![]() |
عزومة رمضانية(بدون صور)
المقادير
3/2 كوباية زيت. 2 بصلة متقطعة شرايح رفيعة. 2/1 ملعقة صغيرة جنزبيل جاف مطحون. 3 فصوص ثوم مفرومة. 3 معالق كبيرة كسبرة جافة مطحونة. 2/1 ملعقة صغيرة شطة حمراء بودرة. 1 كيلو لحم كباب حلة مقطع مكعبات 4 سم. (يعني قطع متوسطة علشان ما تتحرقش) 2 كوب شوربة لحم. 1 ثمرة باذنجان مقطعة مكعبات 4 سم (يعني قطع متوسطة علشان ماتتحرقش) 4/3 كيلو طماطم متقشرة ومتقطعة صغير. 400 جرام حمص شامي مسلوق، أو علبة حمص شامي جاهزة. http://www.boswtol.com/shababeek/ima...h/kamar_09.jpg ملح. فلفل أسود مطحون. معلقة صغيرة بهارات لحمة. للتزيين: 2 ملعقة كبيرة كسبرة خضراء متقطعة صغير. الطريقة سخني الزيت في طاسة كبيرة على نار متوسطة. اقلي مكعبات الباذنجان وانشليها. حطي البصل وسيبيه 10 دقايق لغاية ما يطرى، وأهم حاجة التقليب المستمر. http://www.boswtol.com/shababeek/ima...h/kamar_10.jpg حطي الجنزبيل والثوم والكسبرة والشطة البودرة مع التقليب المستمر. حطي اللحمة وقلبي كويس لمدة 5 دقايق لغاية لونها ما يغمق. ضيفي الشوربة، ومع أول غلوة خففي النار وغطي الخليط وسيبيه يغلى لمدة ساعة ونصف. قلبي الخليط كل 15 دقيقة علشان مايلزقش. ضيفي الطماطم والحمص لخليط اللحمة. غطي الخليط وسيبيه 15 دقيقة. حطي الباذنجان على خليط اللحمة. وغطي الخليط 10 دقايق بس ماتنسيش تقلبيه على فترات. قلبي الخليط وضيفي الملح والفلفل. وساعة التقديم رشي البهار على خليط اللحم. انقلي الخليط لطبق التقديم ورشي الكسبرة على الوش والصنف ده ممكن يتقدم معاه الرز الأبيض بالشعرية. [line] السحور المقادير 1 بصلة. 2 فص ثوم مفروم. 2 ملعقة كبيرة صلصة. 1 ثمرة طماطم كبيرة متقطعة صغير. 1 ملعقة كبيرة طحينة. 1 علبة فول. ملح. فلفل أسود. كمون. كسبرة ناشفة. عيش لبناني متقطع صغير ومحمص في الفرن. زبادي. للتجميل: حمص شامي مسلوق. كسبرة خضراء. الطريقة شوحي البصل في شوية سمن، وضيفي ليه الثوم والصلصة وقلبي، وبعدين حطي الطماطم المتقطعة والطحينة والكسبرة الناشفة والملح والفلفل الأسود والكمون. وتروحي ضايفة الفول وسيبي الخليط لغاية لما يتسبك. وبعدين رصي العيش المحمص في صينية وصبي عليه الفول. http://www.boswtol.com/shababeek/ima...h/kamar_12.jpg اخلطي الزبادي بالملح والفلفل الأسود. وزينيه بالحمص والكسبرة الخضراء. المقادير 6 بيضات. ثوم مفري. ملح. كوب ونصف لبن رائب. بقدونس مفروم ناعمًا. الطريقة اسلقي البيض وقشريه وقطعيه حلقات مستديرة ورتبيهم في طبق، وحطي عليهم قليل من الملح. وامزجي الثوم المفري مع اللبن، وبعدين حطيه فوق حلقات البيض وزيني الطبق بالبقدونس المفروم. [CENTER]لاتنسوني من صالح دعواتكم لي اخواني بصحه والعافيه و ان يفرج همي ويرزقني الراحه بالدنيا والاخره اللهم لك الحمد كل الحمد والشكر كل الشكر لما وهبتنى من نعمة قصرت وأقصر فى شكرك عليها ولك الحمد كل الحمد والشكر كل الشكر لكل ابتلاء ساعدنى على الإقتراب من نعيم رحمتك الحمدالله الذي بدل همي براحه ورضا اللهم إني أعوذ بك من زوال نعمتك وتحول عافيتك وفجاءة نقمتك وجميع سخطك http://rashaelaraby.com/Sharings/hit.gif وبالهنا والشفا |
كل عام وأنت بخير جزاك الله خيرا على الاطباق الشهية ننتظر القادم خالص احترامي |
اقتباس:
وانتم بخير جزانا الله واياك مراقبنا الفاضل اشكرك على مرورك العطر مع تحياتى |
الاخت الفاضله : برنسيس
نشكرك على طرحك الموفق والجميل خالص تحياتى وتقديرى |
بارك الله فيككككم
بس سؤالي عن فتة الفول عجبتني كتير انو الصلصة صلصة شضوو ممكن توضحو وممكن نستغني عن الكزبرة ومحط بقدونس وكمان ههده ببتتاكل بملعقة والا بخبز العيش يعني خبز موو هههههههههه واسفة كتير |
اقتباس:
اشكرك على تواصلك الدائم مع تحياتى |
اقتباس:
اولا: اشكرك حبيبتى على مرورك الكريم ثانيا: اسالى ما بدك الصلصة هى صلصة الطماطم او معجون الطماطم(البنادورة) اما فهى تتاكل مع العيش المحمص كما مذكور فى الموضوع ثم بالمعلقة ونعم يمكن استبدال الكزبرة بالبقدونس وانا تحت الامر بخصوص اى استفسار اخر مع تحياتى |
يسلمووو ما قصررتي
|
اقتباس:
تسلمى حبيبتى مع حبى لك يالغالية |
يسلمو يعطيك العافيه
|
الساعة الآن 10:06 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©