![]() |
الخبز الأسمر..بالصور والطريقة تجنن...
المقادير:
نص كيلو دقيق اسمر +م\ص خميره او قطعه فى حجم البندقه +م\ص سكر + نص م\ص ملح +ماي دافي للعجن على حسب اهم شي علشان الخبز ينفش و يبقى حلو لازم لازم لازم تكون العجينه ملزقه يعنى تلزق فى ايدك يعنى لما تعجنى تزودى الماي و لازم كل مرحله يتخمر فيها نضع الدقيق فى الوعاء اللى هانعجن فيه و معاه المله و نقلبه و نعمل حفره فى النص و ندوب الخميره مع السكر و شويه ماي دافي و نحطهم فى الحفره و نغطى من الجوانب و كلها بالدقيق و نغطيها و نتركها ربع ساعه و وبتشوفين الدقيق نفش و الخميره طلعت منه و بعدين اعجنى و حطى ماي لغايه ما تكون عجينه لزجه و تلزق فى ايدك http://www.66n.com/pics/hosted/yup7b...xi5jygekej.jpg بعدين نتركها تخمر ساعة ونصف http://www.66n.com/pics/hosted/0074d...i89jz18a87.jpg بعدين نبدا نقطعها كور و على فكره بتكون ملزقه وايدعلشان جذي لازم تحطى كميه دقيق اسمر كثير على الطاوله اللى بتعملى عليهاو ترشى علي كل كوره تغطيها دقيق و تشكليها كوره و تغطيهم ربع ساعه http://www.66n.com/pics/hosted/kfh9u...j9ik3ywgw8.jpg بعدين نفرده بالدقي http://www.66n.com/pics/hosted/9gsn0...saie4odher.jpg بعدين جهزى الالطاوله اللى عندك و رشى عليها كميه دقيق و كل ماتفردى واحده حطيها و غطيها لغايه ماتخلصى الكميه على فكره دى جاتنى فكره ان احطهم على الطبق لان جوزى كان ممكن يجى فى اى وقت و بابحبش انه يشوف المطبخ فيه كركبه او دوشه علشان كده جبت الطبق كبير و حطيت ورق زبده و رشيت عليه دقيق اسمر كتير علشان مايلزقش و حطيت الرغيف اللى فردته و بعدين ترشى كمان دقيق وتحطى و رقه الزبده اللى بعدها و تلرشى دقيق و هكذا لغايه ما تخلى و اخر حاجه حطى و رقه زبده بعد الدقيق على الرغيف و حطى طبق عليه و اقلبيهم علشان لما تين تسويه يبقى كله ا تخمر واحد يعنى اول واحده سويتها لما تقلبى هاتكون اول واحده تخبزيها شوفوا الصور http://www.66n.com/pics/hosted/ojsme...kslmw7beb6.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/n8cd4...sf5vkp55ex.jpg و بعدين نتركهم يخمروا ربع ال نص ساعه و بعدين تاخدى رغيف رغيف و تمسكيه براحه لانه بايكون طرى قوى او يستحسن تمسكى و رقه الزبده اللى عليها الرغيف و على طاسه تكونى مسخنتنها تحطى الرغيف و تشيلى و رقه الزبده وهذا اسهل و تهدى النار شويه و اول ما يبدا بالإرتفاع شويه اقليبه على الناحيه التانيه و خليج و اقفه جنبه علشان مايحترق و بتلااقينه نفس بس لازم بعد ما تشيللى كل رغيف تمسحى الطاسه بقماشه نضيفه علشان الطحين اللى نزل مايحرق الرغيف اللى بعده http://www.66n.com/pics/hosted/0omgi...5rpkp0as0a.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/9ezh4...rdk9pcmk02.jpg http://www.66n.com/pics/hosted/uqdvx...c6nw35m8o7.jpg قطعته بالنصف سهل قوى و سلس و طعمه يجنن منقول .. يمنع وضع روابط خارجية ارجو الانتباه غاليتي |
مشكوره اختي
بارك الله فيك |
بارك الله فيكي أختي
|
جميله جدا
تسلم الايادى تحياتى وتقديرى |
السلام عليكم
تسلم ايك حاجة اكثر من رائعة بس يعنى ايه دقيق اسمر هل هو دقيق الشعير شكرا مع حبى:17:
|
في الدقيق الأبيض وبعضهم يسميه دقيق رقم 1 وفي الأسمر ويسمى رقم 2
|
االسلام عليكم
بصراحة اختى مافهمتش حاجة معلش سامحينى مع حبى:17:
|
مشكورة يا غالية
طريقة روعة جزاكي الله خيرا |
تسلمين أختي ريما على المرور
|
اقتباس:
|
الساعة الآن 05:01 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©