منتدى عالم الأسرة والمجتمع

منتدى عالم الأسرة والمجتمع (http://www.66n.com/forums/index.php)
-   مطبخ المرأة (http://www.66n.com/forums/forumdisplay.php?f=81)
-   -   الخبز الأسمر..بالصور والطريقة تجنن... (http://www.66n.com/forums/showthread.php?t=90001)

صدى المحراب 11-06-2006 08:45 PM

الخبز الأسمر..بالصور والطريقة تجنن...
 
المقادير:

نص كيلو دقيق اسمر +م\ص خميره او قطعه فى حجم البندقه +م\ص سكر + نص م\ص ملح +ماي دافي للعجن على حسب

اهم شي علشان الخبز ينفش و يبقى حلو لازم لازم لازم تكون العجينه ملزقه يعنى تلزق فى ايدك يعنى لما تعجنى

تزودى الماي و لازم كل مرحله يتخمر فيها

نضع الدقيق فى الوعاء اللى هانعجن فيه و معاه المله و نقلبه و نعمل حفره فى النص و ندوب الخميره مع السكر

و شويه ماي دافي و نحطهم فى الحفره و نغطى من الجوانب و كلها بالدقيق و نغطيها و نتركها ربع ساعه و

وبتشوفين الدقيق نفش و الخميره طلعت منه و بعدين اعجنى و حطى ماي لغايه ما تكون عجينه لزجه و تلزق فى ايدك
http://www.66n.com/pics/hosted/yup7b...xi5jygekej.jpg
بعدين نتركها تخمر ساعة ونصف
http://www.66n.com/pics/hosted/0074d...i89jz18a87.jpg
بعدين نبدا نقطعها كور و على فكره بتكون ملزقه وايدعلشان جذي لازم تحطى كميه دقيق اسمر كثير على الطاوله

اللى بتعملى عليهاو ترشى علي كل كوره تغطيها دقيق و تشكليها كوره و تغطيهم ربع ساعه
http://www.66n.com/pics/hosted/kfh9u...j9ik3ywgw8.jpg
بعدين نفرده بالدقي
http://www.66n.com/pics/hosted/9gsn0...saie4odher.jpg
بعدين جهزى الالطاوله اللى عندك و رشى عليها كميه دقيق و كل ماتفردى واحده حطيها و غطيها لغايه ماتخلصى

الكميه على فكره دى جاتنى فكره ان احطهم على الطبق لان جوزى كان ممكن يجى فى اى وقت و بابحبش انه

يشوف المطبخ فيه كركبه او دوشه علشان كده جبت الطبق كبير و حطيت ورق زبده و رشيت عليه دقيق اسمر

كتير علشان مايلزقش و حطيت الرغيف اللى فردته و بعدين ترشى كمان دقيق وتحطى و رقه الزبده اللى بعدها و

تلرشى دقيق و هكذا لغايه ما تخلى و اخر حاجه حطى و رقه زبده بعد الدقيق على الرغيف و حطى طبق عليه

و اقلبيهم علشان لما تين تسويه يبقى كله ا تخمر واحد يعنى اول واحده سويتها لما تقلبى هاتكون اول واحده

تخبزيها شوفوا الصور

http://www.66n.com/pics/hosted/ojsme...kslmw7beb6.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/n8cd4...sf5vkp55ex.jpg
و بعدين نتركهم يخمروا ربع ال نص ساعه و بعدين تاخدى رغيف رغيف و تمسكيه براحه لانه بايكون طرى قوى

او يستحسن تمسكى و رقه الزبده اللى عليها الرغيف و على طاسه تكونى مسخنتنها تحطى الرغيف و تشيلى و رقه

الزبده وهذا اسهل و تهدى النار شويه و اول ما يبدا بالإرتفاع شويه اقليبه على الناحيه التانيه و خليج و اقفه جنبه

علشان مايحترق و بتلااقينه نفس بس لازم بعد ما تشيللى كل رغيف تمسحى الطاسه بقماشه نضيفه علشان

الطحين اللى نزل مايحرق الرغيف اللى بعده

http://www.66n.com/pics/hosted/0omgi...5rpkp0as0a.jpg

http://www.66n.com/pics/hosted/9ezh4...rdk9pcmk02.jpg
http://www.66n.com/pics/hosted/uqdvx...c6nw35m8o7.jpg
قطعته بالنصف سهل قوى و سلس و طعمه يجنن

منقول ..


يمنع وضع روابط خارجية ارجو الانتباه غاليتي

اسبريسو 11-06-2006 11:42 PM

مشكوره اختي
بارك الله فيك

صدى المحراب 12-06-2006 10:18 AM

بارك الله فيكي أختي

احمد شوبير 12-06-2006 12:20 PM

جميله جدا

تسلم الايادى


تحياتى وتقديرى

marwazubi 12-06-2006 04:23 PM

السلام عليكم
 
تسلم ايك حاجة اكثر من رائعة بس يعنى ايه دقيق اسمر هل هو دقيق الشعير شكرا مع حبى:17:

صدى المحراب 12-06-2006 04:32 PM

في الدقيق الأبيض وبعضهم يسميه دقيق رقم 1 وفي الأسمر ويسمى رقم 2

marwazubi 12-06-2006 10:47 PM

االسلام عليكم
 
بصراحة اختى مافهمتش حاجة معلش سامحينى مع حبى:17:

rima 13-06-2006 04:06 AM

مشكورة يا غالية

طريقة روعة

جزاكي الله خيرا

صدى المحراب 13-06-2006 05:14 PM

تسلمين أختي ريما على المرور

صدى المحراب 13-06-2006 05:15 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة marwazubi
بصراحة اختى مافهمتش حاجة معلش سامحينى مع حبى:17:

شو اللي مافهمتي أختي


الساعة الآن 05:01 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc. Trans by
جميع الحقوق محفوظة لموقع و منتدى عالم الأسرة و المجتمع 2010©