منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   الش...كش..و..كه.. الشكشوكه تطلع ايه؟! (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=85296)

littelangel_11 28-04-2006 08:36 AM

الش...كش..و..كه.. الشكشوكه تطلع ايه؟!
 
CC9900الش...ك...شو...كه؟ ::15: :26:

الشكشوكه تطلع ايه! :11: :30:

:29:

المقادير:


1 كوب ارز
4 بيضات
1 بصله
2 طماطم مبشورة
2 فلفل اخضر ( اختيارى)
3 كوب ماء
قليل من الملح
قليل من الفلفل الاسمر


الطريقه:
يوضع الملح مع المائء فلى غلايه وتوضع على نار عاليه حتى الغليان ,

ثم يقع البصل الى قطع صغيره وضاف اليه السمن ويقلب على نار عاليه حتى الاصفرار ,

ثم يقطع الفلفل الاخضر ويضاف مع الطماطم اللى البصل ويضاف اليه القليل من الفلفل الاسمر
ويقلب ,
يغسل الارز بالماء ثم يضاف الى الخليط السابق ويقلب لمدة خمس دقائق ثم يضاف اليه الماء المغلى ,

ينقل الخليط على نار هادئه عندما يبدا ماء الارز بالغليان ,

يتابع الارز حتى يبدا بالنضج ,

تكسر كل بيهضه فى طبق على حدى وتضاف واحدة واحدة الى سطح الارز حتى يتماسك صفار كل بيضه يرفع من النار

ويقدم ساخنا مع سلطه خضراء .

وبالهناء والشفاء.... جربو وقلولى .

اه اه ولا تنسوا الدعاء لى .:22: .

rima 28-04-2006 03:32 PM

الف شكر

الله يعطيك العافية

وجزاك الله خيرا

bret233 28-04-2006 10:00 PM

شكرا حبيبتي شكلها لذيذه
راح اجربها

روان على 28-04-2006 10:23 PM

:22: مشكورة حبيبتى بس انا عندى طريقة تانية للشكشوكة عالطريقة المصرية
1-تجيبى حبة بصل واحدة مبشورة وتحمريها فى معلقة سمن اوزيت بس تصفر مع 2 فص توم
2-تضيفى صلصة طماطم وتسيبيها تتسبك شوية اوتضيفى 2معلقة صلصة جاهزة
3-تضيفى 2كوب ماء واتركيها حتى تغلى وضيفى الملح والفلفل الاسود والكمون
4-تاتى بالعدداللى تحتاجية من البيض على حسب عددالاسرة وتكسرى فى الصلصة اللى بتغلى بيضة بيضة واتركيها 5دقائق واغرفيها وزينيها بالبقدونس
5-اعملى بجانبها طبق ارز بالشعرية وبالهنا والشفا

فيافي نجد 28-04-2006 10:37 PM

تسلمي


بس الشك



شو




كه




فيها






ر







ز

مــريم 28-04-2006 10:39 PM

أنا الشكشوكة اللي أعملها صعبة وااايد...
أحط الطمامطم على النار حتى يجف ماؤه..
وأضيف زيت
وأكسر البيض
ورشة ملح ورشة بزار..
وأخلطه...
هههههههههههههههههههه



وبالهناء والشفاء...

sunshine545 28-04-2006 11:40 PM

احنا بفلسطين قريبة من مصر بس احنا نضع لحمة فرمة فيها يعني بنقلي البصلة الناعة و الثوم و الفلفل ثم اللحمة الفرمة ثم البندورة المقشرة المفرومة ونتركهم على النار حتى يسبكوا مثل بحرينية ولكن و بعدين نضع المقادير في صينية وثم كل بيضة على حدى و التوابل ثم ندخلها الى الفرن حتى يستوي البيض بس احنا بناكلها غماس (مع خبز) مش مع رز و سبحان الله كل واحده فينا طريقتها شكل
بس مشكورة على الطريقة فكرت مرة ان اضعها في المنتدى بس خفت ما حدا يعرفها لانه اسمها غريب تسلمي جبيبتي مشكورة

عقوداللؤلؤ 29-04-2006 01:51 AM

سبحان الله

الش







ك






شو






كة



حقتكم غريبة يحط معها رز!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

littelangel_11 29-04-2006 08:01 AM

شكرا على كل الردود استفدت كثيرا منها لانى ماكنت نتخيله ان لها اكثر من طريقه وان شاء الله هاجرب كل الطرق الخرى وابلغكم النتيجه وجزاكم الله جميعا كل خير.:17: :25:

smsh 29-04-2006 08:04 AM

:eek: :eek: :eek:

شكشوكه بالرز

:27: :27:

اول مره اعرف ان فيها رز

احنا نسويها :25:

بيض وبصل وطماطم وبهارات

واللهم صلي وسلم على سيدنا محمد:17: :17:


الساعة الآن 09:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©