ترفع في طبق جانبي و نضع قطع اخري


http://i47.tinypic.com/2eydhc2.jpg


http://i47.tinypic.com/2a641v4.jpg


ثم ترد كل قطع اللحم مع الصوص المتبقي في التتبيلة الي نفسي الطاسة و نوطي النار و تترك للنضج

http://i50.tinypic.com/2u53wc5.jpg


و تقدم بجانب بطاطس محمرة

انا اشتريت البطاطس جاهزة الله المعين كان يوم صعب



http://i45.tinypic.com/547tl3.jpg


http://i47.tinypic.com/xmlef4.jpg

كل عام و انتم بخير اتمني ان تعجبكم الوصفة

كان رائعة فعلا

تيررا 29-11-2009 04:31 AM

ماشاء الله تبارك الله اجواء جميلة يامستكة بالرغم من التعب لكن بتكون فرحة وكمان لمة للاهل الله يديم عليكم وعلينا وعلى المسلمين الاعياد ويعيدها بالخير يارب

اما بالنسبة للوصفة فهى تحفة طبعا ورائعة بالرغم انك غيرتى عن الفطار بالكبدة والغداء بالفته عادة المصريين طبعا الجميلة
اول يوم لابد من الكبدة والفتة
بالف هنا ياحبيبتى وان شاء الله باجربها قريبا

الاوزون 29-11-2009 11:59 AM

ماشاء الله تبارك الله

كنت وانا صغيرة:15: نوقف على ذبح الاضحية بس الحين ما اقدر اشوف شكلها وهي تنذبح:24:

تسلم ايدك مستكه وبالعافية على قلوبكم

وكل عام وانتم بخير:22:

indienne 29-11-2009 02:36 PM

ماشاء الله تبارك الله

عيشتيني اجواء العيد حبيبتي وانا مشتاقة لها في غربتي

لحم العجل لذيذ جدا جدا وساجربه ان شاء الله بطريقتك

تسلم الايادي عزيزتي وبالف هنا وشفا

أنين الدنيا 29-11-2009 06:40 PM

تسلم ايدكى

تحفة اكيد يا مستكة


الصور بجد مؤلمة اصلى ما بستحمليش لانى حرمت اروح بعد ماشوفت بعنيايا عجل واربع خرفان بيدبحوا امامي والخروف

عايز يهرب وبيجروا وراه ويمسكوا فيه



انا لو شوفت بعنيايا الاضحية او الذبيحة بتدبح امامى سوى عجل او خروف او حتى ارانب وطيور

لايمكن امد ايدى اكل منها

منظر الدم بيؤلمني وبيفزعني

معرفيش لية

احنا فطرنا بعد صلاة العيد كبدة وبطاطس كالعادة المصريين

والغدا فتة بتوم والخل ولحمة مسلوقة ومتحمرة

سحب77 30-11-2009 12:59 AM

ما شاء الله عليكِ يا مستكة

أجواء رااااائعة بالفعل:22:

والوصفة جنااااان والريحة الحلوووووة وصلت لعندي:26:

سلمت يمناكِ يا الغلااااااا:d

ويعطيكِ ألـ1000ـف عااااااافية يا رب

تحيااااااااااااااااتي

(أم جمانة) 30-11-2009 01:48 AM

كل عام وأنتم بخير وسعادة وهناء وراحة بال

ماشاء الله تبارك الرحمن العيد في مصر كان راااائع وزاده روعة المطر وزاده روعة على روعة قلوب المصريين الحلوة

وللأسف نسيت أصور طبخي في العيد مع اني كنت ناوية أشارك في المسابقة .

بس خيرها في غيرها بإذن الله

وغريبة أنا اللي أعرفه أن عيدكم لازم يكون فتة بالرز واللحمة والعيش

ونفسي أشوفها

ياريتني جيت عيدت معاكِ:17:



تسلم ايدينك واضح ان الطبخة مشهية وبالعافية عليكم

بكر الشايب ياسمين 30-11-2009 10:49 AM

تسلم الأيادي يا مستكه وكل عام وانتوا بخير

بس الخاروف الزائر ليش ذبحتوه :( حرااام عليكم جاي زيارة وراجع لأهله !


عليكم بالعافية يا رب

ساندي حبيب 30-11-2009 06:02 PM

عيدكم مبارك وينعاد علينا وعليكم وعلى امة المسلمين ان شاء الله ..

تقبل الله منكم وجعلها في ميزان حسناتكم. وعليكم بالصحة والعافية.

صراحة وصفتك جدا جميلة وشكلها مع خلطة الصوص قمة في الطعامة واللذة.

وراح اجربها باذن الله..

سلمت يمينك يا حلوة.


الساعة الآن 02:56 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©